Despre asigurarea suplimentara - help (IV)

Despre asigurarea suplimentara - help (IV) | Autor: Cretoiu A.

Link direct la acest mesaj

! In special pentru Marius. !
Explic pe larg situatia in care ma aflu:
In 20 mai 2002 am nascut. Am aflat de asigurarea suplimentara si am incheiat contract de asigurare suplimentara in data de 11 noiembrie 2002, conform Legii 19/2000, care prevedea acest lucru. Sau ma insel ?! Atunci de ce mi-au incheiat cei de la CJPAS contract de asigurare suplimentara stiind ca nu e posibil acest lucru ?!?!?! Acest contract trebuia sa intre in plata in 11 iunie 2003.
Pana la aparitia OUG 9/2003 contractul era valid, nu ?! Caci cei de la CJPAS mi-au zis ca nu era valid nici dupa Legea 19/2000 pana la aparitia OUG 9/2003.
Daca era valid acest contract pana la aparitia OUG 9, oare de ce acum nu mai este valid ?! Un contract, daca se incheie intre doua parti, atunci daca se vor face modificari la el se vor face cu acordul ambelor parti...
In OUG 9 se spune ca contractele care au intrat in plata se onoreaza in continuare, iar contractele care nu au intrat in plata se anuleaza de drept... In OUG 23 se abroga pct. cu anularea contractelor incheiate pana in 16 martie 2003... Deci sunt contracte care au intrat in plata si se onoreaza in continuare...
De aceea vrea sa stiu cateva persoane aflate in situatia in care primesc banii de la CNPAS... Dar vad ca nu vrea sa ma ajute nimeni...
Va multumesc !

ACretoiu
Un an nou plin de sanatate si impliniri!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valy spune:

Parerea mea este urmatoarea. Cand inchei un astfel de contract de asigurare il inchei pentru riscuri viitoare si nu trecute. Din punctul de vedere al CJPAS ei ti-au primit banii pentru riscuri viitoare, nu neaparat pentru cel petrecut. Pana la data de 17 martie (OUG 9) exista o prevedere legala (Ordinul 340) care definea riscul ca fiind si momentul depunerii cererii. Din acest punct de vedere totul ar fi fost OK pentru tine daca nu aparea intre timp marele scandal si OUG9. Cred ca pana in decembrie au fost cateva persoane care au primit bani fiind intr-o situatie similara cu a ta dar dupa decembrie astfel de plati au incetat. Dupa 17.03.2003 nimeni nu se mai poate prevala de ordinul 340 deoarece acum e clar definit riscul: momentul nasterii.
In acelasi timp ai si tu dreptate deoarece s-au schimbat regulile jocului dar nu e pentru prima oara si singurul domeniu. Si la pensii si la somaj s-a intamplat la fel. Si nu a avut nimeni ce sa le faca. Singura sansa pe care o mai ai, si aia incerta este justitia si prevalarea de ordinul 340 coroborat cu OUG23 care zice ca pentru cei asigurati inainte de 17.03 se pastreaza regulile. Dar sincer iti dau sanse minime. Poate ai mai mari sanse sa-ti returneze banii deoarece au schibat regulile jocului intre timp.

Mergi la inceput