Noi buletin, copiii ce?
Ca sa trecem vama acuma am inteles ca se poate doar cu buletinul. Dar pe copil cm il scot din tara? Pe baza carui act? Ei trebuie sa ii fac pasaport separat sau merge cu mine pe buletin?
Codruta & Petra Alexandra (9 august 2005)
asa crestem noi
Raspunsuri
anaisanais spune:
Pasaport pentru copil, buletin pentru adult, in cazul calatoriei in UE,pasaport pentru ambii, in cazul calatoriei in zona non-UE.
miky25 spune:
eu am inteles ca pt copil e suficient doar certificatul de nastere, in cazul in care calatoreste insotit de ambii parinti, in spatiu UE, iar daca minorul este insotit de un singur parinte atunci este nevoie de un act intocmit la notar in care celalt parinte sa-si de-a acordul.asta am aflat eu , dar urmeaza sa calatoresc dincolo cu copilul peste cateva zile si atunci am sa va pot spune cu certitudine cum sta treba.
country girl spune:
Codruta, pentru 300.000 lei vechi o treci pe Petra in pasapoartele voastre, ale amandorura. Nu merita sa-i faci Petrei pasaport individual ca te costa un milion si e valabil numai 3 ani.
catutza spune:
Buna!
Am si eu o intrebare, ca vad ca va pricepeti. Anul trecut ne-am facut pasapoarte, pe Bianca am trecut-o intr-al meu, si am vazut ca e valabil (pagina ei), 3 ani. Ce fac apoi? Ma duc la politie cu poza ei si o schimba ei? Sau i-mi refac tot pasaportul si eu?
Multumesc anticipat.
Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)
Bianca si noi2
country girl spune:
Catutza, peste trei ani cand expira inscrierea ei, daca pasaportul tau mai e valabil, serviciul de pasapoarte iti va lipi alt autocolant pentru Bianca in pasaport. Sau vei putea sa-i faci pasaport individual daca vrei.
codruta_grg spune:
Multumesc pentru raspunsuri
Ina, problema e ca noua ne expira pasapoartele in iunie. Stiu ca trebuie schimbate inainte cu 6 luni de expirare (poate acuma nu mai e asa). Si vroiam sa stiu daca sa imi refac eu pasaportul sau sa ii fac ei pasaport si noi sa iesim cu buletinele?
asa crestem noi
codruta_grg spune:
Ideea e ca doar cu pasaport pot trece copiii vama sau e destul certificatul de nastere? (cum zicea miky)
asa crestem noi
elisor spune:
Codruta pentru copii e obligatoriu pasaportul, fie individual fie in cel al parintilor, dar sa aiba 3 luni valabilitate.
Concluzia: pentru minori conditiile de calatorie raman neschimbate.
Eli, Andreas (17.08.1998) si Bianca (13.06.2005)
www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank">
codruta_grg spune:
Multumesc .....m-am lamurit in final...
asa crestem noi
catutza spune:
Multumesc mult Ina, e simplu. Am crezut ca trebuie sa-mi refac si eu pasaportul.
Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)
Bianca si noi2