Copiluti de mai-iunie 2005 (22)
Raspunsuri - Pagina 13
Tdi spune:
draga Oana mami lu' Alex, eu iti inteleg pe deplin ingrijorarea dar nu-i cazul sa disperi, probabil din cauza oboselii si a stresului vezi lucrurile mai grave decat sunt, poate tot din cauza asta copilul s-a deranjat la burtica sau poate a luat un virus intestinal...trece! pediatrul nostru a spus ca e o greseala sa intrerup laptele cand copilul e bolnav, chiar si de diaree, si poate laptele e singurul aliment pe care il accepta...eu i-am dat in continuare si cand a avut probleme intestinale si lucrurile s-au rezolvat de la sine in timpul necesar, am facut si "pauza" de lapte si tot atata a durat (max o saptamana) doar ca aveam un copil flamand si slabit ca alternativele nu le accepta (adica HN) iar cu cele de soia sau orez nu se satura.
la voi cele 3 cauze enumerate de tine (mai sigur 2, praful contra constipatiei si laptele de vaca natural-daca era gras e clar!) sa-i fi produs o dereglare de flora intestinala, sunt convinsa ca nu e nimic serios, in mod sigur niste fermenti lactici sau biotics baby de care au zis fetele o sa-l ajute sa se "repare". pupam si multa sanatate!
ps. scuze daca n-am fost foarte coerenta dar ma preseaza fiica-mea.
Album Alyssa
onixone spune:
tdimerci pt sfaturi.Deci sa ii dau laptele lui in continuare sau sa il schimb cu cel fara lactoza?Asta nu stiu ce sa fac.el face doar dimineata diaree, adica dupa laptele baut noaptea sau dupa cereale cu lapte(normal) si in rest nu mai face ca il tin la regim.De asta sunt confuza daca sa ii schimb laptele.
gabitzam: copii au intoleranta la lactoza de mici sau o dezvolta pe parcurs.Te intreb pe tine ca ai trecut prin asta, dar poate sa imi raspunda toata lumea care vrea.
Va multumesc din suflet
Oana lu'Alex
POZELE NOASTRE
gabitzam spune:
Oana, cel care a facut intoleranta la lactoza a fost Tony al Olgutei din Canada, poate intra ea si iti spune. Eu la Andrei am avut doar chestii episodice normale de diaree la un copilas.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
nelia spune:
Hai, ca am zis ca nu intru, dar nu am rezistat tentatiei. Am citit ce ati mai scris, nu prea am retinut mare lucru ca mi-s gindurile in alte parti... Am mai vazut poze frumoase!
Oana, moamaaaa, 230 de cuvinte!?! Bravoooo!!!
Caminik, bine ai venit si asteptam poze cu Mariusica. Sper sa te simti bine aici cu noi. Sintem de gasca, ai sa vezi!
Onixone, nu am sfaturi din pacate pentru tine, ca fetele mele nu au avut diaree decit daca au luat vreun virus si nici din asta nu prea au luat. Iti doresc doar sa-i dai de cap si sa fie bine!
Tdi, nu ma mai admira, ca zau daca ai de ce. La voi ajung doar rezultatele, care nu sint chiar de colo, dar pina ajung la eleeeee... numai eu stiu prin cite trec si cite mi se sparg in cap din cauza greselilor facute!
Si eu trebuie din nou sa fac ceva, ca iar e balamuc in casa: fetele fac ce vor cu mine, cu sotu' ma ciondanesc din orice din cauza stresului (si al meu si al lui), treaba nu se mai termina niciodata, paginile de citit si temele de facut la fel. Dar zau daca stiu ce... Mi-am cumparat o carte, se numeste Parinti eficienti, e in franceza si am zis ca prind doi iepuri dintr-o lovitura: iau lectii de eficienta, dar si de franceza, in acelasi timp. Acum nu-mi ramine decit sa-mi organizez in asa fel timpul, ca sa am timp sa o si deschid, nu? Daca as si citi ceva, ar fi chiar ideal! Eu tot am citit carti si ma folosesc de ele pina la un punct, dar asta mi s-a parut interesanta la prima rasfoire pentru ca dadea sfaturi exact la capitolul care ma doare cel mai tare: eficienta! E mare lucru sa fii eficient, eu ma uit la mine, sint zile in care muncesc toata ziua, pic de oboseala si nu se vede nimic dupa mine. Nu stiu ce se intimpla in altele, ca fac in citeva ore ce am facut saptamina trecuta in citeva zile si parca si vad ce am facut. Si cu invatatul sint la fel. Numai ca as vrea sa nu mai fie aleatorie aceasta eficienta, as vrea sa o vad imediat, si in ingrijirea si educatia fetelor si in treburile casnice si la invatat. Bineinteles ca aceasta eficienta este bazata si pe o buna organizare, dar e mai mult decit atit. Daca ma apuc de citit din carte si mi se pare demna de conspectat, o voi face pentru cine e interesat. Merita sa incercam orice ca sa ne aducem linistea in suflet si in casa si ca sa ne usuram munca. Intr-o zi chiar ma gindeam sa deschid la generale un capitol mare despre eficienta si contrariul ei, ca sa vada tot poporul si sa arunce cu idei si sfaturi. Dar atit de ineficienta am fost in perioada aia, ca nici macar sa deschid subiectul nu am avut timp, darminte sa mai fac si altceva...![]()
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
gabitzam spune:
Am scanat in sfarsit niste poze cu mine de cand eram mica, de mult voiam sa fac asta dar azi mi-am adus aminte. Vedeti aici o www.dropshots.com/day.php?userid=142350&cdate=20070125" target="_blank">Gabitza mica. Acum in sfarsit pot sa vad si eu ca Andrei seamana cu mine, ca nu eram convinsa
Din pacate nu am poze si cu sotul meu, Costi, cand eram mic.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
OlgaTarziu spune:
Onixone mie doctorul mi-a spus ca automat cand apare diareea mai mult de 3-4 zile se produce o intoleranta temporara la lactoza, deci nu permanenta. De aceea e obligatoriu in caz de diaree sa-i pui automat pe lapte fara lactoza si abia dupa ce trec 3-4 zile fara diaree schimbi iar laptele treptat. Adica inlocuiesti cate o masura cu lapte normal pana faci trecerea completa. Deci nu-i trece si imediat il schimbi pe lapte.
Olga
When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you."
- Friedrich Nietzsche
nelia spune:
Ah, de fapt eu intrasem sa va mai spun de pe la gradinita. Ca tot am vorbit despre Agata in ultimul timp si nu prea v-am spus nimic despre Tudora. De fapt, despre ea nici nu prea am ce spune, ca nu a mai facut nimic nou, nu face progrese cu limba, doar ca se pare ca intelege din ce in ce mai bine tot ce i se spune si in romaneste si in engleza. Comunica bine, dar prin semne si prin limbajul bebelusesc. Sau tipete!!! Ca aici voiam sa ajung. Am fost ieri la gradinita, la intilnirea trimestriala cu educatorii. A asistat si directoarea gradinitei la sedinta. Ce sa va spun... e perfecta!!! Nu are nimic care sa-i lipseasca. Merge bine, creste frumos, e desteapta, e dezvoltata normal pentru virsta ei la toate capitolele (am inteles ca au avut si o vizita medicala, i-au controlat urechile - auzul, ochii - vederea, oasele, reflexele...), un pic peste medie la cel motor fin si la concentrare. Dar tipa!!! E agresiva, nu fizic, ci prin atitudine si prin faptul ca tipa. Le-am spus ca si acasa tipa, adica eu va spuneam ca face crize, de fapt nici nu pot fi numite crize, ci doar tipete: cind nu-i convine ceva se pune pe tipat, nu plins, ci tipat. Si are un tignal ca pur si simplu iti vine ori sa-i infunzi ei gura cu ceva, ori urechile tale. Am intrebat daca bate si mi-a spus ca nu loveste copiii deloc, desi acasa o bumbaceste pe Agata de cite ori are ocazia, dar daca vrea o jucarie si acea jucarie se afla in mina altui copil, se duce la el, se aseaza in fata lui si... tipaaaa, pina acesta renunta de buna-voie la ea. Mi s-a spus ca probabil acest lucru vine de la imposibilitatea si frustrarea de a se exprima prin limbaj si ca se va rezolva peste ceva timp.
Mi s-a mai spus ca au inceput pusul regulat pe olita si ca e foarte cooperanta, dar nu a facut inca nimic in ea
, ca e de asemenea cooperanta atunci cind li se spune sa stringa jucariile, cartile, sa se mearga la spalat pe miini, sa se descalte de papucei si sa-i puna in cutie cind se pregatesc sa iasa afara.
Surpriza: activitatea preferata este sa faca puzzle-uri!!! Ca e singurul lucru prin care isi dau seama educatorii ca e surioara Agatei, face toate puzzle-urile de la grupa ei si de la grupa de 2-3 ani cu o viteza uimitoare. Si cere tot timpul sa le faca. La fel ca Agata acum citiva ani... Asta chiar ca a fost o surpriza pentru mine, pentru ca acasa nu pare chiar interesata de aceasta activitate, dar e drept ca nici nu i-am scos puzzle-urile Agatei, ca am zis ca au prea multe piese pentru virsta ei. Nu stiu daca are vreo importanta acest lucru, nu cred, doar va spun ca fapt. In grupa ei sint copilasi mai mici ca ea, care au inceput sa vorbeasca!!! Atit de frumos vorbesc, sint topita dupa ei. Este adevarat ca sint vorbitori de engleza si acasa si nu mai au o alta limba care sa-i incurce, dar chiar si asa, sint tare simpatici cum pronunta ei cuvintele, fiind atit de mici totusi.
Una peste alta, am fost multumita de ce mi-au spus despre Tudora, nu ca as fi avut ce sa fac daca mi-ar fi spus altceva. Dar nu am nici un motiv imediat de ingrijorare pe nici un plan al dezvoltarii ei.
Danelutza, ma intrebai de laptic... Stiu ca nu are legatura, dar eu i-am dat Agatei doi ani sa suga (si doua luni asa, cite putin, dar alea nu se pun, pentru ca a inceput gradinita si nu am vrut sa-i iau de tot titza in acea perioada). Si am zis ca si Tudorei ii voi da tot doi ani, ca sa fiu cu inima impacata, mai ales ca am si nu ma deranjeaza sa-i dau (ma oboseste un pic, dar asta e alta problema). Asa ca, ii mai dau luna februarie fara nici o schimbare si de la inceputul lui martie incep numaratoarea inversa... Sper sa reusesc sa o intarc definitiv pina la ziua ei, 30 aprilie. Va fi greu, pentru ca e mult mai dependenta de titza decit a fost Agata dupa 18 luni, nu am reusit sa-i scot titza de noapte, daca se trezeste tot cu tzocul in gura adoarme la loc, chiar daca nu suge efectiv si are o atitudine ca alea doua sint ale ei si i se cuvin fara alte comentarii... incit nu stiu zau cum se va termina totul. Dar sigur se va termina pina in... toamna!!!![]()
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
Cloreta spune:
Hello!
Nici nu mai vorbesc cu voi, aveti limbarita![]()
Gabitza, ce fetita frumoasa, ce bulanase si ce ghetute frumoase
Caminik, bine ai venit!
Teodora a dormit azi 3 ore si 50 de minute!
Am citit dar fiind atat de multe de raspuns m\as face scurta la degete:)
Gabitza te rog sa imi schimbi si mie linku' de la parter cu poze, o sa iti dau adresa. Adica sa imi schimbi in listuta vreau sa zic:))
Pozele mele
crissu spune:
Androix cum sa nu te iau in seama....eu ma bucur cand aud asa ceva deci se poate.
MICKYY pai e super asa, dar eu cand l-am intrebat pe Radoi de nastere a zis clar ca stim cum o sa nastem adica prin cezariana......poate nu stiu eu cum sa pun problema (mereu am zis "cum ziceti dvs d-le doctor,cum credeti dvs d-le doctor").Oare cum crezi ca ar trebui sa discut despre asta.? Sper sa nu ma fac de ras dar parca as incerca macar.Cat deste monitorizat atent si analize am facut tot ce se poate face inclusiv triplu test care nu cred ca era necesar la varsta mea si fara antecedente dar l-am facut ptr ca el m-a sfatuit si am incredere in el.Sa vedem ce imi spune maine ca am programare ....astept raspunsul tau.
Crissu, mami de Iulia Nicola. Foto aici