Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (7)
Raspunsuri - Pagina 5
Ralumat spune:
Dianocica, ma bag, dar asa mai rarut....sa zicem o zi pe saptamana! Ca e destul de aglomerat drumul spre Herastrau....dar ca sa ma intalnesc cu voi, vin!
Apropo de o zi pe saptamana......cine mergea in IOR? Asta e mai aproape, si mi-as face si pe acolo drum....ce dornica de barfa sunt!
Raluca lui David Calin (28 nov)
poze
Ralumat spune:
Si apropo de siropuri...la noi colicii au inceput din a patra zi de viata!!!!! LA inceput a functionat Sab alternativ cu Bonnisan, dupa care....din ce in ce mai putin, crizele din ce in ce mai rele. Asa ca am icnercat Espumisan- apa de ploaie. De Gripe deja v-am povestit, iar singurul cu adevarat efect este Colic Baby. Acum asa ii dau - alternativ, 3 ml de Colic si 15 picaturi de Sab. Ele il calmeaza cat de cat, dar repet...la noi colicii tin vreo 18-19 ore. Doar vreo 4-5 ore socotite in total pot zice ca sta calm - in rest se screme! Iar cand durerile devin crunte, urlaaaaaaaa!!!!
Raluca lui David Calin (28 nov)
poze
marcelac spune:
intru scurt sa ii raspund si eu Adelei
NU TE LASA!!!
Eu alaptez exclusiv si am avut si eu 2 momente in care daca aveam lapte praf in casa cred ca ii facem, dar ca sa ma feresc de ispita asta, nu am cumparat. NU A FOST USOR! Dar se poate! Eu beau in fiecare zi (si noaptea) aproape 2 litri de ceai pentru stimularea lactatiei de la Fares. Am inceput sa beau chiar dupa ce am iesit din operatie, inainte sa incep sa alaptez. Prin ziua a 3-a era sa fac febra laptelui asa mi se umplusera sanii si bb era mica si sugea putin. Dar apoi am avut momente de panica si nu a fost nejustificata pt ca am facut proba laptelui si s-a intamplat ca dupa o ora jumate de supt, din ambii sani fata mea sa fi luat doar 70 si asta prin a treia ei saptamana. Dar nu aveam lapte praf in casa, asa ca am adormit-o cum am putut, am tras si eu un plans bun de disperare si am mai pus o oala de ceai la foc... (Si ca sa iti dai seama de intreaga situatie asta se intampla dupa ce, in prima saptamana acasa bblina stagnase in greutate si eram deja stresata ca ar fi o problema cu laptele meu.) i-am dat de cate ori vroia ea, nici nu ma mai uitam la ceas, si uite asa, peste 3 zile de la intamplarea asta, intr-o seara a luat 200!!! asa ca SE POATE!!!!!!
TINE-TE TARE!!!!
Acum, Ana mananca relativ regulat si stiu ca daca la o masa nu se chiar satura isi ia la urmatoarea. Am citit ca ei nu isi dau seama daca au mancat cu 50ml mai putin, recupereaza la mesele urmatoare.
Iti doresc CURAJ, PUTERE si MULTA RABDARE!
Si sa sti ca SE POATE!
(Arunca laptele praf! Sau da-l in custodie la vecini pana ai chef sa faci o ciocolata de casa )
bulisor spune:
dolores multa bafta pe maine, sper din suflet ca Davidutzu sa fie bine, sa ne tii la curent.Somn usor celor care au parte de asa ceva si colici cat mai putini.Bulisor de Mara (28.12.2006)Mara
aka spune:
Mark Andrei de Alexandra 25
Daniel de Dbunny
Cu intarziere, multumim pentru urari .
Gata, m-am linistit. Am fost azi la doctor si ne-am cantarit. Avem 3.850 kg, adica am luat 850 g intr-o luna.Asa ca vom continua cu alaptarea exlusiva. Ne chinuim in continuare cu colicii, in fiecare seara pana la 1. Si-a scos masa de la ora 3 noaptea, asa ca dupa ce mananca la 1 se mai trezeste la 5 dimineata.
Vreau si eu o partenera de plimbare. As veni in Herastrau dar e prea departe de mine.
Tre` sa plec ca se maraie si George vrea sa doarma.
pupici
Monica de Maria Cristina (20.12.2006)
Poze Maria Cristina
varsta Maria Cristina
porumbita80 spune:
BAMBO ce grasunica e printesa si rochita aia alba e superba
MAMICA FERICITA DE BEBE MARIO GABRIEL(31.10.2006)
www.yahoo.photos.com/stelastratulat/bebe
Elise spune:
maine facem vaccinul de 2 luni si mi-e o frica de mor!
sint absolut terminata. L-am lasat pe tati cu bblisa vreo 3 ore dimineatza, sa scotocesc farmaciile dupa Infanrix. Si, cind eram in drum spre casa, ma trezesc ca ma suna si mi-o pune pe fie-mea urlind ca din gura de sharpe la telefon. Era sa fac accident!!!!
CIca nu stie ce are, ca asha o tzine de cind am plecat!
Ajung acasa cu inima prashtie - dau de un bb vinat de furie si un barbat alb prelingindu-se pe linga peretzi.
Bietu' kupil in final n-avea nimic: era doar nervos foc.
Am luat-o in bratze, si a dat cu foc din maini si piciorushe si a bombanit pe limba ei juma de ora, apoi a mincat si s-a culcat linistita.
Da' era cit pe ce sa mor de inima...
Daca adaug ca am 40j de grade febra de trei zile si azi noapte am fost la urgentza, cu juma de falca vinata si umflata + oki + ureke nu se stie de la ce, aveti imaginea completa!
Shi colac peste pupaza, taman MAINE dimineatza trebe sa mergem la vaccin!!! Sper sa reusesc sa ma tirasc pina la clinica shi sa fiu tare... ca barbatu-meu a ramas asha mamaliga dupa conflictul cu fie'sa de azi.
Elise & BBLisa
luly spune:
Gata fetelor in sfarsit pot si eu sa scriu linistitta ca pana acum scriam cu bb in brate. I-am facut baita la bursuc (ca vreo 2 zile nu i-am facut din cauza racelii) si acum doarme bustean si am scapat si de tati ca mai mereu are ceva de lucru la calc. Am ramas datoare cu multe raspunsuri, sa vedem ce pot recupera acum.
In primul rand multumesc Ruxandra_sb, a_deju, dandusa, Ktrinel pt lamuririle legate de vigantol. Eu la fel voi proceda si in continuare, adica voi schimba lunar sticluta.
quote:
Originally posted by Ktrinel
daca ar fi adevarat treaba cu Vigantolul, ar terbui sa scrie un prospect, nu asa dupa ureche...va dati seama ca producatorul de medicamente ar fi actionat in justite daca lucrul asta s=ar produce ...ar fi foarte grav.e important sa fie tinut in conditiile in care scrie pe ambalaj. nu exista si altfel de vitamina D acolo, facuta de alt cineva, doar acest vigantol? stiti doar ca unii medici sunt mana in mana cu fimele de distributie si au tot interesul sa perscrie asta si sa se vanda cat mai mult...nu? asa e si aici, am descoperit de ce unii medici dau doar un anumit tip de vitamine gen materna, altii altul. pt ca asa se fac si statisticile...cine ce prescrie , cat de mult, or primii si premii pt asta....
Ktrinel si Ana Julia 24.11.2006
Ktrinel sunt de acord cu tine vis-a-vis de relatiile dintre unii medici si firme de distributie, numai ca nu prea ai alternative la vigantol . Asa ca....
quote:
Originally posted by marcelac
si inca un pont! de la pediatrul nostru. Cand nu mai poti potoli copilul de plans, inclusiv din cauza colicilor, imbracat si scos afara! "Noaptea la 2?? zic eu stupefiata... - Dar ce are? imi raspunde el senin..." Asa ca ieri seara pe la 23.00, dupa ore lungi in care ba urla, ba se linistea, ba vroia sa manince si incepea sa tzipe cu sanu in gura... a iesit tati cu ea pe balcon si a tacut instantaneu, iar peste 10 minute dormea dusa... si a dormit pana la 5 azi-dimineata. Asa ca recomand scosul pe balcon, ca pare sa functzioneze!
pup
marcela de Ana (8.12.2006)
La noi din pacate nu cred ca are sanse sa functioneze . Fetelor nu stiu ce motzata mea de nu-i place afara, plange aproape tot timpul. Asa mi-a facut de la bun inceput, adica de cand o puneam la geam - 10 min stateam, 10 min plangea intr-una. Din cauza asta plimbari mai lungi de 1 ora nu am facut si de obicei ne intorceam in plansete acasa. Asta e si unul din motivele pt care nu am reusit sa ma intalnesc inca cu constantencele mele pt ca tot timpul tb sa ma plimb pe langa casa. Si apropo, intr-un mesaj anterior faceam referire la faptul ca nu pot iesi cu "fetele" la plimbare si cateva ma invidiati ca am cu cine sa ma plimb si voi va plimbati singure. Sa stiti ca si eu tot singura m-am plimbat pana acum, de fapt nu chiar singura ci cu fetele proprii si personale - la ele faceam referire in mesaj.
Mayaione, Miki sanatate multa la puiuti si sper sa nu mai treceti prin astfel de incercari.
quote:
Originally posted by alexandra_25
Buna dragele mele.....am intrat si eu pe fuga......am avut o zi plina......noaptea doarme dus...s-a cumintit...se trezeste ori la 4 ori la 5 si apoi mai doarme o tura pana pe la 9....dar peste zi e jale cu J........nu doarme nici 10 minute legate...se foieste se fastaceste....vrea sa suga intruna....imi vine sa-mi iau campii...cedez nervos....!!!!
Va las ca iar urla....o sa-mi iasa peri albi...
V-am pupat!!!!!!
alexandra de Mark Andrei 23.11.2006
Alexandra bun venit in club!
Luly mamica de Maria Isabela (03.12.2006) si Diana Andreea (04.12.2003)
poze
desiree spune:
Elise, scuze, stiu ca ce ai scris tu nu e chiar amuzant dar m-ai facut sa rad cu modul tau de a face haz de necaz !!! Pupici multi si bafta maine, o sa fie bine!
ca tot adusese vorba cineva de umiditate, imi luai si eu umidificator de la Auchan!!! Cine poate sa imi spuna care este umiditatea potrivita in camera pt bebe?
fetelor, nu mai tine!!! am cu 15 kg mai mult decat aveam cand am ramas!!! noroc ca nu am avut cantar pana acumn ca intram si eu in depresie post-partum !!! ma apuc de MOntignac, de Pilates de orice numai sa slabesc! mi se pare hidos sa am atatea kg , adica 80...
pupici si o noapte frumoasa si linistita!
desiree si bebe Octavian
pozici
lia_c spune:
multumesc inca o data p/u raspunsuri
Eu stiam ca vit.D e cu rahitismul, insa nu auzisem pe nimeni ca da, asa ca ma pusei oleaka in garda cind imi zise medicul. Acum vad ca toate dati bb-ilor. La noi asa si scrie ca se numeste "D2", e fabricata in Ucraina, la baza are ulei de floarea soarelui si termenul de valabilitate e 2 ani de la data producerii...
noapte cit mai linistita si plina de somn
lia_c si printesa Mirela Brianna (15.11.2006)
Happiness doesn't depend on what we have, but it does depend on how we feel toward what we have. We can be happy with little and miserable with much. William Dempster Hoard