Pensie alimentara-peste 18 ani
In cazul in care copilul a implinit 18 ani si este inca elev(este in clasa a-XI-a) cum se procedeaza cu pensia alimentara?Mai trebuie deschisa actiune sau este suficienta doar adeverinta de la scoala,cum ca urmeaza cursuri la zi si ca nu este angajat?
Daca ma puteti ajuta, va multumesc anticipat.
Raspunsuri
kriss79 spune:
e suficienta adev. cum ca urmeaza inca scoala/facultate si nu are alte venituri(nu este angajat undeva)!(o poate obtine pana la 25 de ani)
o noua actiune se deschide doar pentru majorare pensie alim!
Nunta noastra - 2 iulie 2005;Luna de miere;Finutza Alexandra Ioana;Tunisia(2006);Revelion 06/07
Incercari bebik
Cristina
Lona spune:
Sfant ar fi ca minorul devenit major sa-si cheme parintele obligat la intretinere in instanta, pentru a se pronunta o hotarare pentru el. Hotararile pronuntate pentru minor "expira" la majorat, ma refer la cele in care parintele caruia i s-a incredintat copilul a cerut pensia de intretinere.
S-au citat cazuri cand copilul de peste 18 ani a plecat de langa parintele (mama) care l-a crescut, si nu a mai beneficiat de respectivii bani. L-a chemat pe tata in instanta, si pentru cateva luni (perioada cuprinsa intre introducerea actiunii si pronuntarea ei) tatal a mai platit o data, de aceasta data beneficiarului, adica tanarului intretinut.
tzitziri spune:
Acum 8 ani, cand am facut 18 ani, a trebuit sa completez o cerere prin care ceream eu in numele meu sa mi se acorde in continuare pensie alimentara.
Stiu ca am completat atunci acea cerere la care am anexat o adeverinta de la scoala care atesta ca sunt eleva.
De birocratie s-a ocupat mama atunci, deci nu stiu mai multe, dar stiu ca odata cu majoratul, copilul respectiv ia asupra lui dorinta de a mai avea sau nu pensie alimentara si procedeaza in consecinta la tribunal.
Lona spune:
quote:
Originally posted by tzitziri
Acum 8 ani, cand am facut 18 ani, a trebuit sa completez o cerere prin care ceream eu in numele meu sa mi se acorde in continuare pensie alimentara.
Stiu ca am completat atunci acea cerere la care am anexat o adeverinta de la scoala care atesta ca sunt eleva.
De birocratie s-a ocupat mama atunci, deci nu stiu mai multe, dar stiu ca odata cu majoratul, copilul respectiv ia asupra lui dorinta de a mai avea sau nu pensie alimentara si procedeaza in consecinta la tribunal.
Ai completat fix o cerere de chemare in judecata.
marideea spune:
Deci se poate cu adeverinta? Si probabil o cerere la care atasez adeverinta din care sa rezulte ca este elev,la zi si fara alte venituri.
cristina(Kriss79),poti sa-mi mai dai amanunte?