Genutz, cand vei avea cele 6 luni platite? Pentru ca mie mi s-a spus de la CJPAS ca din 7 ian voi avea 6 luni cotizate in 10 iulie nu stiu cum au calculat dar asa mi s-a spus si m-au sfatuit sa asteptam cu concediul prenatal pana in 11 iulie pentru ca daca avem stagiul de 6 luni ne vor plati ei direct sumele pentru asigurare. Ce parere ai?
Imi pare rau ca n-am fost mai promt; mai intru si eu in micile pauze, dar mai am si treaba.
Ca sa fiu sincer nu stiu cind voi avea 6 luni cotizate; de platit am platit pe ian ceva mai mult decit proportional (dar cum a fost sotia ea n-a intrebat cum au calculat); dar probabil tot ca tine.
Una la mina nu cred ca exista legatura intre faptul ca iei prenatal dupa aceea si faptul ca Casa de Pensii (scuza cacofonia) va plati asig; conform OUG 23 angajatorul este obligat, fara a se da aceasta posibilitate Casei; dar am observat ca conteaza mai mult pozitia Casei, asa ca cum spun ei ar trebui considerat lege.
Daca e vorba de parerea mea Casa nu-ti poate plati direct; si daca deja mai poti veni la servici e preferabil sa-ti iei prenatal dupa 11 iulie; dar sa stii ca e cam obositor, chiar daca stai pe un scaun 8 ore.
Contractul dupa cum am mai zis este datat cu 07.01.2003. Pe chitanta care am primit-o in momentul in care am efectuat plata pentru ianuarie pe aceasta chitanta scrie plata CAS pentru perioada 01.01.2003-31.01.2003. Deci sa inteleg ca luna ianuarie este considerata ca luna intreaga din 01-31???