Dependenta de cumparaturi

Dependenta de cumparaturi | Autor: Roxana Claudia

Link direct la acest mesaj

De mai multi ani ma lupt cu un foarte greu de indurat obicei: sunt dependenta de cumparaturi!! De cate ori merg la shopping parca intru in fibrilatii si nu contenesc pana nu cheltui si ultimul banut din portofel/card, ba chiar mai las cu durere in suflet cateva obiecte pe care nu am mai putut sa le achitionez deoarece nu am mai avut cu ce...
Ma simt super-bine si chiar ma relaxez sa fac asta, iar dupa ce trec printr-o stare tensionata.....la cumparaturi reusesc sa ma relaxez cel mai bine. Ma intorc acasa razand, dar fericita. Sotul meu...disperat!! Toate ar fi bune si frumoase daca as avea resurese nelimitate si daca as fi maca un picut calculata.
Mai e cineva in situatia asta??
Ce e de facut??

Roxana si Catalin (5 iunie 2006)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Moira spune:

Si eu am aceeasi problema. Pentru mine este o terapie, insa atunci cand nu am bani, este suficient doar sa ma duc prin magazine (window shopping) si sa probez anumite hainute pe care le cumpar la salariul urmator (din rezerva pentru capricii personale). Luna asta am sarit calul din cauza soldurilor, insa nu exagerat.
Sfatul meu este sa iti programezi banii si recompensa: de exemplu, la salariu, iei ceva pentru sufletelul tau (pe care l-ai ochit in prealabil intr-o sesiune de terapie de mers prin magazine "la sec", fara sa iei nimic adica) si pentru familie( pentru echitate) iar intre timp, doar chestii utile traiului zilnic. Asa eviti sa faci cheltuieli in exces si nici nu renunti la tura prin magazine.

Moira

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Vedeti ca tot la femina intim mai este un subiect tot pe aceasta tema si acolo suntem mai multe si incercam prin sfaturi sa ne ajutam sa scapam de aceasta dependenta.
Ah si sa nu uit, bine ati venit in club!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maimutzica spune:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=91608

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Initial creeata de Roxana Claudia

De mai multi ani ma lupt cu un foarte greu de indurat obicei: sunt dependenta de cumparaturi!! De cate ori merg la shopping parca intru in fibrilatii si nu contenesc pana nu cheltui si ultimul banut din portofel/card, ba chiar mai las cu durere in suflet cateva obiecte pe care nu am mai putut sa le achitionez deoarece nu am mai avut cu ce...
Ma simt super-bine si chiar ma relaxez sa fac asta, iar dupa ce trec printr-o stare tensionata.....la cumparaturi reusesc sa ma relaxez cel mai bine. Ma intorc acasa razand, dar fericita. Sotul meu...disperat!! Toate ar fi bune si frumoase daca as avea resurese nelimitate si daca as fi maca un picut calculata.
Mai e cineva in situatia asta??
Ce e de facut??

Roxana si Catalin (5 iunie 2006)

Ce e de facut?

Mergi la cumparaturi fara card si cu putini bani la tine. Macar daca se duc, nu se duc multi.

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Continuati discutia la link-ul indicat mai sus, va rog.

Oana_B
vesnica aspiranta
I love pink!

Mergi la inceput