Ceai verde Oolong
Raspunsuri - Pagina 2
ache spune:
nemaipomenit ceaiul asta, multumim de sfat Lorelaim
l-am testat si eu si inca un coleg de la servici, el a slabit 1.5 kg in 5 zile eu doar simt ca am slabit, fiindca nu m-am cantarit si am intrerupt o perioada ...am renuntat la cafea, e minunata starea pe care ti-o da si se pare ca mai sunt si multe alte efecte +![]()
intrebare: cat trebuie sa bei pe zi, 1.6 l sau intre 600 ml si 1l ?
anca
carla2005 spune:
Si eu sunt curioasa cu ceaiul asta, dar efecte adverse nu are?
carla2005
de
Alexandra Maria 16.11.2006
botez...si altele
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=15" target="_blank">Poza Alexutei din concurs se numeste INGERAS , votezi si tu?
"Doar doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. In legatura cu universul nu sunt sigur."
ache spune:
carla, nu vad ce efecte secundare ar avea, e incadrat in aceeasi grupa cu ceaiul verde si cel negru, fiind undeva intre cele 2
stai sa caut ce link-uri am gasit si trimit
anca
http://www.ancientwulongtea.com/
http://www.oolongtea.org/e/
nu e indicat in timpul sarcinii, ca de altfel si cel verde si cel negru
lorelaim spune:
Ceai Oolong poti sa bei cat crezi de cuviinta (1l, 1,5l, etc) - dar este bine sa nu depasesti 2,5l/zii. Asa cum bine se spunea mai sus este indicat sa-l bei cu precadere dimineata - sau cel tarziu pana in ora 16 dupa-masa... ca altminteri ai surpriza sa nu poti adormi seara la o ora rezonabila :-)
Mie imi face bine si din cate am citit eu nu are efecte adverse.
Spor la slabit!
Lorelai
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
LiliaToma spune:
Fetelor, asa si nu a spus nimeni: se gaseste in Romania?
Lilia si Amelia(26.09.2004)
Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)
Idora spune:
Din Romania, ceaiul Oolong se poate comanda de aici:
http://www.imagineata.ro/comanda2.html
E la nr. 4 si e de 4 feluri.
Ceaiul oolong
Numit si ceaiul bleu-verde, ceaiul oolong este obtinut din aceeasi planta ca ceaiul verde si ceaiul negru, din Camelia Sinesis. Aceste ceaiuri difera prin gradul de oxidare si preparerea ulterioara. Ceaiul oolong are un continut de teina scazut in comparatie cu ceaiul negru si cel verde, este mai aromat si putin mai dulce.
Cel mai scump ceai care a fost vândut in ultimii ani a fost Da Hong Pao, un Oolong chinezesc dintre cele mai faimoase, provenit din Montagne Wu Yi, despre care se credea ca disparuse. Dupa ce au fost descoperite câteva plante salbatice, in anul 1998 a fost relansata cultivarea, iar prima productie a fost vânduta la licitatie pentru o suma de aproximativ un milion de dolari.
Ceaiul Oolong mai este numit si Wulong.Ceaiurile Oolong sunt deosebit de apreciate de chinezii bogati, iar pentru faptul ca sunt mai parfumate, mai dulci, mai putin bogate in teina decât ceaiurile verzi, acestea se numara printre preferatele europenilor
Tipuri de ceaiuri
Oolong-uri din China: Wu I,Tieh Kuan Yin,Oolong-uri fermentate
Oolong-uri din Taiwan: Puchong (Bao Zhong), Dong Ding sau "Piscul înghetat",Oolong clasic (Fancy, Imperial, Extra, Choicest, s.a)
Oolong-uri din India cunoscute si ca Oolong-uri Darjeeling:Dragon Claws,Selimbong Oolong
------------------------------------------------------------------------------
Viata e scurta si frumoasa.Ea merita si trebuie traita.Dar nu oricum.
poze
Liseberg-Göteborg
Angelinne spune:
Ceaiul acela chinezesc in cutie verde in jur la 80 mii e altceva? Caci am multe cunostinte care beau de acela si reusesc sa isi mentina silueta!
roxana1974 spune:
Idora, io iti multumesc ca ai pus link. Am nevoie de ajutor, nu stiu pe care sa-l aleg...care e verde? ca la un moment dat zice de ceai din 7 citrice...cine stie care e cel "bun", adica ala de slabesti de el
?
Idora spune:
Roxana,nu stiu care-i bun de slabit, imi pare rau.Nici nu prea cred ca slabesti de la ceaiul verde dar stiu ca-i bun pentru dezintoxicare.
------------------------------------------------------------------------------
Viata e scurta si frumoasa.Ea merita si trebuie traita.Dar nu oricum.
poze
Liseberg-Göteborg
ariel_7000 spune:
angelinne, cred ca te referi la ceaiul antiadipos care este din lotus....din ce am citit eu mai sus, este vb de altceva.
"somnul ratiunii naste monstri"-Francisco Goya