indignarea unei mame

indignarea unei mame | Autor: zambilica

Link direct la acest mesaj

fetelor, vi se pare normal ca, in loc sa se creasca valoarea indemnizatiei, incepand cu 2007 - tinand cont ca ne "civilizam" si ca domnii parlamentari au avut mare grija sa isi asigure propriile venituri - ea sa scada cu cei 240.000 lei vechi? ce e minciuna asta ca s-a marit alocatia de stat pentru copii, de la 240 000 la 2 milioane, cand, de fapt, cele 2 milioane se scad din cele 8 care se acordau mamei pana anul trecut!! chiar asa de proste ne crede onoratul stat roman? oare niciun parlamentar nu are o fiica sau o sotie care urmeaza sa devina mama si care sa fie nevoita sa isi creasca bb/ul cu numai 6+2 milioane? oare d-na purtator de cuvant a guv., madam Oana, care este insarcinata, va beneficia si ea tot de cele 8 milioane dupa ce va naste? asta dupa ce a avut un salariu de xxx milioane si a aplatit asigurarile de sanatate aferente? sau poate ca ea intra in categoria persoanelor care presteaza activitati riscante si au statut special. scuzati! sunt sigura ca nu veti publica subiectul pe forum, dar simt nevoia sa ma racoresc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Andreea, noi cele care luam indemnizatia poate am pierdut cei 240.000 (mare pierdere!!!) insa, Slava Domnului, cei mai castigati sunt, nu parlamentarii ci restul copiilor sub 2 ani ale caror mame nu au putut sa ia indemnizatie (din diferite motive) si care acum beneficiaza si ei de ceva banuti cu care pot lua cat de cat ceva. Nu fii suparata fiindca nu ai de ce! Asta e, macar un lucru bun tot iese din treaba asta!

Oana 34+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)

Comorile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eva03 spune:

Iata o adresa in care sunt prezentate cateva din ratiunile care au dus la aceasta solutie. Mi se pare ca este generata chiar de mame. In plus astfel beneficiaza de o suma mai mare mamele care nu au cotizat, dar, e drept, suma este mai mica la cele care au facut-o.

Tot aici vei gasi chiar cateva comentarii despre acesta. Am vazut chiar cuvantul "discriminare" in ceea ce priveste protectia intre copiii care acum au varsta scolara si cei care deja beneficiaza de aceasta reglementare.

Sa fim sanatoase ca banii vin ei cumva!

mama lu' Claudiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eva03 spune:

Oups! Uitasem adresa:
http://www.atac-online.ro/socialeconomic390/390.htm

mama lu' Claudiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiha spune:

Aceasta masura este in defavoarea mamelor care muncesc si isi platesc asigurarile - care pierd cei 24 lei, in schimb le favorizeaza pe cele care nu muncesc si nu au nici un venit, care se trezesc ca le pica din cer 176 lei in plus. Sa tot faca puradei!
Eu sunt foarte indignata si de cei 6 milioane pe care ii iau lunar toate mamele, indiferent de salariul pe care il au si de darile pe care le platesc. Nu mi se pare normal ca o femeie care castiga 50 mil lunar sa ia la fel ca una care castiga 5 mil. Eu cred ca normal ar fi ca banii acestia sa fie procent din salariu, dar sa se garanteze totusi cei 6 mil ca limita minima. Asa ar fi toata lumea multumita.

In fine, acum discutam degeaba, ca oricum nu va face nimeni nimic. Pana una alta, ne resemnam privind cum este incurajata ne-munca prin pomeni de la stat, pe cand femeile care muncesc se intorc dupa ce nasc repede-repede la serviciu, sa plateasca dari din care sa ia toate puturoasele alocatii de 2 mil... (scuzati expresia).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Ramiha, nu ai dreptate...intre cele pe care tu le numesti "puturoase" mai sunt si studente sau absolvente de facultate care nu au avut "norocul" sa nasca in limita stricta de zile de la absolvirea facultatii sau mamici care lucrau atunci cand au nascut sau cand au ramas insarcinate insa nu au avut stagiul complet de cotizare...sunt multe situatii in care legea a fost/este nedreapta asa ca generalizarile sunt complet inutile.

Oana 35+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)

Comorile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

quote:
Originally posted by ramiha
In fine, acum discutam degeaba, ca oricum nu va face nimeni nimic. Pana una alta, ne resemnam privind cum este incurajata ne-munca prin pomeni de la stat, pe cand femeile care muncesc se intorc dupa ce nasc repede-repede la serviciu, sa plateasca dari din care sa ia toate puturoasele alocatii de 2 mil... (scuzati expresia).

nu fac parte dintre puturoasele care asteapta sa primeasca de la stat alocatia din darile platite de cele cu salarii mari, ci din cele care ar trebui sa fie indignate ca, dupa ce au lucrat ani de zile pe un salariu bunicel, si au dat o gramada de bani la stat, primesc doar 600 ron indemnizatie.
dar totusi, nu mi se pare scuzabila expresia ta. cum nu mi se par scuzabile nici un fel de generalizari. stiu ca frustrarile ne indeamna la tot felul de manifestari, dar consider ca ar trebui totusi sa ne controlam exprimarea.
sa ne gandim ca poate unele dintre "puturoasele" alea nu au vechimea suficienta, sau nu gasesc serviciu, sau au fost date afara cand s'a aflat ca sunt insarcinate, sau multe alte chestii ilegale, dar care se intampla. si eu eram pe punctul de a pierde indemnizatia, dupa ani de munca, dupa contributii substantiale la stat, din cauza unei instante judecatoresti care nu si'a facut treaba cum trebuie (au crezut ca au gresit ceva, au declarat viciu de procedura, apoi si'au dat seama ca nu au gresit, dar le'a fost prea lene sa repare incurcatura produsa... ma rog, long story)... asa ca eu zic sa ne canalizam putin mai bine frustrarile, poate iese ceva constructiv...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

quote:
Originally posted by ramiha

Aceasta masura este in defavoarea mamelor care muncesc si isi platesc asigurarile - care pierd cei 24 lei, in schimb le favorizeaza pe cele care nu muncesc si nu au nici un venit, care se trezesc ca le pica din cer 176 lei in plus. Sa tot faca puradei!
Eu sunt foarte indignata si de cei 6 milioane pe care ii iau lunar toate mamele, indiferent de salariul pe care il au si de darile pe care le platesc. Nu mi se pare normal ca o femeie care castiga 50 mil lunar sa ia la fel ca una care castiga 5 mil. Eu cred ca normal ar fi ca banii acestia sa fie procent din salariu, dar sa se garanteze totusi cei 6 mil ca limita minima. Asa ar fi toata lumea multumita.

Vezi ca te cam contrazici in cele doua paragrafe, ori vrei pomana mai mare ori nu vrei deloc! Hotaraste-te!
Si nu puturoasele iau alocatia, ca nu e alocatie pentru puturoase ci ii zice "ALOCATIE PRESCOLAR" in cazul de fata copil pana in 2 ani, incearca sa sesizezi diferenta.

Andreea mamica lui Filip Stefan
bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiha spune:

Aveti dreptate m-a cam luat valul indignarii si am generalizat fara sa fie cazul... scuze la toata lumea. Oricum, nu le aveam in gand pe studente, proaspete absolvente, sau pe femeile care au un loc de munca mai prost platit, ci ma gandeam la cele care vor face copii special pentru acesti bani - si nu sunt deloc putine - copii pe care peste cativa ani ii vom vedea la metrou si prin autobuze desculti si cu mana intinsa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Desi sunt mamica de peste 3 ani si nu am "prins" impresionanta suma de 8 milioane de lei, am fost platita pe legea veche, eu ii inteleg mahnirea Ramihai in ceea ce priveste femeile care fac copii special pentru banii acestia. Si sunt o sumedenie....

Ma apuca disperarea cand vad in intersectii sau la metrou mame (care se vad destul de spalatele) cu bebelusi sau copii chinuiti si folositi pentru cersit. Am incercat sa sesizez la un moment dat protectia copilului si ghiciti rezultatul......
Din pacate pe legislatia actuala natalitatea va creste, ne vom mandri cu asta, insa efectele "masurilor de protectie" din prezent vor fi greu de suportat. Parerea mea !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Mah, da ati facut voi vreun recensamant sa vedeti cate femei fac copii pentru suma asta impresionanta??? Fiti seriose, alea care-si scot copiii la cersit la metrou fac copii pe banda si cu 2 milioane alocatie si si cu 240 de mii.
Si va rog sa ma iertati dar nu femeile din aceasta categorie s-au dus pe legea veche si si-au incheiat contracte suplimentare de zeci de milioane la casele de pensii, cotizand 6 luni si apoi beneficiind 2 ani de 85% din cat si-au pus pe contract, da?

Andreea mamica lui Filip Stefan
bb2

Mergi la inceput