Barbatii nu gandesc in nuante?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns coltofeanu spune:

Te rog ,nu generaliza !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYLLA spune:

Al meu la roz ii zice tot portocaliu ca doar ce diferenta e,nu???

dya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magnolia spune:

Daca barbatii care nu disting " nuantele" sunt destepti , atunci pictorii cum sunt?Care este diferenta dintre grena , sienna si ocru?( intrebare STRICT pentru barbatii de pe DC)In ceea ce ma priveste , mie imi place viata " in culori" , dar , ca sa fiu echidistanta din punct de vedere artistic , si sa tin , macar o data in viata , si cu barbatii , eu ador , de exemplu , fotografiile alb-negru ( desi , de fapt , mai mult alb-sepia , dar iar intru in subtilitati...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

eu zic sa nu generalizam. sint barbati si barbati. al meu nu are probleme cu gri si bej si stie chiar si diferenta dintre grena, sienna si ocru. si nu e pictor ci inginer. cind ajungem la comunicare ii place insa sa vada lucrurile in alb/negru.

Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
****pt. poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala)****

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Sotul meu imi tot povestea ca avem niste flori interesante, albastre. Se mira cum de nu le-am observat. Apoi mi le-a aratat: sint mov.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Barbatii au mai mari probleme in general la a diferentia culorile. Exista o boala, daltonism, care se intilneste la barbati, si care ingreuneaza diferentierea intre rosu si verde. Sotul meu are aceasta boala: vede gri in loc de roz si verzuliu. Mi-a luat un stilou, el credea e ca e rosu, ei bine e maro-ruginiu (total departe de rosu pt ochii mei). Daca pata de rosu si verde e mica, nu le deosebeste pe fondul general (de exemplu semnalele pe mare).

Saracul merge cu mine in toate muzeele de arta in care imi tacaneste mie sa intru, desi el pierde f mult....

Sunt unii oameni care pot diferentia insa multe nuante, mult mai multe ca un om normal.

Asa ca lasati-va barbatii in pace, daca nu deosebesc bej de gri. E inca bine daca nu au fost cit pe-aci sa cumpere o caravat roz crezind ca e gri!


------------------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

quote:
Originally posted by Lorelai

eu zic sa nu generalizam. sint barbati si barbati. al meu nu are probleme cu gri si bej si stie chiar si diferenta dintre grena, sienna si ocru. si nu e pictor ci inginer. cind ajungem la comunicare ii place insa sa vada lucrurile in alb/negru.
Cam asa este. De fapt, este prima oara cand aud ca barbatii au astfel de probleme. Eu nu cunosc niciunul sa sufere de asa boala.


poze multe cu noi
Ana a implinit un an
Vara lui 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Din cauza ca esti barbat.... d'aia.
Eu de exemplu, de cand am inceput sa citesc acest topic, ma gandesc cu ingrijorare la ce cravata sa-mi cumpar, am primit oferte pe net si sunt atatea nuante "begri" incat am zis ca o las balta si am sa cer consultanta pe aici.
Totusi trebuie sa remarc faptul ca, autorii magazinului virtual au fost prevazatori cand au scris culorile macar, si ne ajuta sa nu ne facem de ras, dar am sa-i critic ca nu au precizat nimic nuantat despre nuante ceea ce denota o lipsa crasa de gandire nuantata. Precis sunt barbati!
Mai mai...

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaintruder spune:

MAI SA FIE ASTA E CHIAR CULMEA. si io care credeam ca am barbat defect din fabricatzie...ca si al meu incurca bej cu gri si cu...na ca am lapsus.

Oricum si eu aveam nelamuriri cu bordo (il incurcam cu vishiniu), iar de sienna aud prima data

diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Deh Mariuse, ce sa-i faci...da poti sa faci un control f usor ca sa depistezi daca trebuie sa dai atentie la descrierea cravatelor...

Insa cei care sufera de asta, nu au numai motive de ris. Exista momente si meserii in care ai nevoie sa le vezi. De exemplu cine vrea sa devina marinar sau vrea numai de placere sa conduca o barca, nu vede bine culoarea parimelor (in majoritatea este lucrat un fir fie de culoare verde, fie de culoare rosie), nu vede semnalele pe apa. Pt cercetatori exista aparate stiintifice care functioneaza pe baza "egalizarii" nuantelor din cimpul vizual.

Acilea e descris ce inseamna daltonism:
http://www.medterms.com/script/main/art.asp?articlekey=7036
http://www.daltonism-ro.com/

Si ca sa ma reintorc la intrebarea lui Bfly: unii barbati nu vad nuantele, de aceea nu pot "gindi" nuantele. Asta nu inseamna ca nu au sensibilitatea necesara de a abstractiza ce insemna "situatia e galbuie". Altceva se intimpla insa cind descrii ca un obiect real este galbui sau roz sau bej. Asta s-ar putea sa nu isi imagineze cum arata. E ca si cum (exagerind) incerci sa ii descrii unui orb ce inseamna alb si negru ...

-------------

--------------------Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput