Mamici de ianuarie-februarie 2007 (54)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loremunteanu spune:

Salutare, din nou!
Marina... ce sa-ti zic... sper sa iasa maine cu inducerea... Oricum esti pe maini bune...
Feelor, va rog, spuneti-mi ce-i cu dopul... Trebuie musai sa fie transparent sau se poate sa fie si mat? V-am zis au aparut niste granule mate de alta culoare (un pic mai inchisa) decat secretia cu care sunt obisnuita si sunt destul de consistente asa... Va rog nu ma uitati. Eu nici contractii nu stiu daca am, asa ca... sa nu ma trezesc ca nasc pe-acasa... Azi mi-am pus bagajelul (e aproximativ gata) in geanta, geanta la usa...

Loredana 36+ Roni-Cristian
http://new.photos.yahoo.com/loremunteanu/albums/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loremunteanu spune:

Am uitat...
Dinzo eu mi-am facut lenjeria lui bebe cam asa...
-plapumioara are 80/100... cam la fel si cearsaful...
-cearsaful pt saltea e de 100/150 (salteluta are 60/120... ca sa pot sa-l bag sub saltea...
-penuta (pe care inca n-am s-o folosesc) e de 40/40...

Cam astea-s dimensiunile...
Si bine ai revenit... Mai scrie-ne din cand in cand...

Loredana 36+ Roni-Cristian
http://new.photos.yahoo.com/loremunteanu/albums/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Dinzo...uitasem...salteaua/ patul ptr care iti dadusem eu marimile asternuturilor e de 60 x 140 cm.

Haine bebe

camera bebe

Eu si Noi

38+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

Lili

Marina

Dana

Monu

Anis Iarina e o frumusete de fetita!Ai incercat cu frunze de varza + muls cite putin la 2 ore? In Finlanda ne dau in spital frunze de varza daca avem febra laptelui.Febra poate fi si de origine bacteriana si atunci singurul ajutor este antibioticul.

Dana parca intrebai de inducere?In Finlanda se incearca mai intai metodele clasice cu ruperea membranelor si daca nu se reuseste se pune o pastila de prostaglandina sa pregateasca colul sau perfuzii cu oxitocina.In cazul tau cu col moale si deschis probabil ruperea membranelor va fi o solutie de succes.
La inducere sint contractii mai puternice de aceea multe gravidute au dureri mai mari decit la travaliul spontan.
Sper ca te-au prevenit sa ai mare grija la infectii cind ai colul deschis.

Levi am auzit si eu de uleiul de ricin si ceai de frunze de zmeur care la unele gravide declanseaza travaliul.

Noi am avut mari deceptii cu biberoanele anticolici care se gasesc aici.In primul rind fiindca lui Joel nu i-au placut tetinele acelea mai subtirele si in al doilea rind pentru ca nu au fost de folos,3 luni l-a tot durut burtica cu toate ceiutele, masajele si grija mea de a minca corect.

A incercat cineva batista bebelusului la desfundatul de nasucuri?

Sabina 38+
mamica lui Aleksi Joel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rruxy spune:

Oana multumesc pt link - sigur nu ma voi opri numai la cumparat salteaua din ce am vazut in viteza acum acolo. O sa masor azi patutzul si voi face maine cumparaturile.
Va pup dulce si asteptam sa vedem ce bebei mai van pe lume pana maine.

Ruxandra 36+ si Andrei 26.09.2004

Sa poti sa ierti cand altii te insala,
Sa te ridici cand altii te doboara,
Sa poti pastra ce altii vor s-arunce,
Sa razi chiar daca sufletul iti plange,
Si cald tu sa ramai chiar daca afara ninge,
Aceasta-i arma de-a invinge !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rruxy spune:

Draga Aiska eu nu am incercat-o dar am auzit pareri pro si contra chiar de la farmaciste. Tot ce stiu este ca se monteaza la spiratorul din casa si daca poate la un bb f mic va merge pt ca nu prea stie el f multe, pe fiu-meu de 2 ani nu mi-l imaginez fugarit prin casa cu aspiratorul (el abia sta sa-i curat nasucul cu pompita traditionala).
Oricum am prieteni care-l folossc la bb-ul lor de 2 luni si cica sunt f multumiti de aparat.

Ruxandra 36+ si Andrei 26.09.2004

Sa poti sa ierti cand altii te insala,
Sa te ridici cand altii te doboara,
Sa poti pastra ce altii vor s-arunce,
Sa razi chiar daca sufletul iti plange,
Si cald tu sa ramai chiar daca afara ninge,
Aceasta-i arma de-a invinge !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Lore, dopul nu e neaparat transparent; e mai degraba de consistenta unei gelatine. Eu l-am eliminat vreo 3 zile si a trecut prin toate "nuantele" posibile. oricum nu seamana cu nimic altceva, imposibil sa nu te prinzi.

Lili, facem galerie!!!!!

37 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_mvl spune:

Salutare burtici si mamici

N-am mai intrat pe forum de cateva zile si am ramas in urma rau cu cititul. Vad ca i-a sosit timpul si lui Ylilimic. Curaj dragutza si sa te intorci repede acasa cu bebe in brate!
Felicitari celor care au nascut deja. Fericitelor!

Hai ca poate reusesc sa vad si eu ce ati mai facut cat am lipsit. Aaa... saptamana trecuta am fost si eu la dr.ginec. (nu mai fusesem din primele zile ale lui decembrie) si s-a bucurat ca am intrat in 34 de saptamani. Daca ajung in 36 mi-a zis ca e si mai bine. Colul meu e scurt si moale, de aceea trebuie sa stau f.cumintica in pat. Asa ca ...stau in pat si astept.

V-am pupat.

Elena

Elena , mami de 33s+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura ionescu spune:

Buna fetelor,

Pe fetita noastra o cheama Eva Sofia, a avut 3,150 kg si 48 de cm. Scor APGAR 9, s-a nascut prin cezariana la ora 2,20 noaptea la Spitalul Filantropia, DR. Ghe. Peltecu, pe 11 ian.

Suntem acasa de sambata, dar nu am avut timp sa scriu pana acum. O sa scriu povestea nasterii cat de curand fiindca a fost foarte frumos. Am nascut la Filnatropia, am avut conditii ca in occident (nu exagerez), iar personalul medical a fost senzational. Va dau toate detaliile in poveste.

Acum as dori sa povestesc cate ceva pt fetele care nu au nascut inca si se vor trezi cu un copil in varsta de 3 zile acasa.
Toate cartile pe care le-am citit in 9 luni, revistele, brosurile nu m-au ajutat cu nimic. Nimeni nu trateaza pe larg perioada lauziei (care dureaza 6 zile) si ce sa faci cu un copil de 3 zile. Sper ca pe voi sa va ajute ce va scriu aici.
DESPRE LAPTE
Am nascut joi noapte la ora 2,20. Sambata am venit acasa. Cat am stat in spital am vazut copilul numai la orele de alaptare. L-am auzit plangand de 2 ori, o data ca o mazta si o data din toti plamanii. In spital fetita a primit formula si colostru de la mine la orele de supt. De vreo 2 ori nu am reusit sa o alaptez fiindca I-au facut baita sau tocmai primise ceva, glucoza sau formula, si dormea lemn. A fost imposibil sa o trezesc si am incercat si eu si asistentele. Datile alea ne-am dragalit.
Am avut dubii ca fetita va rezista numai din colostru pana imi va veni laptele si am fost tentata sa ii cumpar biberoane si formula. Dr. pediatra din spital nu mi-a recomandat. A zis ca fetita nu are de suferit daca primeste numai colostru, substanta este foarte bogata in proteine, si dupa ce ajung acasa, ma linisitesc, ma odihnesc si pun copila la san de cate ori cere o sa vina laptele. E chestiune de cateva ore.
Asadar acasa fetita a dormit 4 ore, dupa care s-a trezit. Am inceput sa o pun la san de cate ori cerea, dar nu mai devreme de 2 ore. ATENTIE!! Daca o puneti mai devreme laptele (colostru) nedigerat si cu laptele proaspat supt (colostru) fermenteaza. Am avut dati in care am pus-o la 2 ore si dati in care a dormit 3,5- 4 ore. Semn ca acest colostru ii era suficient.
Inca ceva: laptele vine cand aude copilul plangand! Serios! Nu este o gluma! Cu cat o auzeam mai mult ca plange simteam cum mi se intaresc sanii si incep sa ma furnice. Laptele a venit duminica seara.
PLANSET SFASIETOR
Sambata seara a inceput plansetul sfasietor. Copilul avea gaze, ii auzeam burtica cum bolboreste si dadea niste partzuri de fluturau pamapersii pe ea. Ne-am chinuit o noapte intreaga sa o linistim. Nimic nu dadea rezultat. Plangea si cate 45 de min de ti se rupea inima. A fost ingrozitor. Duminica dimineata am sunat pediatra (neaparat sa aveti una pe care sa o puteti suna oricand!!) si am primit niste picaturi magice care ne-au salvat viata. Le luam inainte de supt si totul este perfect.
AJUTOR
Cel mai important lucru mie mi s-a parut ca l-am avut pe sotul meu langa mine tot timpul. Lucrurile facute in doi se desfasoara mult mai bine, mai rapid, simti ca ai un sprijin, ai cu cine sa te consulti si cand unul intra in panica celalat stie sa il aline. Asta a functionat la mine ca uns: faptul ca Bogdan este la fel de implicat! In afara de supt nu este lucru pe care sa nu-l faca mai bine ca mine. Si cred ca si cu suptul se descurca daca nu era o problema strict fiziologica.

Sper ca ceea ce va zic ca ajute, ca eu am fost extrem de depasita de situatie in prima zi.

GATA, MA STRIGA!

oricum ati scris in disperare. nu stiu cand o sa citesc.

BAFTA FETELOR CARE NASC

LAURA SI EVA, 5 ZILE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

mesaj de la Lilica:

"m-am internat.Dilatatie 2-3.Pierd lichid.M-am plictisit.Va tin la curent.pupici tuturor!"

PS:apropos de plictiseala vreau sa va spun ca io chiar am pus in practica ideea cu laptopul... l-am avut la mine, dar nu am facut decat sa ascult muzica la el ...ca pe net n-am avut timp sa intru... bebele era singura prioritate...o sa vedeti si voi

Dragelor vreau sa va spun ca la iesirea din spital am avut asa un sentiment inedit... Parca veneam din alt film... Erau lucruri pe care parca le uitasem: mi se pareau bizare masinile, tramvaiul, traficul, bucurestii cu oamenii lui... (cu care dealtfel credeam ca's asa de obisnuita). De miercuri pana sambata mintea mea a refuzat sa mai gandeasca altceva decat bb si refacere .... Parca ma intorceam dupa o mie de ani intr-un loc in care incepeam sa redescopar lucruri (noroc ca pe acasa in frigider am gasit mancare inceputa de mine si lasata pe acolo)... eram sigur acasa la mine, cu tati care ducea mandru bebe in cosuletz.

Alinuk si bb Teo

................................................
Nimic nu-i intamplator!
........................................
noi_doi_si_o burtica
franturi_de_viata

Mergi la inceput