Bebei cu alergii (3)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angelli spune:

Buna dimineata cred ca ma inscriu si eu pe lista.Andreas are aproape 6 luni dar tot ne chinuim cu iritatie pe piele, se scarpina saracutul cu unghiile se zgirie tot.Pediatra mi-a spus de dermatita atopica si posibil alergie la ceva, sa tot fac teste cu mincarea dar ii dau aceeasi mincare si iritatia apare si dispare, dar niciodata complet.Vreau sa merg la un alergolog in Timisoara, stie cineva? Banuiesc ca are alergie la laptele de vaca si as vrea sa stiu ce teste se cer?Imi aduc aminte ca eu faceam foarte urit la laptele de vaca de la tara( varsaturi si uritcarie) plus bronsita astmatica, uticarie, otite toata viata mea.Nu e de joaca si as vrea sa il feresc pe sufletelul meu de asta.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;51;0/st/20060728/n/Soarele+meu%2C+Andreas/dt/7/k/0944/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gama spune:

BUna Angelli.Alergologul iti va sugera ce teste sa-i faci, tu tr doar sa stii sa-i explici f in amanunt reactia copilului, oricum eu zic ca poti sa-i sistezi laptele o perioada si-ai sa vezi daca-i dispar, asa iti vei da seama daca are vreo legatura.E mic, la 6 luni il cam chinui cu testele, si eu am incercat sa-i fac teste si sa- recoltez sange din vena la 5 luni, si-am renuntat dupa ce l-au chinuit de 2 ori.E cel mai simplu sa-i verifici acum laptele, schimba-l, ia-i soia praf, incearca o sapt.si-ar tr sa-i dispara.Mergi si la un alegolog si pentru a-ti recomanda cremele pe care le poti folosi la ac varsta, si in special intreaba-l de ce sirop sa-i dai, noi am folosit mai mult Aerius,dar si claritine, il ajuta si-l calmeaza, trebuie neaprat sa-i dai daca zici ca se scarpina rau, asta iti poate recomanda pana ajungi la alerg. si pediatru.Incearca sa-i sugerezi sa-ti dea creme fara cortizon, multi le recomanda cu usurintza de la cateva luni.Cat despre lapte, nu te ingrijora, noi am crescut si crestem in continuare cu laptele de soia(humana SL)Sanatate multa!
Ce mai faceti dragi mamici, Natasika ce face Stef, sa stii ca m-am gandit la tine ieri, Matei are o pata rosie langa gura, cat o moneda de 5 mii, dar e acolo, nu a disparut/mutat.Ieri a fost prima zi intreaga cand a stat cu soacra-mea(pana acum n-a prestat), a fost bona libera, asa ca...coincidenta ori ba, ne-a facut si noi de-o pata.Apropo, dati copiilor vit C ptr copii zilnic, ajuta in ac perioada, mie mi-a zis pediatra ca-i pot da si 3 pe zi, plus limonada seara cu miere.
Pepsi, Ramona, eu cand citesc de soc anafilactic, ma inspaimant!Sunteti tari daca ati trecut prin astea.
Alte fete nu ne mai scriu ce fac copiii, Pisicuta,Diana, SImonacip,Ancamirionuc.......?????

si Matei(2.aug2004)

Mergi la inceput

Gama, suntem cu creme Bepanthen de o luna, m-am ferit de creme cu corticoizi.Mi le-a prescris pediatra cu atentionare ( sa-i dau foarte putina), pentru ca era deja zgiriat rau, toata fata rosie si umflata arata ca un panda.Analize de singe nici eu nu voiam.Vine sa-i recolteze un exudat si coprocultura.Sunt relevante in alergii?

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;51;0/st/20060728/n/Soarele+meu%2C+Andreas/dt/7/k/0944/age.png

Mergi la inceput

Bepanthene e f bun, si noi il folosim cu succes cand se inroseste la fund, dar ptr ceea ce spui tu e cam putin.Daca tot vine, intreab-o de Aerius/claritine sirop.Exudat???????E bine de facut din cand in cand, copro deasemenea pentru parazitii intestinali(cu toate ca am aflat ca, copiii pana pe la 6 luni n-ar face paraziti !!!),care pot fi de vina ptr eventuale eruptii; dar cum spui tu "relevante" nu prea sunt, pentru a afla daca e alergic si mai ales la ce.
Dar nu ai descris deloc cum sunt bubitele, mici/rosii, mari/cu lichid....Si chiar de o luna nu i-au trecut????Incearca sa te gandesti si la varianta de a consulta un alt pediatru sau chiar un dermatolog, nue prea placut sa-l mai tii asa pana primeste rezultatele de la exudat/copro si sa constati carezultatul este:nu are nimic.In rest, stii si tu de schimbarea detergentului, clatirea repetata a rufelor, evitarea asternuturilor/hainelor de lana/poliesteri....,aerisirea camerei,etc.
Multa sanatate.

si Matei(2.aug2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Bine ai venit angelli. Cred ca gama ti-a dat sfaturi foarte bune. Nu e nevoie sa chinui copilul cu testele, copilul e mai mult ca sigur alergic la lapte. Mai ales ca ai si tu un istoric asemanator.
Exudat si coprocultura nu ajuta la nimic.
Schimba-i laptele cu unul de soia sau chiar de orez.
E bine sa fii atenta si la alimentele nou introduse. Nu mai mult de unul nou si urmareste-i reactia cam vreo saptamina inainte sa dai altceva.
E mai usor sa previi decit sa cauti sa descoperi cauzele dupa aia.
Incearca neaparat asa, eu cred ca va fi mult mai bine. Si incepe cit mai repede!
Numai bine, sa ne mai tii la curent.
Nastasika, voi cum mai sinteti?

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Bubitele sunt mici cu lichid, la un moment dat pe fata era extins ca un herpes pe intreaga fata iar pe corp pete.Bepanthen i-am dat pt ca alternativa era crema cu corticoizi sau Elidel( am citit ca s-a retras, cancerigen).Tot alergie la lapte cred si eu, o intreb miine de un alergolog.Nu pot sa schimb laptele de capul meu, ca mi se urca sotul in cap( la propriu)

Mergi la inceput

Pai ce e rau in a schimba laptele? Ca nu ramine copilul nemincat... Apoi daca-i face rau intrebarea e cum sa nu-l schimbi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nastasika spune:

Stefu' e bine acum. Nu i-am mai dat miere, nu i-au mai aparut pete rosii, iar bubitele de la gurita s-au estompat...raman la ideea ca mierea este vinovata...

Acum alta belea...ca asa se intampla cand ai doi puiuti...fetitei i-au aparut niste bubite pe picioruse care seamana izbitor cu cele pe care le facea Stef(micute, rosii si tari la atingere). Chiar nu am avut astfel de probleme cu ea pana acum si eram multumita ca macar unu poate sa manance tot ce-i pofteste inimioara, ca destul sufera Stefu' pe chestia asta. In cazul Anei am 2 banuieli: Danonino sau Danet...nu i-am mai dat de foarte mult timp tocmai din cauza baiatului...ca vede si-si doreste...dar mi s-a facut mila de ea ca a vrut si...uite rezultatul - sau poate sunt eu paranoica si orice buba vad dau repede vina pe alergii...gata, destul cu mine si vesnicele mele probleme!!!

Buna Angelli! Sunt intru totul de acord cu fetele si chiar nu vad unde e problema in a-i schimba laptele....Sa-ti spun ceva: eu am 2 copii si in 3 ani si ceva de cand sunt mamica am invatat ca de cele mai multe ori e bine sa-ti urmezi instinctul matern..poate suna primitiv, dar este adevarat...eu cu baietelul am avut probleme (respiratorii) de la 2 luni si pana la 1,5 ani a fost diagnosticat de 10 ori cu bronsiolita...ba ca e prea gras, ba ca e sensibil (asta imi spunea pediatra lui) pana cand intr-o zi instictul mi-a zis ca totusi ceva nu e in ordine si am fost si la alti medici (multi)...sotul ma boscorodea - ca ce duc copilul prin doctori ca nu are nimic, eu mergeam mai departe...ca pana la urma sa descopar ca baietelul meu e astmatic si alergic...
Ideea cum ca laptele ar fi problema a venit de la fetele de pe forum (si le sunt recunoscatoare ca mi-au deschis ochii) fiindca de multe ori nu reusim sa vedem singure ceea ce e de altfel foarte evident.
Si eu cred ca si la voi laptele e problema, iar alternativa este laptele de soia Humana SL, care sa stii ca este foarte hranitor, este formula speciala pt. copii si contine toate vitaminele necesare (ce reclama fac) Oricum ideea e sa nu-i mai dai nici un produs lactat (iaurt, branzica)...
Iti spun din toata inima, noi de cand am scos lactatele nu am mai avut probleme foarte mari...eu zic ca merita sa incerci!

Simona, mai da-ne si tu un semn! Ce mai face David?

Mergi la inceput

BUna fetelor!Natasika si MAtei mi-a facut cand avea 1 an bube mici, rosii, reliefate, cred ca tot de la iaurt, i-au trecut in 2 zile, dar era plin pe manutze spre umeri, pe umeri si spate+burta, plus pulpe.Urmatoarele bube la scurt timp au fost mari, cu lichid, au trecut f f greu iar doctora, alta, ca eram in schimbari crezand ca fac bine, mi-a zis ca are rubeola ,drept ptr care l-am tinut in casa saracutzul mai multe zile, dar de fapt era alergie.Bine ca au trecut si ale voastre.
Angelli, eu am hranit copilul multe luni cu zeama de orez fiert pe care-o preparam eu in casa si dura 2 ore si se fol juma de zi, am f foarte multumita cand am vazut ca SL il bea, si nu mai urla de foame, si asta dupa ce eu si sotzul meu am facut alegerea, singuri am trecut la ac. lapte, daca astepti medicii....Si acum bea tot ace lapte si crede-ma ca e f bine copilul, are 15 kg si aproape 1 m la 2,6 ani!!!!Asa ca, fetele au dreptate, nu e mare lucru sa schimbi laptele, noi am facut-o de multe, multe ori, dar este decizia fiecaruia.Oricum, iti spun sincer, eu nu stateam o luna cu bube cu lichid pe fatza cu copil de 5 luni, trebuie sa mergi undeva, parerea mea e ca ai un pediatru incompetent daca-ti da bephantene, exista f multe creme, lotiuni, mixturi pe care le-ai putea folosi.
Si poti sa-i spui sotzului ca daca intr-adevar laptele este vinovatul, este o singura solutie sa afli:sa-l schimbi, asta iti va spune si un dr., si poti sa-i mai spui ca ii face mult mai rau laptele decat schimbarea lui, daca il administrezi fiin alergic, mult mai mult rau.
Sanatate multa, si week-end placut!

si Matei(2.aug2004)

Mergi la inceput

Nastasika... e deja-vu. Ai trecut prin aceleasi intimplari. Inclusiv cu sotul, ca al meu nu accepta ca are probleme copilul. Cum, fiul lui?
Gama, ai perfecta dreptate.
Pina la urma si la noi tot instinctul matern a functionat mai bine. Multi doctori mi-au zis ca e ok copilul. Cind ii descriam unuia crizele de apnee el imi spunea ca face asa copilul ca sa merg eu noaptea la el. Si bietul copil era in pragul unei crize de astm!
Exact asa, uitindu-ma in urma ma gindesc ca unele semne erau absolut evidente, cum de nu mi-am dat seama?

Mergi la inceput