Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (13)
Raspunsuri - Pagina 12
Steluta spune:
Natalia, in primul rand felicitari pentru bebe! Sarcina usoara!!!
Multumesc tare mult pentru reteta de la "Krem a la krem". De fapt am raspuns provocarii lansate de Amiss . Am facut-o ieri pentru prima oara. A IESIT DELICIOASA!! Mi-a parut rau ca nu a iesit mai multa ...
Mai am cateva retete de la tine pe care trebuie neaparat sa le incerc.
Steluta cu Andrada Cristina (17 iunie 2006)
strumfi2004 spune:
Natali, se pare ca doar mie mi s-a parut prea dulce, al meu sot a zis ca e cum trebuie sa fie , de fapt mie toate imi par prea dulci de o vreme incoace (ce bine!), asa ca traiasca biscuitii digestivi!
Dar prestez in continuare ++++++ deserturile Nataliei , caci la noi e maaaare cerere (citez:"dar un krem buuun n-ar merge maine?" )
Gratiela, mamica strumfilor Maria si Stefan
strumfi2004 spune:
Hihi, Nati, +++++-le astea ti le-a trimis Stefanut, acum le-am vazut, mai tasteaza si el in timp ce papa tzitzi, micul meu napoleon, face mai multe deodata...
in loc de 6 stelute...
Gratiela, mamica strumfilor Maria si Stefan
amiss_zip spune:
Hei! Steluta imi pare bine ca ti-a placut!
Vrei sa te provoc iar???
Ia vezi Tortul nemtesc cu branza .
E ziua sotului pe 15 si trebuie sa fac praji sa ia la serviciu. Ghiciti ce voi face! SOMEBODY STOP MEE!!!! KREM!
Dar! am o idee! Voi face unul normal, cu blat negru crema alba glazura neagra si voi mai face unul cu blat alb, crema neagra si glazura alba Trebuie sa fie suuuper!
Vreau si eu o reteta buna in care sa folosesc mascarpone! Plsss
www.flickr.com/photos/ami_si_cip/" target="_blank">poze si filme
Amiss
amiss_zip spune:
adi m-ai terminat cu placinta . Vreau reteta. Si Kremul supraetajat ...ma roade la stoaaaac ! nu imi mai da idei dintr'astea ca am sa fac pana la tavan
www.flickr.com/photos/ami_si_cip/" target="_blank">poze si filme
Amiss
amiss_zip spune:
Natalia nu te rog sa nu iti piara cheful de dulciuri! Papilele mele gustative mai sunt in viata datorita prajiturilor tale!
www.flickr.com/photos/ami_si_cip/" target="_blank">poze si filme
Amiss
Balbina spune:
Vali, ma flateaza faptul ca te-au atras unele din retetele postate de mine. Nu stiu ce sa-ti mai recomand, poate "Krem a la krem"? A creat un adevarat fan club aici.
Steluta, multumesc de urari! Ma bucur ca ti-a placut reteta de prajitura, mult spor si la pregatirea altora!
Ami, hihi, apuca-te si fa toate dulciurile din lista, si pina ajungi la sfirsit, taman in reapare mie cheful. De fapt, la ritmul pe care il ai, s-ar putea sa nu reusesc.
Gratiela, pupa pe micul print din partea mea.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
Balbina spune:
Ami, cu privire la glazura alba pt. krem am oaresice dubii. O prietena (LiliaToma) a facut o data krem in varianta complet alba. Ei bine, taman la glazura a avut probleme, a fost cam lichida (prajitura per total a fost foarte buna oricum, doar ca nu avea straturile distincte ca la kremul original). Deoarece ciocolata alba nu e chiar o ciocolata adevarata, necesita alta tehnologie de prelucrare. Pentru glazura eu ti-as recomanda sa scoti apa din compozitie, poate chiar si zaharul. Cred ca ar merge sa adaugi un pic de smintina lichida pt. frisca (gen dorna rosie), ca sa iasa glazura moale, nu casanta. Imi pare rau ca nu am experimentat inainte cu glazuri albe, altfel ti-as fi dat sfaturi mai concrete.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
strumfi2004 spune:
Ami, da-i inainte cu kremul!! si noi suntem in club
Dar n-aveai tu o reteta cu mascarpone si nuci? (sper sa nu incurc)
Uite, imi permit (Nati, ) sa-ti dau si eu cateva, pe care le am eu culese in timp
Mai intai o crema pe care am testat-o mai demultisor in urmatoarea prajiturica a la Grati , si iese buna:
250 gr crema mascarpone, 30 gr unt moale, 2 linguri de cacao, dak vrei si 1-2 linguri nutella, zahar dupa gust (cam 100g), esenta de rom.
Se freaca mai intai untul cu zaharul pudra pana devine spuma, apoi adaugi crema mascarpone, cacao/nutella si esenta.
Eu am pus-o intre 2 blaturi-pandispan dar cu nuca macinata si deasupra glazura de la brownies.
Din pacate nu am poza, e facuta in perioada cand n-aveam aparatura
Si ar mai fi asta - scuze, nu mai stiu de unde exact - netestata:
Prajitura cu crema mascarpone
Crema: 500 g branza de vaci mai grasa se amesteca cu 150 g zahar si cu zahar vanilat, coaja sau suc de lamaie. 2-3 pliculete de gelatina granulata se dizolva in compot de mandarine si se incalzeste dupa care se incorporeaza in branza. Adaugi mandarinele din compot, 500 g mascarpone si crema se toarna peste blatul din biscuiti.
Blatul: 200 de grame de biscuiti obisnuiti se maruntesc si se amesteca bine cu un pachet de unt.
Totul se pune la frigider sa se inchege dupa care pui deasupra fructe de care doresti si un pliculet de gelatina fiert in apa sau compotsau, zic eu, mai bine tort gelee Dr. Oetker (asta am testat-o la tortul nemtesc )
Sau tiramisu, cel a la Adriana (mihnea), cum il am eu salvat , e divin!!!
Gratiela, mamica strumfilor Maria si Stefan
adi69 spune:
quote:
Originally posted by amiss_zip
adi m-ai terminat cu placinta . Vreau reteta. Si Kremul supraetajat ...ma roade la stoaaaac ! nu imi mai da idei dintr'astea ca am sa fac pana la tavan
www.flickr.com/photos/ami_si_cip/" target="_blank">poze si filme
Amiss
Ti-am trimis pm
Adriana si-atat...