Diversificare HELP ! 6 luni...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amelia spune:

Si puiuta mea, Ana Maria, mi-a dat muuulta bataie de cap. Nu voia sa deschida gura la nenorocita aia de lingurita sub nici un chip!!!
Am inceput cu ea diversificarea la 5 luni fara o saptamana, cu mere rase, dar numai pentru ca asa mi-a zis doctorita, eu as fi asteptat pana la 6 luni, pentru ca era alimentata natural si se dezvoltase excelent pana atunci. Merele le manca cu placere, pana la un moment dat, cand nu mai reuseam sa-i bag ABSOLUT NIMIC in gura. Au fost zile intregi cand manca numai san si nu exagerez, credeti-ma.
Si intr-o zi s-a produs minunea: a inceput copilul nostru sa deschida gurita la lingurita! Nu am facut nimic special pentru asta, pur si simplu a inceput ea sa vrea si mancare solida. Sa fi fost de la dintisori refuzul ei? E posibil, pentru ca la vreo saptamana dupa ce i-a dat ultimul dintisor s-a intamplat evenimentul.
Am zis ca sa nu-i facem avionase si alte alea ca s-o fortam sa manance, ca stie ea mai bine de ce are nevoie si sa n-o invatam nici cu obiceiuri proaste, bla, bla, bla... Dar chiar nimic sa nu fi mancat?... Nu e bine, pentru ca s-a vazut si la analize, e putin anemica, desi ia fier.
Acum s-a redresat situatia, pentru ca mananca cu nadejde tot ce-i bag in gurita. Numai supa nu vrea si o las in pace, ca am tot gatit supa si n-a acceptat-o. Doar de cateva ori a mancat, dar numai putin si asta amestecata cu suc de portocale, care ii place la nebunie (si de-asta imi zisese doctorita ca sa nu-i dau pana la 1 an). Daca ar fi sa ma iau dupa doctorita ar trebui sa-i pun sare in mancare la puisor, lucru pe care n-o sa-l fac, ca NU E BINE!
Si ce metoda ingenioasa am gasit eu ca s-o fac sa manance cand nu mai vrea (ca de-asta ti-am scris): exista de la Milupa (cred ca si de la Hipp sau alte firme) niste biscuti pentru copii sub forma de animale sau piscot, care-i incap in gurita cand o deschide. Ei, eu iau cu biscuitele si ii dau mancare si cred ca o tenteaza sa vada cand poate prinde sa si muste din el si de-asta deschide gurita. Eu n-o las sa-l muste decat dupa ce s-a inmuiat bine, dupa ce-i dau de 4-5 ori cu el adica. Si uite asa mananca iar cu spor fata mea, desi se oprise altfel dupa numai cateva lingurite.
Deci, ce te sfatuiesc: rabdare, ca se va produce sigur minunea; nu-i pune sare in mancare, pentru ca ei n-au acum ideea de ce e gustos si ce nu si ii formezi gustul pentru sarat, lucru care o predispune la hipertensiune si alte boli la maturitate (in plus rinichiul lor imatur nu elimina sarea); incearca si metoda mea cu biscuitele, ca poate da roade!
Mult succes cu micuta ta! Sa-ti creasca mare si sa te bucuri de ea! Va pupam cu drag!
Amelia si adorata mea, Ana Maria, in varsta de 8 luni si jumatate.

Dincolo de nori este intotdeauna soare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

maria face 6 luni pe 4 iunie si intrucat papa lapte praf am inceput diversificarea la 4 luni. Cu suculet de morcov pe care il iubeste si acum si cu mar pe care il uraste si suc si ras, si copt asa ca am renuntat la el. Acum papam la 11 dimineata fructe (de la borcanel cu caise , piersici si ananas de la Nestle). plus banane, kiwi pulpa. Le amestec cu branzica si cu un biscuitel si cateva lingurite tot ia. La pranz supica dar inca nu am depasit faza biberonului. Pasez tot inclusiv carnita si in biberon amestecat cu putin laptic. Acum am inceput cu iaurtel si se pare ca ii place.
Oricum sa stii ca pana a acceptat sa pape cu lingurita a trecut o luna de incercari zilnice dar pana la urma am reusit. Poti sa ii iei o lingurita moale cum sunt cele de la chicco si sa o lasi sa o roada intre gingii.
A si in laptele de dimineata si seara pun 2 masuri de cereale de la Hero cu mere si pere. Le-a acceptat din prima si de dragul lor papa cam 200-240 ml lapte ceea ce pt noi e o maaaaaare performanta ca nu depaseam 100-130 ml lapte pe masa.

Bafta multa
marina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Fata Tatii... ia incearca ce spune moshu:

Mar copt cu banana !

se scobeste marul de cotor... lashi o gaura in mijloc, pui 1 linguritza miere la mijloc si lasi la copt.
Apoi faci o pasta ("pireu" :) ) in care pui si banana batuta bine.

Sa-mi spui daca ii place.

Cu respect,
Florin Taloi

Mergi la inceput