Tampoane interne

Tampoane interne | Autor: Madi

Link direct la acest mesaj

Buna.
Stie cineva daca in cazul in care ai o rana mica pe col se mai pot folosi tampoane interne? A fost/ este cineva in situatia asta si a intrebat vreun medic ginecolog?
Multumesc.
Madi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ubi spune:

Fetelor, atentie, nu abuzati de tampoanele interne - risc de infectie si cistita prin mentinerea tamponului umed. Folositi-l doar in cazuri extreme.
Ubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Si eu stiu ca nu prea e indicat sa folosim tampoane interne.Nu ca ar fi chiar nocive,dar mie medicul mi-a zis sa le cam evit.Nu e bine ca tamponul imbibat cu sange sa stea mai mult timp in vagin.Vaginul se curata singur,chiar si in timpul ciclului,ceea ce nu mai e posibil cand ai tampon intern.Eu de 8-9 ani folosesc numai tampoane externe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Eu nu am auzit de contraindicatii la tampoanele interne, ca pot da una sau alta, eu le folosesc de cand au aparut ele in Romania si nici nu imi trece prin cap sa folosesc altceva. Dar, ma gandesc ca este posibil ca in cazul unei afectiuni sa nu fie chiar in regula daca le folosesti. Poate un doctor sa stie sa raspunda mai bine la intrebarea asta.
Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Mie mi-au recomandat ambii ginecologi sa nu mai folosesc.
Mi-au spus ca in cazul in care "lucrez" la un bebe sa folosesc tampoane externe. Dupa pierderea sarcinilor mi-au interzis, de asemenea, folosirea tampoanelor interne. Nu am cerut explicatii, m-am executat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MONAI spune:

Si mie mi-a spus doctorul sa nu mai folosesc tampoane interne. Se pare ca ginecologii nu le prea recomanda, desi li se face intens reclama.
Intreaba tu un medic, ca sa fii sigura.

Sa auzim numai de bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns korinna spune:

Eu folosesc numai tampoane interne...acum desigur..pt diferite afectiuni interne...cred ca ar fi bine de evitat...
Nu mi-a spus nimeni sa nu le mai folosesc.
Acum dupa cezariana ,desigur am sa folosesc externe

KORINA & BB STEFAN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

Si eu folosesc tampoane interne (O.b.) de ani de zile si n-am avut niciodata nici o problema. Le consider net superioare celor externe care te fac mereu sa te simti inconfortabil. Este insa esential sa te speli pe maini inainte de schimbarea tamponului.

Care sunt motivele pentru care dr. nu le recomanda? Eu chiar as vrea sa stiu.... De ce sa nu mai folosesc un produs daca nu stiu cum anume poate face rau?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danza spune:

Dupa nastere am cam rarit-o cu tampoanele interne, in sensul ca sunt 2 zile in care fara ele nu ma descurc, cred ca produc cativa litri pe zi, iar restul 3 zile imi pun absorbant extern fff subtire CAREFREE sau LIBRESSE, pt ca nu le suport pe alea gen ALWAYS care iti dau senzatia de pampers.
Daca ai o afectiune pe col, cred totusi ca ar trebui sa le eviti ca sa nu agravezi si mai mult starea colului.

Cu drag,
Dana, mamica lui Danuz - 1 an si 8 luni pe 20 mai

Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

draga madi,eu am avut o rana mica pe col si mi-a spus doctorul ginecolog sa nu folosesc tampoane interne caci se poate agrava.ti-as sugera sa le folosesti pe cele externe pina iti rezovi problema.eu asa am facut.

sanatate!

svetlana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kerstin spune:

Daca folositi tampoane interne este bine sa le schimbati la 3 ore...

Mergi la inceput