Va rog sa imi spuneti daca stiti tratamente naturiste pt ascita, ca din cele date de medic facem. Mama are acumulat lichid in stomac si pleura si ia spironolactona, carbune medicinal, diuretce. Dar as vrea sa stiu daca e cineva care a mai folosit si altceva si a fost eficient. Am gasit pe net o cura cu pelin.
Ce complicatii poate da ascita? Se elimina acest lichid fara sa se ajunga la interventie chirurgicala (paracenteza parca se numeste)?
Daca aveti informatii va rog din suflet sa le postati.
Multumesc!
"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"
in primul rand tratamentul pe care il ia mama ta e bun cu conditia sa respecte si regimul fara sare. Daca maninca mai mult de 1-2 grame de sare pe zi (inclusiv cea din alimente) diureticele nu isi fac efectul.
Apoi, paracenteza nu e o interventiie chirurgicala. Este o manevra ce consta in introducerea unui ac in partea inferioara a abdomenului si evacuarea lichidului astfel. Este nedureroasa si, daca sunt respectate indicatiile si se efectueaza in conditii de sterilitate, poate fi extrem de eficienta in eliminarea lichidului respectiv.
Cel mai important ar fi insa sa se trateze cauza ascitei si a licidului pleural!
SAnatate multa!