** Mamici de Mai - Iunie 2007 ** (18)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Arthurana spune:

Referitor la cum misca bebe in burtic, al meu este tare cumintel, il simt f. putin, poate de 3-4 ori pe zi...mai trage cate un picior, si gata. De cate ori ridic aceasta problema la medic imi spune ca este normal, ca de abia de la 6 luni incolo va fi mai activ sau mai vanjos...N-am mai facut o ecografie de 1 luna si jumatate, si sunt ingrijorata. Mi-as fi imaginat ca activitatea din burtica devine mai puternica odata cu avansarea in sarcina.
Stiu ca fiecare bebe este diferit, dar parca ma apasa aceasta chestie, uzind prin jur cum ceilati bebei fac karate si aerobic si danseaza non stop...
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelabv spune:

Buna tuturor ! Noi am inceput un curs de prenatal , 4 seri, 2 ore, o groaza de informatii despre ce trebuie sa mincam, ce analize se fac... Eu am 21 de saptamini, nu stim inca ce e fetita sau baiat? Am vazut ca Vas are o carte despre sexul lui bebe , as fi curioasa ! Eu, la data conceptiei aveam 34 ani iar Eric, sotul meu 43 ani ! Ce crezi ca e , oricum noi speram sa fie un bebe sanatos ! Multa bafta tuturor, si eu am zacut vreo 3 zile , am racit si am luat Tylenol si un syrop de tuse, dar mai mult lamiie, miere...Sper sa fiti sanatoase si sa trecem de iarna !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELTEKA spune:

Fetelor, ce va invidiez si eu cind au cum da bebe din picioruse la voi... Al meu nu vrea si gata, doar inoata...Il simt cind ici cind colo, dar numai seara si dimineata, vine atit de apropae de piele ca se face cocoasa prin burta...Sau se lasa asa tare in jos ca am senzatia ca fac pipi in momentul ala, insa pun mina si vad ca e bebe...

Asta conteaza ca miscat???

Mai mult, Carrie, si la mine s-a intimplat ca - dupa ce ca bebe asta nu misca si pace, si eu tot astept, tocmai cind s-a activat tati, hop si bebe, bildibic jos de tot in burta mea, parca era un soricel...E o senzatie asa puternica de mi-a cam trecut de "atentii"... saracu' tati

Serbanela si Paflo, ce va mai iubesc cind scrieti de greutate. Eu in tara asta ma simt elefant, japonezele sint asa mici si delicate...Cum zicea Ralucami, aici max. pui in sarcina 8 kg!!! Cind merg la control, sint mai mare si ca alea de 8 luni (s-a cintarit una linga mine, 8 luni, 54 de kg...). La ele nici nu se vede...

Eu deja tre' sa port haine speciale, mai ales pantaloni, insa nu am gasit nimic pe aici...totul e xxs si s, si daca nu, costa o avere (nici nu va zic), plus ca sinta sa urite...gri si verzi...eu imi doresc ceva sexi si mulat, dar aici a fi gravida nu e o chestie a la fotomodele, ci se tine ascuns...femeile merg sa nasca la parinti, in orasul natal, sis e intorc cu bebe peste citeva luni, sa-l vada si tata... Cind eram in America, ma imbracam in S si M si ma vedeam asa slaba...Serbanela, bucura-te ca iti zice doctorul ac e ok...Sa vezi cum e aici, cica sintem obeze! ia sa ma mai scuteasca!Baiete, sa mai vina o prajitura aici la fata! ( o impart cu drag cu dianalaura)

Si cu masajul: eu am fost aici la o chestie speciala, maternity massage, Serbanela. Vreau sa-ti zic ca, pe linga ca a costat triplu decit un masaj obisnuit, nu a fost nimci special. Mi-a masat spatele de am timpit (nici nu te lasa pe masa, ci pe un scaun), apoi decolteul si mainile si gata! M-a durut spatele 4 zile dup-aia...poate mi-a deblocat ceva, nu stiu, dar eu nu mai merg...Imi place la nebunie masajul, si oricit mi-ar face sotul, tot nu e profi, insa daca nu merita...Vezi si tu cum te simti, apoi decizi. Tot ce stiu e ca nu se maseaza burta si la talpi sint anumite puncte care NU trebuie stimulate in sarcina.

Elteka 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELTEKA spune:

Dianalaura , va sa zica morfologica asta e 18-22 saptamini???

Astia m-au timpit aici, cica numai intre 18-20, si cum la mine e tirziu, m-au programat la altcineva decit la doctorita mea...Sint asa suparata.

Dar daca ma duc la ea la control, si ea imi zice atunci sa ma programez la morfologica, ca nu e tirziu - sa vezi ce la fac!

Cit despre costuri, nici nu vreau sa vorbesc...In Japonia sarcina nu e considerata conditie medicala, asa ca statul nu acopera ABSOLUT nimic-nimic din cheltuieli...Cind termini consultatia mergi pe la caserie...Pe doua consultatii (ambele cu eco, si una incluzind triplu test si etc) am platit vreo 400 de euro.

Nasterea e de la 2000 de euro in sus (la un spital bun in Tokyo e 8000 . Eu merg la unul cu 4000...Fiecare chestie costa in plus: sala de nastere separata, +100 euro pe citeva ore, epidurala +50 euro pe 2 ore, sot prezent la nastere + 80 euro, salon/zi...vreo 50-60...Si te mai si tin 7 zile batute aici...Din fericire statul iti da premiu la nastere 2000 euro, mai atenuezi din cheltuieli.

In schimb, daca faci cezariana, pentru ei e problema medicala, asa ca ti-o acopera asigurarea (70% dar e bine). Din pacate aici nu faci cezariana una-doua...Trebuie sa fie nevoie, nu e ca vreau eu...

Deh, ce sa faci, citeodata viata ne duce pe unde nici nu ne-am imaginat...Noi sa fim fericite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabiu spune:

buna dimineata fetelor,
vad ca subiectul in voga e surplusul de kg. Ei bine, ma "laud" cu 7 deja luate, fara sa fac excese!. Nu mananc dulciuri, prajeli, grasimi si nici foarte mult totusi m-am ingrasat nepermis de mult. Sambata merg la dr si parca vad ca o sa ma mustruluiasca bine. Acum incerc sa mananc mai mult fructe dimineata, sa vad daca-mi iese faza cu mentinutul macar. Va pup si sarcini usoare in continuare

gabi

21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brambushca spune:

Buna dimineata burticilor!
Nici eu nu mai prea reusesc sa dorm bine noaptea cel mai probabil pentru ca nu-mi gasesc pozitia comoda si ma tot foiesc toata noaptea dar si pentru ca m-am saturat de atata stat in pat. Zilele trecute m-au cam panicat niste dureri asa ca niste intepaturi foarte jos, in stanga asa ca, am luat atitudine si nu m-am mai miscat din pat. Imi cam facusem de cap in ultimele zile daca am vazut ca ma simt mai bine dar se pare ca nu e de joaca cu cerclajul ala.
Sadicutza sa ai mare grija ca nu-i de glumit deloc daca ai colul deschis. Trebuie sa stai cat mai mult la orizontala si sa nu depui nici un efort pe cat se poate. Ar fi foarte bine daca ai merge cat mai repede la doctorul tau sa te vada! Iti tin pumnii sa fie bine!
Ancamari incearca sa iei o pauza de la atata munca si stres. Oricand vei putea obtine un concediu medical daca il soliciti medicului de familie. E mult mai importanta sanatea ta si a bebeului, nu?
Andradap ma bucur ca ne-ai dat asa vesti bune! Si eu sunt stresata pentru ca maine voi face TT si am asa un gol in stomac... Macar de-as afla maine ce am in burtica...parca m-ar bucura sa fie dar si un baietel ar fi la fel de bine. Defapt am numai doua posibilitati, nu?
Dianalaura spor la invatat! Poate dupa ce scapi de examenele astea vii pana la Cluj
Paflo te rog sa-mi dai si mie numerele de telefon unde ma pot inscrie la gimnastica pentru gravide. Nu stiu daca o sa am voie dar o sa cer dezlegare ca o sa ma anchilozez de tot daca nu fac putzina miscare. Oare cursuri prenatale nu stii unde se tin? Sau sunt in acelasi loc? Mi-ar place sa-mi ocup timpul cu astfel de cursuri.
Carrie ma bucur ca ai revenit la odisee! poate ne areti si noua niste poze cu noua ta casa ca am auzit din surse neoficiale, ca e de vis!

Oana 18+
poze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amely spune:

Neata burticutze! Noi am fost aseara la eco morfologica de 22 de saptamani, ne-am vazut flacaul (cum spunea Iosup, care a fost foarte haios si amabil, chiar e un super dr.) ne-am bucurat de imaginile 3D si 4D, l-am vazut cum dadea din manute si picioruse, cum isi tuguia buzele, cum se juca cu degetelele, parca ne facea cu mana.... Suntem sanatosi, bine formati, avem cam 450 g si suntem mai mari cu o saptamana. Am vazut si "bilutele" si putulica, dr. a si masurat-o.(). Mami si tati sunt in culmea fericirii. Bebe este foarte energic, il simt zilnic si ff des, eu nu inteleg cand doarme copilul asta. Pe de alta parte ma bucur sa il simt, sa stiu ca e acolo in burtica si se misca...

Singura problema ar fi tot la mine, placenta mea este cam groasa, gros. max. 32 mm si prezinta mici calcifieri. M-am cam speriat, dar Iosup a zis ca e ok, chiar daca e peste medie ca grosime. Este gradul 2 de maturitate. Sper sa reziste cu bine pana la sfarsit...

ne-a intrebat cum il cheama pe bebe si a scris si in fisa: David Cristian. Mi-a placut chestia asta, faptul ca l-a personalizat deja... acum chiar este un omulet. Omuletul nostru...

Pe scurt, eco a meritat toti banii, 250 RON, mai ales ca am aflat multe lucruri despre morfolgia de 22 de saptamani, despre IR-uri, despre bebe...

Felicitari gravidutelor care au aflat sexul bebeilor, sa fie sanatosi si cumintei si sa va bucurati de ei!

Va pupic cu drag pe toate!

"Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

My baby development

Poze cu bebe

22 si David Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina Roman spune:

Felicitari, burtici, ptr aflarea sexului bebicilor!
Incerc oarece sentimente de invidie ptr ca am programare abia pe 1 februarie, cand voi afla si ce port in burtica...
Eu am luat pana acum 3 kg in plus, mai putin chiar decat la prima sarcina, cand am avut la sfarsit 10 kg in plus. In schimb, am o burtica maaaare, ma simt tare umflata de vreo 2 saptamani, iar bebe baldacaie mai toata ziua.

20+ si Tudor(5.07.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moberi spune:

Buna dimineata burticutelor!
Florina R.(Paflo)scuze ca nu am facut precizarea ca sunt si eu din Cluj-Napoca de aceea te-am intrebat pe tine unde anume mergi la cursurile prenatale.Am vazut ca pana la urma suntem patru clujence, mai e si brambusca si carrie.Cine stie poate ne vom intalni pe la maternitate!Oricum vreau sa te rog sa imi dai si mie nr. de telefon de la provita.
Eu de cateva zile am o problema care incepe sa ma sacaie.Imi simt sarcina foarte foarte jos, daca merg si 10 minute pe jos sau lucrez ceva prin casa am senzatia ca ajung sa calc pe bebelus atat de jos il simt.In plus de multe ori cind misca ma loveste foarte foarte jos il simt de-a dreptul in zona anusului(vaginului).A mai patit cineva asa ceva???Eu nu imi mai aduc aminte de la prima sarcina care a fost acum 8 ani daca e normal asa ceva la 20 de saptamini?Inca nu am sunat medicul si programare am doar in 22 ian , probabil ca ar trebui sa o devansez.Totusi daca a mai experimentat cineva asa ceva va rog sa imi raspundeti!
+20

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianalaura spune:

Buna dimineata gravidute! Cum ati dormit? Eu pe stanga . Mi-am dat seama astanoapte, dupa ce citisem sfaturile voastre in legatura cu dormitul..ca eu cam 80% din noapte asa stau. Pe stanga. Mai schimb pe spate si pe dreapta, mai ales seara, inainte de a dormi, ca ma asez pe dreapta, pe pieptul lui tati, stau asa un pic, apoi ma intorc cu spatele catre el, sa ma poata tine in brate si pe mine si pe bebe...si asa adorm.
Fetelor, eu mi-am baut cafeluta, am pus haine la spalat...acum ma apuc de scris...ma enerveaza vremea asta de afara, ca e asa inchisa si posomorata, aproape ca trebuie sa imi aprind veioza la calculator sa imi bata lumina pe cartea din care scriu..si nu e nici macar amiaza...
De la 17 ma duc la cursuri..dar mai e pana atunci!
Va pupicesc pe toate!

dia 21 +
bebe
poze

Mergi la inceput