La fel de F. URGENT!!!
Buna ziua. Sunt absolutamente noua aici pe forum si nu am habar de ceea ce trebuie sa fac, asa ca sper ca greselile facute sa nu fie prea mari...
Am o foarte mare problema: sunt studenta in ultimul an la ASE, in septembrie cica se da licenta, iar eu acum o luna m-am trezit ca voi avea un bebe, care va veni in jurul datei de 2 Nov.
Problemele mele: 1.parintii inca nu stiu
2.prietenul meu nu este deloc incintat de ideea de a deveni tata si face tot posibilul sa mi-o arate
3.nu am lucrat niciodata, habar nu am ce este o asigurare, nu se pune problema sa ma pot angaja in perioada imediat urmatoare (cine ar angaja o fata insarcinata in luna a IVa?!), singurul venit este pensia mamei, de 1300000 lei, si as vrea sa stiu daca exista vreun ajutor si cam ce ar trebui sa fac, unde m-as putea adresa? Chiar nu as vrea sa fiu nevoita ca din cauza saraciei sa imi dau copilul la orfelinat...!!!
Raspunsuri
Anny spune:
Draga Mihaela,
Bine ai venit in randul viitoarelor mamici!
Problemele tale sunt, intr-adevar, complicate (faptul ca parintii nu stiu iar prietenul nu este de acord cu decizia de a pastra copilul). Nu pot decat sa-ti doresc sa treci usor peste toate acestea.
In ceea ce priveste veniturile cuvenite, sumele sunt atat de mici incat de-ti vine sa . Nu trebuie sa fii descurajata, pentru ca mai sunt si altii in situatia asta si care au trecut cu bine peste toate aceste probleme.
Mai multe detalii despre asigurare, indemnizatie de maternitate etc o sa ti le dea cei care se pricep.
Eu am vrut doar sa-ti urez bun venit si sanatate tie si lui
Anny
qsar spune:
Mihaela,
In primul rand as vrea sa-ti urez "Bine ai venit" pe DC!
Nu stiu exact care sunt solutiile la problema ta dar stiu ca exista programe ale Uniunii Europene - Phare care sprijina mamele in situatii asemanatoare.
Poate gasesti ceva la:
http://www.suflet.ro/
http://www.copii.ro/
Iti doresc multa sanatate.
Cu drag,
Q (Gabriela si BB Dinu)
SMMihaela spune:
Multumesc foarte mult si tie, qsar! Am cautat pe net de mi-au sarit si ochii si degetele programe care m-ar putea ajuta, dar pina acum nu am gasit nimic. Poate am noroc la adresele date de tine. Multumesc din nou.
Dana_ spune:
Draga Mihaela,
In urma cu aproape un an de zile am avut cam aceeasi problema ca a ta. Am ramas insarcinata, parintii mei nu stiau iar prietenul meu nu era de acord sa pastram copilul.Am tot tras de timp si au trecut 3 luni dupa care eram cam disperata pt ca prietenul meu statea in camin iar eu eram plecata de acasa de cateva luni(am avut probleme cu parintii) si nu aveam unde sa stau. Am apelat la o clinica Provita unde este o doamna foarte draguta care mi-a gasit un loc unde sa stau.Eu sunt din Cluj-N. Aici este o clinica maternala ,este o vila foarte frumoasa unde sunt cam 3-4 mamici(respectiv gravide) si 2 asistente care au grija de ele. Totul este gratuit, poti sta pana implineste copilul 1 luna jumate dupa care poti sa-l dai la orfelinat sau in cazul in care vrei sa lucrezi atunci cei de la clinica iti pot inchiria un apartament...Eu nu am avut ocazia sa stau mai mult de 2 saptamani pt ca a aflat tata si el vroia sa ma casatoresc asa ca dupa o luna ne-am casatorit.Acum am un baietel dulce dulce pe care mama il iubeste foarte mult si acum ne intelegem bine(eu zic ca numai datorita copilului s-a intamplat minunea asta)
In fine, daca doresti mai multe informatii scrie-mi aici sau pe mail: Dana_2081@yahoo.com
M-as bucura mult sa-ti fiu de folos.
Cu drag DANA
Dana