ajutor!! bubite dureroase pe limba!!

ajutor!! bubite dureroase pe limba!! | Autor: klavier

Link direct la acest mesaj

dragele mele mamici,

au avut copiii vostri aceasta problema?

cum ati tratat-o?

pe larg:

acum vreo doua saptamani, am observat pe limba Adrianei niste cercuri - de fapt, doar diametrul cercurilor era putin albicios, in rest limba avea culoarea normala. si Adriana avea mare pofta de mancare si nu o deranjau, se pare, deloc.

ne-am gandit sa mergem, totusi, la doctor, cand a facut febra 38 pana la 39 si a fost o saptamana constipata. am primit o mini-clisma cu glicerina, febra i-a trecut cu sosetute cu otet si apa, iar despre limba doctorita a zis ca nu e nimic serios, nu e o ciuperca, ci doar o asa zisa "Landkartenzunge", in traducere libera o limba care seamana cu o harta geografica - asta cica vine si trece de la sine si nu trebuie facut nimic.

ei, intre timp, acum trei zile, pe limba s-au format pete rosii, care au evoluat in bubite si pustule mici, mi se pare ca au si un lichid transparent in ele. astea o dor pe Adriana de innebunim cu totii, striga ca ii e foame pe limba ei, ia o inghititura de orice (indiferent ca e moale sau tare, cald sau rece, sarat sau nesarat) si urla cateva minute cu mana la gura. logic ca nu mai vrea sa mai reia experienta cu inghititura.

de trei zile a mancat in total vreo 10 inghitituri de mancare - adica prima inghititura de la fiecare masa, a baut mai mult noaptea niste ceai sau suc de mere cu apa si a slabit asa de mult ca se clatina pe picioare.

am fost inca o data cu ea la alt doctor, de la urgente, mi-a dat doua geluri anti-durere ca sa i le pun pe limba, cica ar avea o infectie in gat si gura. Din cate am observat gelul nu a avut efectul scontat, pentru ca a urlat iar de durere cand a luat o banala lingurita de gris cu lapte.

nu stiu ce sa mai fac.

va rog, dati-mi un sfat daca ati trecut prin asa ceva. de fapt, doua sfaturi: ce sa fac sa ii treaca, si cum sa o fac sa inghita ceva ca sa nu imi moara de inanitie.

Adriana + Adriana jr (care se va face bine cat mai repede... si cu ajutorul vostru!)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raducu spune:

Incearca cu glicerina boraxata care este pentru bubite si afte. Spala-i gurita si cu bicarbonat de sodiu alimentar(o lingurita la un pahar de apa)si poate o mai lasa durerile. De fapt durerile cred ca vin de la gat din moment ce nu mai mananca dupa prima inghititura. Daca e destul de maricica o poti spala in gat cu albastru de metil pus pe un tampon de vata sau cu sare(asta e mai buna, are efect imediat-o ora).

Sanatate si succes la papa.

Mamica lui Raducu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

Cred ca e vorba de afte (sau in cel mai rau caz stomatita aftoasa cind bubitele sint in cantitate mare, candidoza).Aftele tb tamponate usor cu
glicerina boraxata, apa bicarbonata .
Poate sa manince alimente cit mai fluide si reci(daca e mai mare chiar inghetata),lichide indulcite si reci daca are febra(suc de fructe, lapte )
Numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Eu am avut exact aceeasi problema cu Tudor cand avea 9 luni. Am fost cu el la mare si cand ne-am intors a racit si a facut un herpes la gurita care s-a suprainfectat cu un stafilococ sau streptococ (n-am ajuns sa facem analiza pentru ca l-am bagat pe antibiotic imediat), iar gurita i s-a umplut de afte - avea afte si pe limba si pe cerul gurii si pe faringe si pe peretele interior al obrazului - a fost groaznic. Mai ales ca au venit toate in acelasi timp - raceala cu herpes si afte. Un medic dermatolog mi-a spus, avand in vedere varsta copilului si faptul ca e prima oara cand face herpes, ca ar fi vorba de o stomatita herpetica de inoculare, adica modul in care se manifesta prima eruptie herpetica la un copil atat de mic. L-am tratat cu un amestec de glicerina (nu boraxata - dupa ultimele studii se pare ca e toxica), stamicin, anestezina, vitamina A cu care ii faceam badijonaje in gurita de trei ori pe zi. O saptamana n-a reusit sa manance decat lichide, iar carnita si legumele i le pasam foarte fin la blender si le diluam cu lapte, supica sau iaurt si i le dadeam cu seringa. O sa-i treaca, dar trebuie sa ai rabdare. Va doresc multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Draga Adriana,
Multa sanatate celei mici! Cred ca are stomatita...poate ca o va ajuta sa-i dai sa bea cu paiul, daca stie.Asa ajunge la bubite o cantitate minima de mancare.
Va pupam!

Sabina & Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilinca spune:

Si eu as incerca tot glicerina cu stamicin(nistatin), eu am cumparat de la farmacie, aveau ei gata preparata.
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Dupa cum a spus aproape toata lumea de pe forum probabil ca sunt afte. Trec cu Glicerina (boraxata sau cu stamicin daca se mai practica) si cu apa+bicarbonat de sodiu (alimentar). Sterge limbutza dupa fiecare masa. Aftele se fac in general de la lactate.

Cu respect,
Florin Taloi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana spune:

Acum doua luni si Tudor a avut stomatita aftoasa. A durat o saptamana, timp in care el a slabit iar noi nu mai stiam ce sa mai facem. Da-i pe limba cu glicerina boraxata sau solutie pentru afte, se gaseste in farmacii. In plus, un spray pentru dezinfectarea cavitatii bucale ne-e ajutat mult, din pacate nu-mi amintesc acum cum se numeste, cred ca este fabricat in Germania. Si astazi ii mai dam, din cand in cand, cu acel spray in gurita, nu am uitat cosmarul acelei saptamani... Atunci l-am hranit cu o seringa (supa de legume si lapte). Multa sanatate. Ioana si Tudor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns klavier spune:

Multumesc mult de sfaturi!

Din fericire stomatita a inceput sa treaca si Aditza mananca mai mult!...

Sa va spun si voua cu ce i-am dat:
1. ceai de salvie in care am pus picaturi de Cional (o combinatie din 3 plante si ceva cu aluminiu, fara contraindicatii, pentru infectii in cavitatea bucatal) - cu asta am udat cate un tamponel de vata pe care i l-am stors (cu forta...) in gura in timp ce urla, pana cand s-a prins ca e mai sigur daca inchide pur si simplu gura.

2. Herviros - o solutie cu glicerina si inca niste ingrediente ciudate, recomandata de medic - probabil echivalentul austriac al glicerinei cu stamicina? - din care am pus pe un betisor cu vata si i-am intins pe limba.

3. a mai primit si un supozitor contra durerii, Parkemed, din care ar trebui sa ii mai dau daca o mai doare foarte tare.

Acum i-au trecut bubitele si au inceput sa ii sangereze gingiile, nu reusesc sa imi dau seama daca e de la dintii care tocmai ii ies sau daca are gingivita.

Problema cu Adriana este ca ultra-independenta ei de 1 an si 8 luni nu suporta sa ii mai dau ceva in gura, indiferent ca e o lingurita cu mancare sau o bucatica de fruct sau un tampon cu glicerina.

Vrea sa manance - si reuseste foarte frumos cand nu o doare nimic - exclusiv singura. Cu paiul tot asa, stie sa bea cu el dar numai cand ii place bautura din pahar, si numai daca tine ea singura paharul, din care inca se mai scurge o jumatate pe jos... de-o sa ma fac cand o sa vrea pe motocicleta ca si taica-sau?

o mamica fericita (care sufera de zor din cauza greturilor)

Adriana

Mergi la inceput