PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (24)
Raspunsuri - Pagina 3
Muuh spune:
mamidestefan banana este unul dintre primele alimente recomandate la copii in schemele moderne de diversificare. Si singurul recomandat a fi dat ca atare si nu copt.
adela Alexei a mancat ieri supa crema de morcov cu dovlecel si telina cu o lingura de ulei de masline si niste patrunjel verde. La ora 18:00 branza de vaci cu borcanel de caise de la Hipp. Astazi la masa de fructe a mancat para coapta, mar copt cu avocado iar la pranz are dovlecel cu telina si cu putin orez. La 18:00 branza de vaci cu borcanel de la Hipp (cred nu sunt sigura mai vad). El mananca asa cam de cand am inceput diversificarea exceptie face branza de vaci pe care am introdus-o abia saptamana trecuta. Cantitatile variaza, cand mananca tot cand mananca doua linguri, cum are si el chef si cum ii place.
pika ai incercat sa ii dai orez? Face mancarea mai consistenta si tine mai mult. Incearca sa ii ingrosi piureul.
dariana de ce nu ii dai doar fructe o zi doua. Combina branza de vaci cu alt fruct. Incearca sa ii dai marul copt in fine variatiuni.
Miruna + Alexei
she_wolf spune:
Buna!
mamaluidavid, hihihi, ce m-a distrat faza cu sunca, eu l-am prins pe Cristi incercand sa-i dea lui bb niste chec. :-)
Muuh, biscuitii nu aveau zahar, dar cheerios da. Acum, sa stii ca nu faceam o masa dintr-asta, ii dadeam cateva cerculete dintr-alea la 2-3 zile si asta a fost singurul zahar pana la 1 an cand i-am facut tort dupa care iar pauza. Din pacate, exista si cereale instant care se pot da de pe la 6-8 luni care au zahar, am vazut eu...Ii mai dadeam si bucatele de svaiter. Cu fructe/legume nu mi-a prea mers la faza asta (finger food) pt. ca fierte erau prea moi si le zdrobea in mana pana sa ajunga la gurita, iar crude nu i-am dat pt. ca mi-era frica sa nu se inece. Cred ca n-am nimerit eu consistenta potrivita. Pe de alta parte, manca foarte bine tot ce-i dadeam, asa ca manca fructe si legume din plin, dar pasate/zdrobite. Ce mi se pare interesant este ca, desi am fost destul de stricta in privinta dulciurilor, tanarul Cristi este absolut topit dupa ciocolata, iaurt cu fructe, briose etc (mai nou le dau vinerea la gradinita acadele ), daca ar putea sa manance numa' dintr-astea ar fi perfect. Dar nu-i merge. Oricum, am impresia ca sunt singura care ti-a satisfacut curiozitatea.
La multi ani Antonia!
La multi ani Lili!
Claudia , Cristi (16.12.2002) si Radu (5.08.2006)
ani_nutu spune:
LA MULTE LUNITE si LA MULTI ANI ..
sarbatoritilor zilei de 25 ianuarie ...
Antonia ,fetita lui Genie
Lili,mami de Maria Alexia
Si eu sunt la cafeluta...findca Mihaita doarme de la 11. Azi ne ducem sa facem vaccin. Nu stiu ce sa-i dau preventiv: supozitor cu paracetamol sau direct nurofen. Cred ca o s-o intreb pe doctorita.
Nu stiu ce are...ca de vreo 2 zile nu mai vrea sa pape tot. Face mutre, inroarce capul si strange din gurita. Nici daca ii dau p deget nu mai vrea. Si ii placea asa mult para cu biscuite...De pireu nu mai spun...ieri am stat de la 2.30 pana la ora 4.00 sa pape, cu chiu cu vai. Poate o fi de la dinti...incepe sa se simta gingia cam aspra...poate sunt dintisorii si eu nu stiu.
ani_nutu si Mihaita(11.08.2006)
filmulet http://www.onetruemedia.com/shared?p=1c45f767e5100e58aa6075&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url
poze http://photos.yahoo.com/ani_nutu
http://www.dropshots.com/ani_nutu
Annemarie06 spune:
Mamidestefan multumim pentru aprecieri. N-are gena japoneza dar s-a nascut cu par mult si desi i-a mai cazut, motul i-a ramas. Cand ii pun caciulita pe cap, motul i se rasuceste in sus dupa caciulita si in filmulet de-abia ii dadusem jos caciulita. Multumim pentru pupici. De la Ana-Maria pentru Stefan .
POZE
www.dropshots.com/Annemari" target="_blank">FILMULETE
she_wolf spune:
Muuh, cu ce fel de lapte ii faci branzica? Formula sau de vaca? Eu i-am facut cu formula pana acum, dar m-am cam saturat ca-i mai mare daraua...La fel i-am facut si lui Cristi, dar acum parca nu mai am rabdare.
Claudia , Cristi (16.12.2002) si Radu (5.08.2006)
Muuh spune:
she wolf partial partial pentru ca tu i-ai dat lui Cristi biscuiti cand era deja maricel nu de pe la patru cinci luni . Pe mine asta ma interesa cel mai tare. :-))
Miruna + Alexei
assa spune:
Ceau fetele
Cu greu mai reusesc si eu sa intru pe forum. Nu am reusit sa recuperez tot ce ati scris, am citit asa pe diagonala si am vazut ca nu ne uitati cand este ziua lui Vladut. Va multumim!
Si noi ne gandim la voi si va uram fara exceptie , toate cele bune.
Sunt suparata. Dupa ce ca am ascultat dr. sa nu-l diversific pana la 6 luni (bine , eu i-am mai dat asa fara stirea ei cate putin suc, cereale, pireuri), acum imi spune ca e copilul anemic si sa bag vitamine la greu in el Imi vine s-o, zau asa.
Daca mai fac un bebe, nu cred ca mai bag in seama ce-mi zic medicii.
Fetele , voi fierbeti cartoful impreuna cu celalalte legume sau separat? Ma intreb si daca amidonul ala nu-i face rau?
Si in ce apa fierbeti legumele pentru supa? Plata sau robinet?
Ei hai ca iar bombardez cu intebari...
Va pupam si sanatati puiutilor bolnavei.Noi suntem dupa vaccinul de ieri si le cam dormim...
Crissa si eu zic sa mergi la Bucuresti, asa pierzi timp si bani si mai ales speranta ca o sa te simti bine
Incerc sa recuperez ce ati mai scris....
Diana si bebe Vladut
ani_nutu spune:
assa eu fierb supa in apa de la robinet, pt. ca o las sa fiarba 1h juma-2h. Iar amidonul din cartof se duce la 2 h de fiert. Si-asa ii pui cartof in pireu, nu?
Iar anemia poate fi de la lipsa de vitamine si saruri, adica da-i sucuri la greu, mai ales de morcov crud, cate 20-30 ml pe zi. E bun pt. asimilat si calciu, are si vitamine si ajuta la vedere si la oase.
ani_nutu si Mihaita(11.08.2006)
filmulet http://www.onetruemedia.com/shared?p=1c45f767e5100e58aa6075&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url
poze http://photos.yahoo.com/ani_nutu
http://www.dropshots.com/ani_nutu
lili spune:
Multumesc de urari fetelor!
Va trimit virtual o felie de tort aniversar!
Lili si printesele
mamidestefan spune:
quote:
Originally posted by Muuh
mamidestefan banana este unul dintre primele alimente recomandate la copii in schemele moderne de diversificare. Si singurul recomandat a fi dat ca atare si nu copt.
Miruna + Alexei
Stii mai multe despre subiectul asta ?
Adica ..care ar fi concret motivele care il recomanda ..mai ales inainte de 7-8 luni?
Mami de Stefan-Eduard (21august2006)