Diabet zaharat la copii (3)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Mirela , super veste, mai ales daca se si realizeaza la diabetici si la copii !
Nici Cristina n-ar avea o hemoglobina glicozilata prea buna, ca in ultimele 3 sapt. tot cu glicemii peste 200 a venit dimineata. Cred ca hormonii d ecrestere si-au facut d ecap, ca tot ii cresc cei 2 incisivi centrali superiori definitivi. Si, uite ca de 3 nopti, vine bine dimineata.
Si a mai avut si o indigestie sapt. trecuta, cu dureri de burtica, greata si varsaturi in prima zi. Dupa 3 zile, cand totul parea ok, a mancat mandarine cu frisca light si iar au luat-o pt. 1 zi, aceleasi simptome.
Acum e bine ! Se bucura de primavara si ea. Vrea pe-afara, desi, la noi e un vant rece, ca e zapada pe munti, inca.
Maine, daca reusesc o duc la laborator pt. analizele obligatorii si o hemoglobina glicozilata.
Va doresc sanatate si numai glicemii bune, puiutilor vostri !

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copii din 2002, Copii capricorn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_miti spune:

Buna ziua dragi mamici si pitici!
Sunt la serviciu si am intrat si eu un pic sa vad ce mai faceti.
Mirela, sa ne ajute Dumnezeu sa se intample si minunea asta!
Anina, Cristinutza cum mai este?

Alex este bine, ieri am fost la Bucuresti , la analize si controlul periodic de 3 luni. hemoglobina a iesit 7,1! sunt foarte multumita de rezultat , am facut progrese in ultimele 3 luni, in noiembrie a fost 8,3. Si am reusit sa fac asta numai cu un control strict al glicemiei. Cat este de important!!!!
Peste 2 zile avem si restul analizelor, sper sa fie bune si celelalte. Mai face cate un hipo....dar in rest este ok, se zbenguie toata izua , nu sta locului o clipa.
Ce faceti, va pregatiti de Buzias? ne vedem acolo pe 8 mai, de abia astept. Nina , ma gandeam sa ne cazam in aceiasi camera...toate si cu Dragos si Claudia.....oare se va putea?
Ce zici?

Va pupam si va dorim sanatate multa la copilasi si glicemii cat mai bune!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank">Teste de glicemie pentru Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75037&whichpage=1" target="_blank">Bazar umanitar Alex

Mergi la inceput

Buna, dragi mamici !
Ana, ce veste minunata, 7,1 hemoglobina glicozilata la 3 ani si ceva ! Super ! Bravo ! Sa nu mai treceti defel, peste aceasta valoara, ar fi minunat !
Ce inseamna un bun autocontrol ! Iar unii medici recomanda testarea glicemiei mai rar, cand observi ceva la copil. No comments !
Eu, inca n-am aflat rezultatele analizelor. Dar nu ma astept la un rezultat prea bun al hemoglobinei glicozilate, la cum i-a mers Cristinei in ultima luna.
Abia astept sa ne intalnim la Buzias, din nou !
E buna ideea ta cu, camera. Dar, noi, fiind fete nu vom sta separat, oare ?
Iar tu, vii cu inca un insotitor, nu ? Unde incapem atatia intr-o camera ?
Hai, ca mai vorbim ! Va doresc sanatate si glicemii dintre cele mai bune !
Imbratisari si pupici !

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copii din 2002, Copii capricorn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela_piciu spune:

Buna tuturor! Am inceput serviciul si nu am mai avut timp de forum, scuze! Rezultatul analizei este de 7,9. Nu sunt deloc multumita, o sa ne traga doctora de urechi.Cresc masele, se schimba dinti, cand ma astept mai putin David vine cu glicemia 37 acasa.Eu cum sa o mai dau? Eu stiu sa tratez o hipoglicemie dar tanti care sta cu ei se cam sperie si prefer sa aiba glicemia un pic mai mare decat mica, dar cand tragem linie si facem hemoglobina se vede si nu e bine ce se vede.Trag nadejde ca David se va mai mari si va deveni un pic mai responsabil iar cand va avea hipo sa nu mai manance atat de mult.Va pup, mai vorbim.

Mergi la inceput

Buna, dragi mamici luptatoare !
Avem, in sfarsit, si noi, o hemoglobina glicozilata sub 8. Si anume, 7,4 ! Sper ca la Buzias, in luna mai, sa fie si mai buna. Pentru ca, acum a fost facuta dupa saptamanile in care ne-au dat bataie de cap hormonii de crestere, o indigestie si plus cei 4 dintisori noi ce cresc.
Mirela, si noi o patim cu glicemiile prea mici sau putin mai mari, cand vine de la gradi. Eu i-am pus zahar si bomboane dulci in gentuta. Desi, gradinita este la 5 min. de noi. Dar daca simte ca e mica glicemia, desi s-ar putea sa fie buna, prefer sa ieie totusi o bomboana, daca ea asa simte, decat sa cada in strada.
Cateodata o nimereste(vine cu 85, desi a luat o bomboana dulce un pic in gurita), alteori nu(vine cu 170-200, cu bomboana cu tot), ca mai ia bombonica si de placere.
Cu mancarea stam mai prost, ca nu vrea sa accepte nimic nou si tot rotim aceeasi mancare in fiecare saptamana. Tot sper ca, cum va creste va mai incerca si alte mancaruri.
Cam astea ar fi noutatile la noi.
Acum, bucuria mea e umbrita de aflarea unui nou caz de diabet la o fetita de 6 ani, Bianca. Este in coma diabetica, cu glicemie de 600.
Sa ne rugam pentru ea, sa isi revina, sa se puna pe picioare si sa lupte plina de curaj, asa cum o fac si puiutii nostri.
Doamne ajuta !
Cristina, mama Biancai, iti suntem alaturi cu tot ce putem, nu esti singura !
Intotdeauna plang, cand aflu despre alti noi copilasi care au diabet. Imi amintesc cum am fost si noi la debut, cat de speriati si neajutorati... Cum nimeni din jur nu te poate ajuta, caci nu a trecut prin asa ceva si nu sti cum sa faci sa-i fie mai bine puiului tau.
Doamne, ce trebuie sa fie in sufletul parintilor, Biancai !

Nina, www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=11" target="_blank">copilarind alaturi de Nina-Cristina, www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=29" target="_blank">Mica Visatoare, la "Clipe de viata 2007"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Ana si Anina - felicitari pentru hemoglobina glicozilata. Pentru varsta lor, mai ales Ana - sunt super.Minunat si mai ales ca Alex , daca nu ma insel, a avut si oreion in perioada asta?

Si noi am reusit sa mai scadem rezultatul, dar totusi, o data la 4 luni mi se pare intervalul cam mare intre analizele de hemoglobina gl. Era mai bine la 3 luni. In prezent suntem pe ceva gl. mai mari, ne urmareste o raceala. In toamna i-am facut vaccinul antigripal si nu a racit deloc pana acum.

Sa ne povestiti cum a fost la Buzias.

istorioare cu talc (pentru copii)

www.crestinortodox.ro/AscultaCasa_cu_mireasma_de_brad_lectura_Florian_Pitis-1261.html" target="_blank">povesti audio (pentru copii)

Mergi la inceput

Adriana, cum e Alex ? A scapat usor de raceala ?
Acum, la spartul targului, a racit si Cristina, ca a mai umblat fara caciula pe afara, desi la npoi, inca e rece aerul. dar le vede pe fetitele mai mari, iar eu nefiind tot timpul langa ea, mai scapa si fara caciula.
Are rino-faringita si otita medie, ca acuza durere intr-una din urechiuse, ieri. Deocamdata nu a mai durut-o nimic, doar nasucul ce e incarcat si ochisorii lipiciosi, dimineata, la trezire. Glicemiile sunt ok, ca temperatura nu are.
Bine-nteles ca venim cu povesti de la Buzias ! Cristina abia asteapta sa mergem, ca de fiecare data !
Sanatat si glicemii dintre cele mai bune la dulcinei !

Nina, www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=11" target="_blank">copilarind alaturi de Nina-Cristina, www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=29" target="_blank">Mica Visatoare, la "Clipe de viata 2007"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Buna seara dragelor, tare greu ajung la subiectul asta, ca nu prea sta la vedere. Da Anina, se pare ca a scapat, acum are glicemii bune. Desi in ultima vreme il tot intorcea. Am facut vaccinul antigripal prima data si Alex nu a racit deloc pana acum, iar in alte ierni se intampla destul de frecvent.

Anina, chiar ca nu mai tin minte (hm... sa nu cumva sa spuneti ceva... ) - cu tinerea de minte, desigur - dar nu mai stiu , acum in aprilie, trebuie sa plecati la Buzias? Chiar astept noutati de acolo. Lui Alex ii este dor, n-a mai fost de vreo 2 ani parca (), hm, oboseala, desigur, ... Da, dar numai cand ma gandesc la drumul acela lung, 12 ore faceam cu trenul. Mie imi placea ca este asa de frumos drumul pe partea Sibiului... Pe partea cu Craiova evitam sa merg, imi placea doar mult de tot portiunea Caransebesului, dar dimineata ajungeam in zona aia si ma straduiam sa fiu treaza sa vad tot.

Ana chiar nu mai stiu nimic de voi. Ce mai face Alex? Cum sta cu fetele? Ce mai stiti de Sorina?

www.trilulilu.ro/BladeBV/7fb8941079542d" target="_blank">epilog

Mergi la inceput

Dragele mele mamici luptatoare,
Sfanta Sarbatoare de Paste, sa va aduca in suflet minunea Invierii,
sa va dea un curcubeu la fiecare furtuna, un zambet la fiecare lacrima,
binecuvantare la fiecare pas, o promisiune la fiecare grija
si un raspuns la fiecare rugaciune !

Paste luminat !

Mergi la inceput

Hristos a inviat !
Azi am petrecut o zi linistita, acasa. Dupa atatea pregateli, doar ne-am relaxat, azi.
Azi noapte am fost si am luat Lumina la biserica. Cristina a fost foarte incantata, chiar a cantat si ea acel cantec sfant de Inviere a lui Hristos. Apoi, s-a bucurat de sosirea , care a venit cu o carte cu zane, reviste educative, dulciuri si papucei de baie chiar cu iepurasi.
Paste fericit, in continuare, dragi mamici de dulcinei !

Mergi la inceput