Diabet zaharat la copii (3)
Raspunsuri - Pagina 5
mirela_piciu spune:
Buna mamicilor! Ma cheama Mirela, am un baietel de 5 ani impliniti ieri, si o fetita de 1 an. Baiatul meu e diagnosticat cu DZ insulino-dependent de la 3ani si jumatate si as vrea sa stiu oare exista si doi copii cu DZ intr-o familie? Eram insarcinata cand am aflat ca baiatul are DZ.
Andrada spune:
Mirela, fata ta are sanse de 90% sa nu faca niciodata diabet,
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
ana_miti spune:
Buna, Mirela
Imi pare rau ca ne cunoastem in astfel de imprejurari. Si eu am un baietel in varsta de 2 ani si jumatate care are diabet de la 11 luni. Ce schema de tratament are baietelul tau?
Cum este? Cate glicemii face pe zi? Ce fel de aparat aveti si cum va descurcati cu testele?
Este la gradinita? Cum este privit in colectivitate?
El stie ce boala are si cum se comporta?
Iarta-ma ca te bombardez cu atataea intrebari....insa tot intreb si eu ....ca sa stiu cum il pregatesc pe Alex al meu pentru mai tarziu.
Sanatate multa la copilasi!!!
edit: LA MULTI ANI! si sa va bucurati de amandoua comorile.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank">Teste de glicemie pentru Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75037&whichpage=1" target="_blank">Bazar umanitar Alex
mirela_piciu spune:
Salutare fetelor!Copilul meu stie ca pancreasul lui nu vrea sa faca insulina, ca o sa rezolvam problema si o sa-l punem la treaba atunci cand se va putea.Avem mai multe glucometre:Accu-chek, Optium. Face trei glicemii zilnic dar cand e bolnav le facem si la gustari sa stiu daca mananca sau nu.Primim teste de la spital dar mai cumparam trei cutii(3 mil lunar). Merge la camin dar il luam acasa la ora 12, o asistenta il supravegheaza la gustarea de la 10.Mai face hipo la camin dar asistenta stie sa-i dea zahar, numai ca nu vrea sa ia pana nu vine mami sa stie ce glicemie are.L-am gasit si cu glicemie 24!!!!!
David are doua prize de Actrapid si una de Mixtard seara.Are 160 HC.As dori sa aflu cum a facut o mamica rost de Diavit, eu am vorbit cu D-nul Roman si nu am primit nici un raspuns.Merita incercat sau mai rau il destabilizez? Va multumesc. Pa
Anina_n spune:
Buna, dragi mamici !
Ce mai fac puiutii vostri, cum le merge ?
Noi, am fost ieri la control si d-na. doctor a fost foarte multumita, desi, eu stiu ca se poate si mai bine, mai ales ca din cand in cand, tot ne joaca feste glicemia de peste noapte. Doctorita a zis ca ma descurc eu, ca vede ca stiu sa-i corectez glicemiile cu doza corespunzatoare de insulina.
Adevarul e, ca si Cristina creste ca din apa....ii raman mici, pantalonii in special.
Analize nu i-a facut Cristinei, poate si unde a vazut ca ii merge bine sau, unde nu are sectie de diabetologie pediatrica si nu vrea sa puna la un loc cu cei bolnavi, pe copiii cu diabet.
Si la control este destul de greu, ca se face la ambulatoriu, la sectia de copii a spitalului judetean si va dati seama ce este acolo.
Intotdeauna mi-e teama sa nu se lipeasca de Cristina vreo boala, cand mergem la control.
Asa ca, tot la Buzias sunt sperantele noastre de a invata cum si ce e mai bine pt. Cristina si sa vedem ce hemoglobina glicozilata are.
Ma bucur sa aflu ca stiinta medicala face noi descoperiri si sunt ferm convinsa ca micutii nostri vor scapa de intepaturile zilnice in viitorul nu prea indepartat, as zice eu.
Asadar, Cristina e tot cu 5 insuline, 2 bazale(Insulatard, dimineata si la culcare) si 3 rapide(Actrapid, dimineata, la amiaza si seara).
Poate daca ar trece si ea pe Lantus, nu ar mai avea hipo noaptea sau hiper dimineata. Dar nici nu am indraznit sa-i cer d-nei. doctor sa-i schimbe tratamentul, cand ea parea foarte multumita de ce a vazut pe caietul de autocontrol al Cristinei.
Am auzit si eu ca nu se da Lantus la copii sub 6 ani, pt. ca nu s-au facut teste pe copii sub 6 ani, dar stiu 3 copilasi sub 6 ani, carora le merge foarte bine, de cand cu Lantusul(pana la Lantus, nereusind sa le echilibreze glicemiile). Si toti au primit Lantusul la Bucuresti. Atunci, solutia ar fi sa mergem la Bucuresti cu totii ?
Imi pare rau sa aflu de noi copii cu diabet. Chiar, sunt curioasa ce spun statisticele din Romania, caci numarul copiilor cu diabet creste ingrijorator.
Recent, am cunoscut o mamica din Comanesti, al carei baietel de 5 ani si ceva, a facut diabet, la sfarsitul anului trecut.
Ii vom cunoaste mai bine cu toate, la Buzias, caci va veni cu noi o data, in luna mai.
Carmen, in perioada de remisie, precum stii, pancreasul mai produce insulina. Ma gandesc ca dozele de insulina ale Mirunei, oricum sunt mici. Trebuie ca in timpul activitatilor fizice, sa primeasca ceva HC in plus, pentru a evita hipoglicemiile. Stiu ca e greu sa nimeresti cantitatea potrivita, dar tot tatonand vei reusi sa stii cat sa-i dai in functie de cat misca. Plus ca, trebuie invatata si Miruna sa simta glicemiile scazute, inainte de a fi prea tarziu.
Cristinei(5 ani si 2 luni), glicemiile scazute ii dau senzatia de foame si daca imi spune ca ii este foame, stiu ca are glicemie scazuta. Si e palida si are ochii mai sticlosi. Foarte rar s-a intamplat sa aiba senzatie de foame si sa fie glicemia mare, ca poate fi si asa.
Precum am citit, gestionarea diabetului e o arta.
Mirela, imi pare rau ca ne cunoastem in astfel de circumstante.
La multi ani sanatosi si voiosi, pustiului tau !
Cristina are 5 ani si 2 luni si diabet de la 3 ani si 7 luni.
Merge si ea la gradi, dar cu program scurt, ca la gradinita cu program lung, unde mergea inainte nu au vrut sa-si asume raspunderea pentru ea, dupa ce am anuntat ca a facut diabet.
Dar e bine, ca aici, poate sta si mama mea cu ea in timpul gustarii, caci educatoarea nu sta sa urmareasca cum isi mananca micutii pachetelele. Si se intampla ca isi mai schimba mancarea intre ei, se servesc intre ei sau chiar iau de la altul din mancare.
Cat e la gradi(intre 9 si 13) nu am avut probleme, atata doar ca vine tare greu acasa si mai ajunge cu glicemii scazute si ea.
Unii dintre copii(cei apropiati Cristinei) stiu ca are diabet, ca nu are voie sa manance produse cu zahar si ca nu poate manca decat ce are ea la pachet.
Iar Cristina stie foarte bine ce inseamna diabetul, de la inceput i-am explicat pe intelesul ei. Stie si ca, deocamdata, nu exista leac doar tratament cu insulina si se va face bine, atunci cand lumea medicala va descoperi ceva care sa faca sa se produca din nou insulina in burtica ei.
Si eu stiu ca sunt sanse foarte mici ca doi frati sa faca diabet, amandoi.
Alta poveste este la gemeni, insa.
Va doresc sanatate si numai glicemii bune la puiutzii vostri !
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copii din 2002, Copii capricorn
danielamaria spune:
Buna ziua tuturor,
As vrea sa stiu daca a folosit cineva pana acum aparatul A1c Now care masoara hemoglobina glicozilata. Stiu ca este un aparat de genul glucometrelor, produs de firma Metrika in SUA.L-am vazut doar in poze, iar doctora ce-l trateaza pe copilul meu ni l-a recomandat. Am inteles ca s-a gasit intr-un timp in Romania.Eu ma aflu momentan in Belgia si incerc sa dau de urma aparatului aici, mai ales ca am citit ca exista distribuitori in aceasta tara.
Doresc tuturor sanatate maxima!
ana_miti spune:
Fetele, Alex este ok, nu am mai intrat pentru ca stiti cat de greu ma descurc cu el. Numai am timp! Mananca bine, se joaca bine, miscare cat de multa , glicemii bune. In mai mergem la Buzias. Ne vedem acolo!
Danielamaria, si eu as fi interesata de acel aparat. Am gasit pe un site dar nu stiu cum sa comand .....ma ajuta cineva si pe mine sa comand????
Uitati aici: http://www.meditests.com/a1cathome.html
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank">Teste de glicemie pentru Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75037&whichpage=1" target="_blank">Bazar umanitar Alex
Marius59 spune:
@Anina_n,
Cred ca fetitei tale i-ar merge bine si cu Levemir in loc de Insulatard.
Daca ai ocazia, incearca-l cu incredere, este mult mai bland decat Lantusul pentru cei mici.
Anina_n spune:
Danielamaria, ce mai face Claudiu, cum ii merge ?
Ana, imi pare tare bine sa aflu ca lui Alex ii merge atat de bine, tinand cont de varsta lui mai ales !
Am intrat pe link-ul dat de tine, Ana, si scrie acolo ca este pt. uz profesional acel aparat, nicidecum pt. acasa.
M-ar interesa si pe mine un astfel de aparat, mai ales ca aici, la M-Ciuc, Cristinei nu i s-a facut niciodata hemoglobina glicozilata, nici macar la debut.
Marius59, multumesc pentru recomandare !
Bine ar fi, sa fie si medici mai receptivi la problemele noastre.
Fetelor, stiti a cui zi de nastere este astazi ?
A micutzei diagnostica cu DID la 3 luni, Bianca Mihaela, din jud. Buzau.
La multi ani, scumpa mica !
Sa cresti sanatoasa si voioasa, sa ai o copilarie ca-n basme, alaturi de minunatii tai parinti !
Felicitari, mami Nicoleta !
Sa va traiasca minunea si sa va incante mereu sufletele !
Petrecere frumoasa si daruri pe masura !
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copii din 2002, Copii capricorn
danielamaria spune:
Buna ziua tuturor,
Claudiu are perioade ce alterneaza: un timp a mers foarte bine, cu glicemii intre 80 si 130, dar dintr-o data glicemia a luat-o razna peste 200. A fost racit de doua ori. Doctora l-a vazut miercuri si a zis ca de vina ar fi hormonii de crestere( el are aproape 10 ani).
Hemoglobina glicozilata i-a iesit 6,4 ( in luna februarie). Doctora ne-a recomandat aparatul A1c Now, care se foloseste la domiciliu si se zice ca ar fi destul de exact.Ne-a recomandat sa-i facem hemoglobina glicata chiar la doua luni.
Am intrebat de A1c Now la o clinica din localitatea unde ma aflu, dar din pacate nu stiau de el. Mi s-a spus sa intreb la farmacii, care lucreaza cu distribuitori si mai accepta sa ia comenzi diferite.
Lui Claudiu i-a fost crescuta doza de insulina cu cate o unitate la fiecare injectie.Astfel,el face 8 unitati Humulin Regular dimineata, 7 la pranz si 10 sau 11 (in functie de caz) Humulin M seara.Are 200 HC pe zi impartiti in trei mese principale si trei gustari.
Nu prea face miscare, pt ca nu are cand si nici unde.Scoala ii ocupa mai toata ziua. Doar in week-end -uri are ocazia.
Doctora i-a recomandat vitamina C500 pt a preveni racelile, sau lamaie cu zaharina ( am citit ca lamaia transforma hidratii rapizi in hidrati lenti!)Se mai poate face limonada cu zaharina.
Doresc sanatate maxima tuturor si Florii pline de bucurii!