Pentru Marius-urgent

Pentru Marius-urgent | Autor: ruxi

Link direct la acest mesaj

Draga Marius sau voi cei care stiti, lamuriti-ma, va rog. Iata care e situatia mea: am nascut in august 2002, fara o zi de concediu prenatal. Am avut 126 de zile de concediu postnatal, si de la 1 ianuarie 2003 sunt in concediu de crestere a copilului. La 1 iunie doresc sa ma reintorc la serviciu si concomitent cu iesirea mea din concediu vrem sa aiba loc intrarea sotului meu in concediu de paternitate, de fapt de crestere a copilului de catre tata. Conform legii, stiu ca, daca ies din concediu de crestere a copilului pentru a ma intoarce la serviciu, am dreptul ca pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului sa ma reintorc in concediul de crestere, o singura data. Intrebarea unu este: daca dupa iesirea mea intra tatal, si el va renunta la un moment dat pana la varsta de 2 ani a copilului, eu mai am dreptul sa ma reintorc o data in concediu de crestere a copilului?
Si intrebarea doi: sotul este asigurat de peste 7 ani si neintrerupt a platit asigurarile. Cum se va calcula indemnizatia lui pentru concediul de crestere a copilului? 85% din media pe ultimele 6/10 luni dar nu mai mult de 85% din 5 salarii medii pe economie, sau 3 salarii medii pe economie?Pentru ca stiu ca de la 1 ianuarie 2003, plafonul retinerilor din salariu s-a modificat de la 3 la 5 salarii medii pe economie.
Sper ca am reusit sa fiu coerenta. Daca nu am fost foarte clara pot da lamuriri suplimentare.
Multumesc foarte mult, Ruxi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Chestia cu intoarcerea doar 1 data din concediu nu stiu de unde o stii, eu nu stiam de asa ceva. Am sa ma interesez insa daca intre timp nu confirma altcineva si o sursa oficiala. Cat despre sotul tau i se va calcula 85% din media veniturilor sale brute obtinute cu 6 luni inainte de nasterea copilului fara a depasi plafonul a 5 salarii medii brute. In cazul in care depaseste acest plafon intr-o luna sau in mai multe se va considera aceasta limita maxima indiferent de valoare reala a venitului obtinut

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxi spune:

Da, o doamna care aduce la zi cartile noastre de munca de la firma, mi-a spus ca daca intrerup concediul de crestere a copilului la un moment dat, mai muncesc cateva luni si ma pot intoarce din nou in concediu de crestere a copilului o singura data, daca copilul nu a implinit 2 ani. Care este nr. legii referitoare la concediul de cresterea copilului sa ma uit pe acolo, poate gasesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

legea de baza este 19 dar sunt modificari si norme de aplicare ultimele modificari sunt reprezentate de ordonanta 9 resp. 23 din acest an. Toate le gesesti la mine pe site de exemplu la pagina legislativa fiind usor de accesat. Adresa in cazul in care nu o stii o gasesti la profilul meu personal. Daca nu te descurci scrie-mi.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput