Frica de nastere

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lauramar spune:

Multumesc pt. raspunsuri!!!
Eu nu vreau cezariana dar am intrebat in cazul in care va fii nevoie,nu stiu se poate ajunge si la asta sper ca nu.Vreau nastere normala si sper ca DD ma ajuta,ca medicii de aici sunt jale.

laura28+arianna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

quote:
Originally posted by lauramar

Multumesc pt. raspunsuri!!!
Eu nu vreau cezariana dar am intrebat in cazul in care va fii nevoie,nu stiu se poate ajunge si la asta sper ca nu.Vreau nastere normala si sper ca DD ma ajuta,ca medicii de aici sunt jale.

laura28+ariannaSigur ca se poate ajunge si la asta.Primul copil l-am nascut prin cezariana pentru ca in 9 ore nu m-am dilatat decit 3 cm iar bb trebuia sa iasa pentru ca facuse kk in lichidul amniotic.
Al doilea copil l-am nascut natural si e muuult mai bine natural decit cezariana.In primele zile dupa cezariana nu puteam nici sa rid sau sa tusesc,bine ca aici mi s-a facut o operatie foarte buna,cu fire care s-au absorbit de la sine,nu am avut complicatii insa duureeeriiii...gramada.Eu m-am si incapatinat sa umblu asa incit mergeam si noaptea dupa bb la el in camera si il aduceam la noi in pat sa ii dau sa pape.Abia dupa 2 saptamini am iesit afara cu bb,parca eram dusa cu pluta.Sincer nu recomand nimanui cezariana doar in caz de probleme.


Succes si nasteri cit mai usoare

Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Frica de nastere e normala.
Psihologul sudez mi-a spus ca e firesc sa ne temem de necunoscut si procesul de nastere nu poate fi prevazut niciodata 100%.

Mi-a recomandat sa-mi fac o lista ce contine fiecare dintre temerile mele si sa adaug la fiecare argumente si contraargumente, sub forma de minusuri si plusuri.

Increderea in medic este foarte importanta, dar aici in Suedia din pacate nu ni-l putem alege asa cum se intimpla in Romania.
O informare corecta poate elimina unele temeri si spori altele, insa important este ca fiecare sa stie concret despre ce riscuri ar fi vorba si sa fie capabil sa le evalueze raportate la cazul propriu,nu generalizate.

Eu cred ca sunt una dintre cele mai panicate de aici fiindca am 2 copii nascuti vaginal, al treilea prin cezariana si asta al patrulea este planificat sa se nasca vaginal la numai 1 an dupa operatie.Asa ca...cum sa nu-mi fie "un pic" frica de acel 1% posibilitate de ruptura uterina si complicatii?

Totusi incerc sa ma mobilizez si sa evaluez de zeci de ori toate riscurile cu consecintele lor,in fiecare seara citesc si cercetez studii si statistici facute in multe spitale din mai multe tari...

Nasterea inseamna intotdeauna asumare de riscuri si daca am ales sa am mai multi copii trebuie sa fac fatza...si sa gasesc solutia cea mai buna nu numai pentru mine sau numai pentru bebe, ci si pentru familia deja existenta si chiar si viitorii copii(daca mi-o mai da Dumnezeu).

Mariana 35+
mama de Monica, Matei si Markus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_al_jaafari spune:

si eu sunt inspaimantata de nastere.
desi sunt o slabanoaga, nu am fost bolnava niciodata, decat banale raceli, nu am stat in spital, nu am facut injectii. deci pe langa frica de nastere, mai este si frica de spital.
la fiecare 2-3 ore ma razgandesc despre cum as vrea sa nasc, ba cezariana, ba natural, ba epidurala, ba fara....si mai am aproape 7 luni sa ma tot gandesc.
dar mi-am dorit atat de mult acest copil, incat sunt sigura ca voi face fata cu brio.

PRIVILEGE 12+
http://new.photos.yahoo.com/simo_al_jaafari/album/576460762356781540

Mergi la inceput