Cum este mai bine?

Cum este mai bine? | Autor: asuditu

Link direct la acest mesaj

Inca o intrebare:

Daca 63 zile le iau dupa nasterea copilului, concediul de 2 ani este in prelungirea celor 63 de zile?
sau 2 ani cu totul?

In cazul in care sunt 2 ani cu totul cum este mai rentabil sa iau primele 2 luni dupa nasterea copilului :
-maternitate
-cresterea copiluilui?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu, nu este in prelungire. Cat despre rentabilitate in principiu este mai bine financiar discutand sa se beneficieze de concediul postnatal si apoi in continuare de ingrijirea copilului pt ca la ingrij. copilului apare o retinere de 6.5% in plus -as. de sanatate. Daca insa exista un contract individual este foarte posibil sa fie mult mai rentabil sa se intre direct in ingrijirea copilului. Depinde deci de cazul concret.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asuditu spune:

Mersi mult Marius.
Asa ma gandeam si eu.

Deci daca iau 2 luni postnatal, apoi intru in crestere copil si la calcul nu intra cele doua luni de postnatal, nu?
doar ultimele 6 luni pana la data nasterii copilului.(eventual prenatalul)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Corect

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ili spune:

Eu asa am inteles de la serv.de salarizare ca la stabilirea cuantumului indemn.pt cresterea copilului pana varsta de 2 ani intra ultimele 6 luni,deci prenatalul,postnatalul.
daca ai 2 luni postnatal atunci (venit 4 luni+postnatal 2 luni)/6 * 85%.

Insa inaintea nasterii copilului trebuie sa ai calitate de asigurata 6 luni sau 10 luni .
ili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ierima spune:

Ili, prenatalul si postnatalul sunt limitate mai intai de data depunerii cererii, apoi de data nasterii copilului, iar cresterea copilului este limitata de data nasterii copilului.
Asigurata inainte de 17.03.03.
Ex1: nasti in noiembrie si iei prenatal o luna octombrie atunci maternitate aprilie-septembrie si ingrijire copil mai-octombrie.
Ex2: nasti in noiembrie, nu-ti iei prenatal, si depui cerere de postnatal doar din decembrie(se poate asa ceva), atunci postnatal mai-octombrie(si nu iunie-noiembrie) si ingrijire copil mai-octombrie.

Livia

Mergi la inceput