Help! Gripa?

Help! Gripa? | Autor: ponicid

Link direct la acest mesaj

Acum aproximativ 2 saptamani s-a imbolnavit sotul meu: a inceput prin a-l durea in gat, apoi i-a curs nasul ca apa vreo 2 zile si apoi a inceput sa tuseasca. Si a tusit vreo saptamana de imi venea sa-l culc in uscatorie.
La cateva zile dupa ce i-a trecut lui tusea s-a imbolnavit fetita mea (1 an si 10 luni): i-a curs nasul vreo 2 zile iar de ieri a inceput sa tuseasca cate putin cate putin pana astazi la ora sase s-a trezit din somn tusind. Febra aseara avea 37.6 anal.
Astazi de dimineata m-am trezit eu cu durere in gat si cu nasul curgand.
V-am spus toata povestea pentru ca eu cred ca avem in casa o gripa care se ia de la unul la altul.
In tot acest timp i-am dat fetitei Nurofen si Ambroxol fara sa ma duc la medic.
Voi ce ziceti? Este gripa? Sa astept sa isi faca damblaua gripa fara sa merg la doctor cu fetita sau sa ma duc la doctor?
Ce remedii eficiente impotriva tusei cunoasteti? Cum se face ceaiul de ceapa? A mai avut cineva in perioada aceasta asemenea simptome si a ajuns la concluzia ca umbla o gripa?

Daniela, mamica de Ana-Maria

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

La doctor !!!

Corinna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Daniela, cred ca a fost vreun virus, ceva. Vezi si tu aici:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=8955
Daca tusea este uscata, da-i paxeladine. Poti incerca si siropul din muguri de brad si propolis sau de patlagina.
Cred ca ar trebui sa mergi si la medic. Sanatate multa.
Claudia si Alex(4 ani si 5 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelam spune:

Cu siguranta este un virus in atmosfera.
Dupa ce v-am povestit de Andrei ca a fost racit, acum este randul meu si al sotului. De doua zile ne doare in gat aproape ca nu putem inghiti si ne curge si nasul.
Eu zic sa mergi la medic macar sa o consulte pe fetita, chiar daca nu vrei antibiotic. Eu de fiecare data cand raceste Andrei merg la medic sa-l asculte la plamani.
Multa sanatate!

(5 ani si 2 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Mergi cu fetita la doctor! Nu e de glumit cu tusea. Trebuie sa o asculte un medic la plamani. In general la astfel de gripe medicii recomanda antibiotice, care nu au nici o influenta asupra virusului, dar pentru a proteja plamanii. Pentru voi e bun ceaiul de ceapa (din cate stiu ceapa fiarta cu tot cu coaja - cu foita maronie care o acopera) sau ceaiul de patlagina si ceaiul de muguri de pin indulcite cu miere. Si tot de la plafar - ulei volatil de menta (cu care sa va ungeti pe piept sau folosit intr-o lampita de aromoterapie) si ulei volatil de pin (tot pentru aromoterapie sau pus in apa de baie in cada - cam 15 picaturi). Pentru fetita stiu ca exista in farmacii un balsam mentolat pentru a usura respiratia si care am inteles ca mai calmeaza un pic tusea. Si mai sunt si siropele produse de plafar. Dar cred ca trebuie sa o vada neaparat un medic si sa-ti prescrie concret ce e mai folositor in cazul ei. Va doresc multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ponicid spune:

Multumesc!
O sa merg la doctor desi tare mi-e ca ii va da antibiotie.

Daniela, mamica de Ana-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

Mergi la doctor pentru ca Diana dupa tratament injectabil de 3 zile tot a inceput sa tuseasca rau.
si de la bronsita am ajuns la pneumonie intercostala.

Dana si Diana-Maria http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilia spune:

Trebuie sa te duci neaparat la doctor.
Si la noi in casa au fost toti bolnavi. Pe cel mic l-a intors insa raceala. Pana nu i-am dat 10 zile Ospamox nu i-a trecut.
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dddd spune:

faptul ca nu are febra este bine dar trebuie sa tratezi tusea. un sirop foarte bun este stodal. mai este si crema mentolata Vapo Rub speciala pentru copii. Dar du-te si la medic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana_2002 spune:

Buna!
Mergi la doctor sau macar da telefon, dar mai bine sa o asculte cu stetoscopul pe fetita la plamani.
In general la noi doctorii dau antibiotic in sensul ca virusul sa nu isi faca de cap, daca gripa e virala, daca e de alta natura....
Parerea mea e ca variatia asta de temperatura iar ia dat peste cap pe bebelusi.

Sanatate,
Iuliana

Mergi la inceput