cat de mult ati citit in timpul sarcinii si inainte de a ramana insarcinata?
eu tin minte ca eram in stare sa cumpar toate cartile sau revistele in care existau astfel de informatii. nu pierdeam nici un documentar, nici o emisiune de acest gen. prietenii mei radeau si spuneau ca ar trebui sa vad si o nastere filmata ca sa stiu cu adevarat ce ma asteapta.
voi cum v-ati manifestat?
cris si bebele bogdanel
Pana sa imi doresc sa am un copil citeam din curiozitate, ceva la genul nu strica sa stiu. Cand am inceput sa simt ca e vremea am inceput sa citesc cam ce imi cadea in mana, sa ascult ce povesteau alte mamici, ma ma informez cat mai mult. Dupa primul esec deja cunosteam toate sit-urile de specialitate si citeam orice era in domeniu medical si mai ales ginecologic, ce tinea de cresterea copilului deja devenise dureros si incercam sa evit asemenea materiale. Citeam in schimb tot ce tinea de sarcina.
Documentarul "In pantec" l-am vazut de 5 ori: pana sa vreau copii, cand am inceput sa vreau, cand m-am si apucat de treaba si l-as mai vedea si acum.
Acum dupa 2 ani si mai bine de lupta am reusit si am ramas la fel de flamanda de informatii in ce priveste sarcina, dar mai ales in ce priveste cresterea copilului desi consider ca stiu cam tot, dar niciodata nu strica sa mai aflii.
Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze
Botez
Din momentul in care am aflat ca sunt insarcinata, am citit toate cartile despre sarcina pe care le-am gasit, toate articolele de pe net, am discutat cu toate mamicile care aveau rabdare sa-mi raspunda la intrebari. Am gasit pe net poze si filmulete cu nasteri, pe care le-am vazut si revazut de zeci de ori. Unii mi-au spus c-am exagerat, mai ales pt ca imi picau in mana si povesti nu tocmai incurajatoare, despre sarcini cu probleme.Dar pe langa asta, am aflat foarte multe lucruri care m-au ajutat si pe care nu le stiam.
Sfatul meu pt viitoarele mamici e sa se informeze cat de mult pot! Important e sa stii sa selectezi informatiile!
mariavlad