Va rooog : sfaturi / uter retrovers
Mai intai si intai, salutare tuturor ( mamici, tatici si viitori parinti )
Eu sunt noua, abia m-am inscris azi, dar am citit mai inainte numeroase articole de pe site, iar pe forumul vechi ( cred ) am citit cu mare interes subiectul " cezariana sau nastere naturala ?" .
Iata care e rugamintea mea. Vreau sfatul vostru.
Nu sunt gravida si inca nu e momentul pentru mine sa fac un copil dar fiindca la un moment dat vreu sa fac si eu copii ( doi daca reusesc ) ma intereseaza care sunt complicatiile ce le poate aduce ( daca acestea exista ) un uter pozitionat retrovers, in graviditate , la nastere si la ulterioarele sarcini si nasteri.
Va rog frumos sa-mi spuneti ceea ce stiti. Eu pe site la " sfatul medicului" nu am aflat decat ca exista ceva dificultati la conceptia copilului dar aceasta nu e imposibila. Am dat si cautare pe subiectele de pe forum dar am primit mesaj de eroare.
Medicul meu de planing mi-a zis ca nu exista probleme, insa mi-ar prinde bine sa aflu experienta altora. Poate exista printre voi mamici sau viitoare mamici care au acelasi diagnostic cu mine.
Cu multumiri anticipate, va pup si va urez numai bine si sanatate voua si copiilor vostri actuali sau viitori.
Raspunsuri
papadie spune:
Bine ai venit
uite aici citeva subiecte despre uter retrovers:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1655&SearchTerms=retrovers
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=5597&SearchTerms=retrovers
elara spune:
Iti multumesc frumos de intampinare. M-au bucurat vorbele tale.
Iti multumesc si pentru trimiteri. Prima am vizita-o deja, dar se vorbea tot despre conceptie. Acum merg sa citesc si la celalata trimitere.
Oricum, eu astept raspunsurile voastre in continuare. ;)
dana d spune:
Draga elara, mai intai bine ai venit pe site, apoi raspunsul;Eu am uter retrovers. Sigura problema pe care am avut-o a fost faptul ca am ramas gravida mai greu. Am descoperit remediul dar inteleg ca acum nu te intereseaza sa ramai gravida. In timpul sarcinii nu exista nici o problema, uterul retroversat gravid se indreapta pe masura ce se mareste si sarcina se dezvolta normal, dupa nastere, cand uterul revine la dimensiunea anterioara, revine si la pozitia retroversata,din pacate. In concluzie, nu inseamna mare lucru uterul retroversat, esti o femeie normala si nu te baza pe faptul ca ramai mai greu gravida sa nu ai surprize.
Multa sanatate, Dana.
karol spune:
Nu stiu sa-ti dau un raspuns la intrebarea ta dar am vrut sa-ti zic si eu -Bine ai venit printre noi!
danis spune:
si eu am uter retrovers, am avut o sarcina care s-a prins nici eu nu stiu cum si n-am pastrat-o din pacate (poveste lunga si trista :(( ); la a doua, pe care mi-o "planificasem" oarecum... a fost foarte greu; remediul este sa stai cu picioarele in sus dupa ... ca s-o ia "plimbaretii" lui pe unde trebuie :))
cu sarcina si nasterea nu este nici o problema, asa ca stai linistita
sanatate multa!
Aalina spune:
Bun venit.
Si eu am uter retrovers si nu am avut nici o problema nici in a ramane insarcinata nici in timpul sarcinii, nici la nastere. Si am un baiatel sanatos si mancacios. Deci nu iti face probleme si va fi totul bine.
Eu am ramas insarcinata in prima luna dupa ce am renuntat la orice fel de protectie!
Bafta si te asteptam cu vesti!
diana904 spune:
Si eu am fost diagnosticata cu uter retrovers acum multi ani, dr. respectiv chiar mi-a spus ca voi avea probleme in a ramine insarcinata. Acum am 2 copii, prima sarcina ce-i drept s-a prins mai greu, dupa 3 luni de incercari, iar a 2-a a fost "accident" (binevenit de altfel). DR. care mi-a urmarit sarcinile si cu care am si nascut dealfel nu a mentionat nimic de acest uter retrovers.
cristina_n spune:
Bun venit.
Si eu am uter retrovers, acum sint insarcinata in 7 luni, nu am avut probleme in a ramine insarcinata, iar uterul se indreapta dupa ce ramai insarcinata si totul e ok. Asa ca nu iti face probleme.
Numai bine!
Cristina.
catia spune:
buna!si eu am uter retrovers si mi s-a spus ca vai......acum sunt insarcinata in luna 5a dupa 2 luni de ''neprotectie''
ralu spune:
Stai linistita! Si eu am uter retrovers si am ramas insarcinata din a doua luna. Sarcina a fost fara probleme, iar nasterea foarte usoara. Am o fetita care a avut la nastere 50cm si 3.100kg. A fost si este sanatoasa. Am alaptat-o un an de zile. La mine refacerea a fost foarte rapida.
Multa sanatate!
Ralu-mamica Ioanei