o referire la mesajul F. URGENT - pt ili
pentru ili dar si pentru restul lumii
in raspunsul tau la mesajul F. URGENT ai spus:
Eu am ajutat pe o mamica sa depuna actele la CNPAS ,si S-a aprobat pt.indemn.pt.2 ani, cu stagiu de cotizare de 6 luni ,numai contract de asigurata avea ,loc de munca nu,avea contract de asigurare din 01.11.2002,era asigurata la data de 17.03.2003 cand a aparut oug.9.Din 01.01.2004 insa si ea va avea indemnizatia de cca.4.200.0000 lei.
de ce spui ca va avea si ea 4.200.000?
in mod normal ar trebui sa intre in concediu de crestere inainte si apoi sa ramana cu suma calculata
Raspunsuri
chris spune:
Ili draga,
Ce bine ar fi sa fie asa cum zici tu si sa primeasca banii, ca atunci si eu ii voi lua, sunt in cam aceeasi situatie pentru ca eu chiar daca lucrez, nu am 10 luni cotizate in ultimele 12.
Si mie mi-au spus de la Casa de Pensii ca ii voi lua, dar inca nu am avut curajul sa depun cererea pentru indemnizatia de crestere copil, acuma sunt inca in concediu de maternitate, si nu depun pentru crestere copil pana nu mi se termina cele 126 de zile, ca sa fiu sigura ca macar imi recuperez banii.
Sa ne spui te rog cand primeste banii. Pentru ce luna a depus cererea?
Chris si bebe Mara
ili spune:
Noi (eu si mamica pe cine am ajutat)dupa ce am depus certificatul de maternitate,
s-a nascut bebelasul,si nu am continuat maternitatea am inaintat actele pt.ingr.2 ani,ca sa nu stricam baza de calcul cu mai multe luni de maternitate (cum am invatat aici la forum).
Am depus pt.luna iunie ,deci la sfarsitul lunii iulie -inceputul lui august pot sa va spun ceva mai concret.ACNPAS-ul acum a virat banii pt.cine a depus pt.luna martie/2003
Asa am gandit ca daca refuza actele pt ingr 2 ani,continuam cu maternitatea.
Nu au cerut declaratie de la mamica ,ca n-ar avea alt venit !!!
Am vazut la ghiseu ca o mamica a depus toate certificatele pt 126 de zile o data si nu afost nici o problema ,numai ca primeste banii mai tarziu si o singura data pt.toate 126 de zile .
Si tu ai fi putut sa inaintez actele pt.ingr.2 ani si daca cumva CNPAS-ul vostru nu primeste pot sa continui cu maternitatea.
Incearca ,succes si sanatate!
ili
chris spune:
Mersi fain ili,
inca ceva: nu e cumva studenta, sau aflata in somaj?
ca am inteles ca astea se considera stagiu de cotizare.
Vineri a venit postarita cu banii pe aprilie, asa ca ar trebui sa-i vina si prietenei tale.
Chris si bebe Mara
ili spune:
Nu ,nu a fost studetenta,in ultimele 2 ani nu a avut loc de munca ,co.medical.( si a pierdut locul de munca din cauza proplemelor cu sarcini,avort,chiar a dat si a reusit proba de lucru, fara acte cand a ramas insarcinata.Cand a facut contract de asigurare sociala au cerut adeverinta ca este insarcinata -era in luna a 3-a ,a nascut inainte de termen cu 3 saptamani,dar cand a inaintat dosarul nu au cerut aceasta adeverinta cu nasterea prematura .)
succes ,incearca si tu ce ti-am sugerat ,nu ai ce sa pierzi,
ili
Ovi spune:
distinsi cititori,
io va spun o treaba: pentru un act care se vrea o incurajare a natalitatii si un sprijin din partea statului roman, conditiile mi se par prea draconice si alambicate (unele imposibile) astfel incat omul poate fi invartit pe degete foarte usor sub pretextul ca nu a inteles el bine. Daca vrei sa ajuti pe cineva cu adevarat spui "Ia de aici". Statul roman zice ceva de genul "Trebuie sa stai intr-o mana pe varful unei stanci, la altitudinea de 1103 m, la data de 15 august 2003, ora 23:32'15", imbracat in costum de baie, tinand in cealalta mana o minge, cu picioarele sa invarti cercuri si asta dupa ce ai baut cu fix cinci minute inainte 3 beri". Pai ii pui omului niste conditii astfel incat stii sigur ca va reusi 1 din 1000. Pai asta nu mai este ajutor fratilor. Asta este un Caritas elegant.
cu tristete si sperante timide
ovi