taxe platite de angajator pt o persoana in CIC?

taxe platite de angajator pt o persoana in CIC? | Autor: ramiha

Link direct la acest mesaj

Salutari tuturor!

Am si eu o intrebare: pe perioada cat o persoana este in CIC, ce taxe/impozite plateste angajatorul pentru acea persoana?

Lucrez la o firma privata si umeaza sa intru in CIC peste 3 luni. Patronul mi-a propus ca pe perioada CIC sa-mi micsoreze salariul la salariul minim pe economie, explicatia data fiind ca nu ar vrea sa plateasca dari mari catre stat pe perioada in care eu nu lucrez. Nu stiu ce implicatii ar avea acest lucru pt mine, deci nu stiu ce sa fac: sa accept sau sa refuz...

Multumesc anticipat pentru orice raspuns.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamaluimatei spune:

E cusuta cu ata alba!!!! Nu accepta! Pe perioada CIc-ului contractul tau de munca se suspenda deci angajatorul nu are ce plati dari catre stat pentru tine!La intoarcerea din CIC insa el este nevoit sa te reprimeasca( asta daca nu restructureaza pozitia pe care o detii in prezent sau ii reformuleaza denumirea... gasesc ei "portite" sa iti puna bete in roate daca vor) si sa-ti asigure salariul scris ultimul in cartea ta de munca! Ai mare grija, nici acum nu faci mai nimic cu minimul pe economie dar peste 2 ani nici atat!

Aaaaa si era sa uit in concediu pre si post natal tu primesti 85% din salariul pe care il ai deci tot nu e convenabil pentru tine sa-ti micsoreze salariul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiha spune:

multumesc frumos pt raspuns, mamaluimatei

problema este ca patronul m-a ajutat de multe ori in trecut si imi e cam rusine sa refuz... de aceea ma gandesc la o solutie de compromis.

Se poate sa-mi micsoreze acum salariul, iar cand termin maternalul sa mi-l majoreze iar? Se poate modifica ceva pe Cartea de Munca in timp ce persoana e in concediu de maternitate? Daca nu, se poate oare sa mai modific ceva intre concediul de maternitate si cic (sa presupunem ca vin cateva zile la serviciu)?

Mergi la inceput