Revenire dupa CIC ,cand postul este desfiintat

Revenire dupa CIC ,cand postul este desfiintat | Autor: marideea

Link direct la acest mesaj

S-a mai confruntat cineva cu situatia aceasata?
Deci,sunt in CIC pana pe 23.02.2007,cand copilul meu implineste 2 ani.Pe 24 va trebui sa ma prezint la locul meu de munca.DAR...In iulie 2006, postul meu a fost desfiintat ca urmare a reorganizarii .Stiu ca legea spune ca ar trebui sa ma primeasca,sa imi ofere eventual altceva,dar in noul stat nu sunt functii libere.
Intrebarea mea ar fi:trebuie sa stau cele 15 zile -program 8 ore?Voi fi testata,pentru a mi se reactualiza salariul?(sunt bugetara si am pierdut indexarile).Cei de la locul meu de munca,am inteles ca vor face adresa catre alte locatii pentru a-mi oferi ceva.Abia dupa ce vor primi negatiile, mi se va inchide CM?
Si ar mai fi ceva...Somajul, am inteles ca din ian.2006 se calculeaza altfel.E vorba de ultimile 12 luni lucrate innainte de CIC?
Sper ca am fost coerenta si ati inteles ce am vrut sa aflu.Cu multumiri anticipate,astept raspunsuri.
O zi buna tuturor.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rapsody spune:

Eu am patit la fel. Cand m-am intors, mi-au dat preaviz o luna, sa-mi caut alt job, timp in care trebuia sa stau doar 4 ore la munca si am fost platita normal pt.8 ore.Dupa ce s-a terminat luna, mi-au trimis cartea de munca si 2 adeverinte ( una de la casa de pensii si una cu ultimile salarii inainte de cic) si am depus actele la somaj.Dupa o luna mi-am gasit alt job, dar f. greu.Eu eram in firma privata nu la stat si aveam si vechime 7 ani. Iti recomand sa nu spui de la inceput ca ai stat acasa 2 ani,face impresie "proasta" mai ales la patroane femei....am mai povestit asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marideea spune:

Rapsody - multumesc mult pt.raspuns.Sincera sa fiu,as prefera sa nu imi dea perioada de preaviz .Ma rog,trebuie sa merg sa predau ce mai am si probabil ca o sa fiu testata,pentru a mi se reactualiza salariul.In privinta vechimii,ce sa zic? Eu am 23 de ani in campul muncii(de fapt trebuiau sa fie 24,dar am avut intrerupere 7 luni cu primul copil-atunci,era altfel).In privinta reangajarii,cred ca o sa am ceva probleme,dat fiind si varsta mea(am 43 impliniti).Si intr-adevar,sunt multi angajatori,care intreaba cati copii ai,ce varste au,etc.Sanatate si pupici tie si puiutului tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cool spune:

*Perioada de CIC se asimileaza stagiului de cotizare si se INREGISTREAZA in carnetul de munca.
**Angajatorul nu are obligatia sa te primeasca la serv dupa incetarea CIC daca postul a fost restructurat
***Indemnizatia ta de somaj va fi 75% din salariul minim brut pe tara la care se adauga o suma ce reprezinta 10% aplicat asupra mediei salariului de bazaa lunar brut pe ultimele 12 luni (anterioare prenatal, postnatal, CIC)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rapsody spune:

Eu nu am trecuta in cartea de munca perioada de cic, daca nu stii ca am copil, zici ca e vechime continua. Cea de la personal de la Bucuresti a zis ca nu se mai trece distinct, chiar am avut discutii la depunerea actelor pentru somaj, dar le-a primit asa.Este doar un aditional la contractul de munca, la vechiul loc de munca.

Mergi la inceput