** Mamici de Mai - Iunie 2007 ** (19)
Raspunsuri - Pagina 5
gabiu spune:
buna dragi gravidute,
dianalaura, vali5, chris27 va multumesc la toate si va trimit cate un
iuliabraila, nu stiu ce as putea sa-ti spun ca sa te incurajez, trebuie insa sa crezi ca se mai intampla si minuni. Bine ca bb este ok, sexul ai sa il afli data viitoare. Sanatate multa tatalui tau
va pup pe toate, sarcini usoare
gabi
21+
pauly spune:
gabiu sa-ti traiasca feciorasul.
iulia braila sa ai grija de tine si bebele tau.
chris27 ma bucur ca te simti mai bine...sa nu te obosesti prea tare.nu sti unde se face gimnastica de gravide in timisoara?
andradap multumesc de raspuns...si eu am auzit ca Hergheliu ii bun.
pupici la toate,
17+
poze
Sobi spune:
Pauly , eu ma duc peste o saptamana, pe 22 la euroclinic la herghelegiu pentru un consult de rutina si sa vad cum e spitalul. am auzit ca e el ca doctor si ecografist e renumit, d'aia ma si duc sa vad ce imi zice si el ca de la doctora mea aud numai de bine, insa mai vreau o parere. o sa-ti spun dupa cum mi s-a parut. a, si pentru programarea asta am sunat cred ca pe la jumatatea lui decembrie!
Iulia, nu stiu cum te putem ajuta, dar iti doresc sa fii tare pentru tine si bebele tau.
Andreea 16+
Vali5 spune:
Buna seara!
Ce mai faceti? Cam "scumpe" la scris in week-end...
Nicole_Bebe, felicitari pentru baietel!
miniuta, intr-adevar, am avut parte de o zapada ca in povesti. Si ne-am bucurat din plin de ea, ca la noi, la mare, nici gand de zapada. E o vreme asa de calda...
IuliaBraila, bineinteles ca nu ne suparam ca scrii aici necazurile tale. Nu suntem aici numai ca sa ne ascultam bucuriile. Imi pare tare rau ca treci prin asa ceva! Pe de alta parte, ma bucur ca bebelul tau este bine.
Ma bag si eu in patut acum, ca maine incepe o noua saptamana de munca...
Valentina 23+
Poze
roxicucu spune:
Ce burticute harnice.....scrieti nu gluma
Eu nu am mai avut timp sa scriu dar am citit tot ce s-a scris. Ieri am fost si eu la control am facut din nou ecografie si am sperat ca doctorul sa-mi spuna ca e fetita .... am sperat degeaba, e baiat. Se pare ca pana la urma va trebui sa ma obisnuiesc cu ideea, asa ca va rog sa-mi puneti si mie caruciuor albastru. In rest, bebe este bine dezvoltat {dupa dimensiuni pare un bebe in saptamana 20}. Pacat ca nu am reusit sa fac si un CD cu ecografia, sotul meu si-ar fi dorit foarte tare sa-si vada puiul.
Maine dimineata plec la sotul meu, va spuneam ca m-a invitat intr-o croisiera de 11 zile pe Mediterana. Daca voi avea posibilitatea sa intru pe net va scriu cu siguranta.
Va pup pe toate, aveti grija de voi si de burtici
Roxana
http://photos.yahoo.com/roxicucu
Motannel spune:
Ce fericire pentru tine, Roxana! Iti doresc vreme frumoasa si distractie maxima!
Motannel
ancamari spune:
Va rog sa ma ajutati sa va arat si eu pozite ca baietelul meu la 21 sapt! Cum generez albumul foto?
Anca 21s+6 zile
ralucami spune:
Buna dimineata gravidute!
Incep cu o intrebare. Height of uterus e aceiasi chestie cu ccc colul? Ca daca da, atunci pot sa raspund si eu la intrebarea Andradeip: la 15saptamani era de 10.5cm si la 18s5z era de 14 cm. Daca nu e aceiasi chestie , atunci nu stiu sa raspund; vad ca nu scrie nimic altceva in carnetul meu de gravi.
Roxicucu m-am uitat in dimineata asta la pozele tale si tare fain iti sta cu parul scurt si blond. Si baietelul tau e dulce tare! Felicitari pt caruciorul bleu si distractie placuta impreuna cu sotul tau!
IuliaBraila imi pare tare rau ca ai o perioada cu atatea probleme. Si imi inchipui cat de greu trebuie sa-ti fie. Cat despre spitalele din Ro.....ma abtin. Sper doar ca toata viata mea sa nu fiu nevoita sa calc vreodata intr-unul. Aici sunt super scumpe internarile dar macar nu te doare capul ( astazi chiar mi-am platit zilele de internare ca mi-a venit factura si cu toate asigurarile mele m-au rupt la buzunar. Dar macar stiu ca am fost tratata cum trebuie , am avut parte de toata atentia si ingrijirea medicala plus ca de medicamente nici nu m-a durut capul.)
Elteka Garmastanul si Bepanthenul sunt doua unguiente. Garmastanul il folosesti in general in primele saptamani de alaptare cand o sa ai sanii ca vai de ei ( de la supt majoritatea femeilor fac ragade si alaptatul devine o tortura. Prietena mea imi povestea ca la un moment dat alapta cu sange.) Partea buna a Garmastanului e ca poti sa il aplici si sa nu mai fie nevoie sa iti speli sanul inainte de alaptare, e nontoxic . Bepanthenul are cam aceiasi utilitate plus ca e recomandat si in cazul eritemului fesier. In schimb la Bepanthen trebuie sa ai mare grija dupa ce il aplici, sa speli bine sanul inainte de alptare.
Creme pt sani -adica impotriva vergeturilor? Sunt o gramada !! Cauta in farmacii pe rafturile speciale pt gravide, sau in raioanele speciale. O sa vezi ca TOATE au avizul Ministerului sanatatii sau a asociatiilor de profil. Aici nu se "joaca" la treburi de genul asta. Eu acum nu folosesc nimic special pt ca asa cum am spus, sunt neschimbata. Am o crema de la Body shop momentan si din ce am citit la ingrediente nu are nimic care sa-mi dauneze. Cat de curand o sa imi achizitionez si eu una si o sa revin asupra subiectului.
Despre asigurare nu m-am interesat pt ca nu am nevoie. Am deja trei , sunt multumita de ele asa ca nu mai imi bat capul sa caut alte informatii. Stiu ca amicii mei aveau asigurari la Global Health si inca o companie ( trebuie sa ma uit prin cartile mele de vizita ca aveam chiar nr unui reprezentat de aici din Jp, vb de engleza). Asigurarea pt maternitate aparea la 1 an de la subscriptie si la un pachet gold/platinum ( si mi se pare normal sa puna conditii de genul asta ca la urma urmei si companiile se asigurari trebuie sa isi scoata profitul ). Cauta pe net ca sigur gasesti informatii in engleza( sunt asigurari care se adreseaza expats. deci nu are cum sa fie doar in japoneza). De la ce firma este iaurtul asta Kowai? Snow brand cumva? Eu nu prea beau iaurt, lapte batut pt ca nu imi place. Prefer sa manac branza si sa beau lapte ( ca sa compensez cumva ). In schimb mi-am adus aminte ca la iaurturile de la Meiji am vazut ca pliculetul de zahar e separat. Poate ala e pe gustul tau.
Tu ti-ai luat carnetul de gravida de la primarie?
Ma duc sa imi ridic revistele de gravidute de la librarie (ieri mi-a fost lene sa ma duc) si apoi merg cu una din japonicile cu care lucrez la cumparaturi ( cica a descoperit magazin nou pt bebe) si la masa. Azi imi fac de cap ca am liber.
Un inceput de saptamana frumos!
POZE BEBE
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
vas spune:
buna dimineata burtici ! Vai de mine cat ati devenit de harnice. De abia am trecut asa rapid peste cele 8 pagini cat am avut de recuperat. Ama atat de mult de lucru , vineri chiar am avut o cadere, am tras un plans , incep sa nu mai rezist la locul de munca, in nebunia asta de inceput de an. ma consoleaza ideea ca mai am exact 2 luni si intru in concediu.
Chiqui , situatia ta e destul de grea de calculat deoarece sunteti foarte apropiati ca varsta. Dupa cum zici inteleg ca el e putin mai mare. Īn acest caz este b#259;ie#355;el. Daca vrei da-mi data exacta a nasterii.
Nicole, la tine iese fetita.
Marylou, cred ca m-ai confundat , nu eu am facut amnio, si chiar nu-mi amintesc cine povestea. (Suntem multe de tot pe aici).
Brambuska, cine e mai mare dintre voi?
Fetelor, la mine bebe a fost foarte suparat aseara, se cam incorda burtica, dar am luat un No-spa, si s-a linistit, din suparare, ca a inceput sa danseze pana pe la 12 noaptea. Doamne cat imi e de scump.
Eu de abia astept sa nasc, parca nu mai am rabdare.
va pup , nu cred ca mai apuc azi sa intru , asa ca va urez o zi superba, cu bebei veseli.
Va pup.
23
O sa fiu si eu mamica