ce modificari acum 2007 pt. strainii casatoriti?

ce modificari acum 2007 pt. strainii casatoriti? | Autor: ionelaf

Link direct la acest mesaj

Buna
cine stie ce noi legi vor fi de acum inanite tinand cont ca suntem in UE , pentru cetatenii straini castoriti in Romania?
Ma intereseaza pt.sotul meu care legal ar trebui sa ii dea dreptul de sedere permanenta tinand cont ca e in tara de 10 ani + noi avem 5 ani casatorie + bebel
sanatate multa si succes

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionelaf spune:

oare vor da macar viza de 3 ani? pt viza de sedere temporara, caci pana acum au dat doar pt 1 an si taxe,,,
oare cu UE or sa dea cetatenie romana cetatenilor straini casatoriti , bine cei seriosi care au mult timp impreuna + daca se poate si copii,,, cum in alte tari ofera, dupa 1-3 -5 ani

succes


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

La noi se da dupa 7 ani

Poate intra Laureta sa-ti povesteasca ce si cum. Ea a trecut prin asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Si aici se da dupa 5 ani, dar cred ca ar trebui sa te interesezi...
Daniela si micuta Isabella
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena de sus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelaf spune:

mersi pt mesaje voastre fetelor
e bine ca se acorda intr-un final pe la voi,, dar la noi e totul posibil pe meleagurile mioritice, alti straini fac rau in tara noastra multe lucruri murdare si au totusi cetatenie ,cum,,, nu stiu
noi nu ne invartim in jurul acestor cercuri si bine inteles ca ramanem pe ultimul loc.
Dar ma deranjeaza ca intra in aceeasi oala cu toti,, cei rai,, cu toti infractorii straini si scuzele mele sunt romanca dar credeti-ma ca sunt unii romani ai nostrii foarteee rasisti,, mai rau ca nemti:(
succes tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_al_jaafari spune:

ionela in aceasi situatie ne aflam si noi. incearca sa trimit un mail la consultanta_gratuita@rolegal.com. sotul meu a primit raspuns destul de repede.
incearca sa fii cat mai explicita in mail-ul tau ca sa iti respunde si ei mai in detaliu. succes!

PRIVILEGE 12+ Mara/Matei
http://new.photos.yahoo.com/simo_al_jaafari/album/576460762356781540

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

Daca are 10 ani si este de 5 ani casatorit cu o romanca de ce nu depuneti actele pentru cetatenie?
Nu trebuie sa fii in anumite cercuri sa obtii cetatenia.

Art. 9. - Cetatenia romana se poate acorda, la cerere, cetateanului strain sau persoanei fara cetatenie care:

a) s-a nascut si domiciliaza la data cererii pe teritoriul Romaniei sau, desi nu s-a nascut pe acest teritoriu, domiciliaza pe teritoriul statului roman de cel putin cinci ani sau, in cazul in care este casatorit cu un cetatean roman, de cel putin 3 ani;
b) dovedeste prin comportarea si atitudinea sa atasament fata de statul si poporul roman;
c) a implinit 18 ani;
d) are asigurate mijloacele legale de existenta;
e) este cunoscut cu o buna comportare si nu a fost condamnat in tara sau in strainatate pentru o infractiune care il face nedemn de a fi cetatean roman;
f) cunoaste limba romana in masura suficienta pentru a se integra in viata sociala.
In cazuri bine justificate, termenele prevazute la alin. 1 lit. a) pot fi reduse.

Art. 10. - Copilul nascut din parinti cetateni staini sau fara cetatenie si care nu a implinit virsta de 18 ani dobindeste cetatenia romana o data cu parintii sai.

In cazul in care numai unul dintre parinti dobindeste cetatenia romana, parintii vor hotari, de comun acord, cu privire la cetatenia copilului. In situatia in care parintii nu cad de acord, tribunalul de la domiciliul minorului va decide, tinind seama de interesele acestuia. In cazul copilului care a implinit virsta de 14 ani este necesar consimtamintul acestuia.

Copilul dobindeste cetatenia romana pe aceeasi data cu parintele sau.

Art. 11. - Cetatenia romana se poate acorda si persoanei care a avut aceasta cetatenie si care cere redobindirea ei, cu pastrarea domiciliului in strainatate, daca indeplineste in mod corespunzator conditiile prevazute la art. 9 lit. b), c) si e).

CAPITOLUL 3
Procedura acordarii cetateniei

Art. 12. - Acordarea cetateniei romane, atit la cerere cit si in cazul repatrierii, se face la propunerea ministrului justitiei, prin hotarire a Guvernului, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei.

Art. 13. - Cererea de acordare a cetateniei romane se face personal sau prin mandatar cu procura speciala si autentica si va fi insotita de acte care dovedesc indeplinirea conditiilor prevazute la prezenta lege.

Art. 14. - Cererea de acordare a cetateniei romane se adreseaza comisiei pentru constatarea conditiilor de acordare a cetateniei, care functioneaza pe linga Ministerul Justitiei.

Comisia, formata din 5 magistrati de la Tribunalul municipiului Bucuresti, este desemnata, pe o perioada de patru ani, de catre presedintele acestei instante.

Presedintele comisiei este magistratul cu functia cea mai mare sau, la functii egale, magistratul cu cea mai mare vechime in functie.

Comisia are un secretariat condus de un consilier din Ministerul Justitiei, desemnat de catre ministru.

Art. 15. - Comisia dispune, pe cheltuiala petitionarului, publicarea in extras a cererii de acordare a cetateniei in Monitorul Oficial al Romaniei.

Examinarea cererii de catre comisie se va putea face numai dupa trecerea a 30 de zile de la data publicarii acesteia.

Art. 16. - In vederea solutionarii cererii, comisia poate dispune:

a) completarea actelor, precum si orice explicatii din partea petitionarului;
b) solicitarea de relatii de la orice autoritati;
c) citarea oricarei persoane care ar putea da informatii folositoare.
Art. 17. - Autoritatile publice, care detin date sau informatii din care rezulta ca solicitantul nu intruneste conditiile legale pentru acordarea cetateniei, sint obligate sa le comunice comisiei.

Orice persoana poate face intimpinare la comisia prevazuta la art. 14, cu privire la cererea de obtinere a cetateniei, in cazul prevazut la alin. 1.

Art. 18. - Dupa examinarea cererii, comisia va intocmi un raport pe care-l va inainta, impreuna cu cererea de acordare a cetateniei, ministrului justitiei.

In raport se va mentiona, in mod obligatoriu, daca sint sau nu intrunite conditiile legale pentru acordarea cetateniei.

Art. 19. - Pe baza raportului comisiei, ministrul justitiei va prezenta Guvernului proiectul de hotarire pentru acordarea cetateniei.

In cazul in care nu sint indeplinite conditiile cerute de lege pentru acordarea cetateniei, pe baza raportului comisiei, ministrul justitiei va comunica aceasta petitionarului.

Art. 20. - Persoana careia i se acorda cetatenia romana potrivit art. 8 alin. 1 si 3 si art. 9 depune, in termen de 6 luni, in fata ministrului justitiei sau a subsecretarului de stat delegat anume in acest scop, juramintul de credinta fa ta de Romania.

Juramintul are urmatorul continut: "Jur sa fiu devotat patriei si poporului roman, sa apar drepturile si interesele nationale, sa respect Constitutia si legile Romaniei".

Persoanele care au obtinut cetatenia romana in conditiile prevazute la art.11 vor depune juramintul de credinta in fata sefului misiunii diplomatice sau al oficiului consular al Romaniei din tara in care domiciliaza.

Art. 21. - Cetatenia romana se dobindeste pe data depunerii juramintului de credinta.

Dupa depunerea juramintului, ministrul justiei ori, dupa caz, seful misiunii diplomatice sau al oficiului consular va elibera persoanei careia i s-a acordat cetatenia romana un certificat constatator.


http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=8013Laureta si galusca Inisa(10 iunie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelaf spune:

multumesc mult pentru raspunsuri fetelor sunteti dragute o sa citesc mesajele si sotului meu pentru ai da mai mult optimism:)
Noi am depus acum 4 luni un dosar cu actele necesare pentru a ni se acorda viza temporara de 3 ani caci de la an la an ,e groaznic.
Acum asteptam raspunsul de la serviciul de pasapoarte dupa doua luni sper sa fie pozitiv. Ce am inteles e ca au fost doi barbatide la serviciul de pasapoarte si s-au interesat de noi la administratorul blocului si cativa vecini .
Cum suntem, cu ce ne ocupam,, facem prob,,, si asa. mai departe stiti voi cum e,,,
Daca avem sanse sa ni se acorde viza de 3 ani, atunci vom baga alt dosar pentru a cere cetatenie ceeea ce eu cred ca-i normal ce am citit din mesajele voastre a ne acorda cetatenia.
Succes tuturor mamicilor bebeilor vostri sanatate si sa va bucurati de familia voastra.

Mergi la inceput