Somajul - AJOFM-urile "traiesc" tot in Romania?

Somajul - AJOFM-urile "traiesc" tot in Romania? | Autor: tincutza

Link direct la acest mesaj

O mare rugaminte la cei ce cunosc legile in vigoare: pentru agentiile pentru ocuparea fortei de munca exista deja o "directiva", ceva hotarari "de sus" dupa care sa se ghideze?
Eu asteptam un raspuns de la AJOFM Constanta si am sunat astazi la ei. Mi-au gasit un nou nod in papura: de ce, pe langa adeverintza de la casa de pensii cu sumele cotizate nu mi s-a dat si o "anexa" (?) prin care sa se stipuleze, defalcat (lunar) sumele cotizate, pentru ca domniile lor nu stiu sa imi recalculeze indemnizatia. Am nascut in februarie (cu o luna si o saptamana inainte de incheierea contractului). Mi se pare, insa, ca in contractul incheiat cu casa de pensii am precizat suma lunara si faptul ca platesc 35% din aceasta suma. Logic somajul ar trebui sa isi dea seama care este contributia lunara pe care sa o ia in calcul, nu?
Multumesc f mult, poate ma lamuriti si pe mine...
Mihaela

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valy spune:

Chiar ca nu inteleg. Pai de la CJPAS ai o adeverinta cu sumele asigurate defalcate pentru fiecare luna cotizata. Nu inteleg ce vor. Ca nu stiu sa calculeze nu ma mir. Doar au dat concurs pe postul pe care il ocupa si sunt cei mai bine pregatiti ..... Despre incompetenta am mai vorbit. Asta e! Invata-i tu sau mai bine spune-le sa sune la CJPAS sau sa faca adresa oficiala sa li se explice modul de calcul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tincutza spune:

Inca o rugaminte...
Cunoasteti pe cineva aflat in somaj (care primeste de aici indemnizatia) si care sa fi primit banii recalculat, cu suma din contract?
Poate ca daca ma duc la director, la AJOFM ii pot da "peste nas" cu situatia din alte localitati.
Multumesc mult,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nela spune:

Cred ca inca e prea devreme.
Primele indemnizatii recalculate ar trebui sa apara cam prin 10 iunie pentru luna mai in functie de data la care fac plata angajatorii.
Mai este putin pina atunci.

S-auzim de bine!
Nela

Mergi la inceput