buna,
eu vreau sa va intreb ce se masoara la eco morfologica fetala?
Nicoleta, bine ai venit pe DC!
Nu stiu sa-ti raspund direct, dar sper sa te ajute urmatoarele adrese:
Normal Anatomy
www.babycenter.com/general/fetaldevelopement/pregnancy/1290794.html" target="_blank">greutate si cm bebe in burtica
www.pregnancycheck.com/pregnancy-ultrasound.html" target="_blank">echo diverse varste sarcina
filmulet dezvoltare bebe
www.pregnancy-weekbyweek.com/pregnancy-week-1-and-2.htm" target="_blank">sarcina saptamana cu saptamana
Se masoara tot: oase, organe interne, simetrii. Adica mai explicit: oarele mainilor, picioarelor, degete, femur...etc, rinichi, fiat, stomac, inima (dimensiuni, asezare, functionalitate), modul de asezare al ochilor, urechilor , buze, nas. Se mai masoara bataile inimii, fluxuri de sange prin cordonul ombilical si arterele uterine, forma sigrosimea placentei, asezarea ei, lungimea colului, daca e inchis sau deschis pe interior... si altele pe care nu le mai stiu. O eco morfo completa trebuie sa dureze 35-40 de minute cel putin. Masuratorile se fac in 2 D chiar daca ecograful poate vizualiza si 3 sau 4 D
Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze
Botez
eco morfologica este primordiala si se face cel putin 1 trimestrial. si de fapt ea conteaza cel mai mult. restul, eco 3d si 4d sunt de fitze... da, e frumos sa vezi cum arata BB in burtica, sa le pastrezi ca amintire sa le arati copilului cand va fi mare, dar in afara de acele imagini.... in rest nu afli mai nimic. parea mea cel putin. sper ca nu supar pe nimeni
.