Copiluti de mai-iunie 2005 (20)
Raspunsuri - Pagina 23
gabitzam spune:
OlgaT, e de inteles ca se bat fetele pe Tony! E super fotogenic!
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
OlgaTarziu spune:
Eu sunt incredibil de suparata pt ce se intampla cu Tony. De trei zile de cand am inceput sa mergem la bona s-a schimbat foarte tare. Sta lipit de mine si ma pupa si ma imbratiseaza de parca i-ar fi frica sa nu plec. Nu mai mananca nu mai doarme cum trebuie. Azidimineata a urlat atat de tare ca aproape m-am intors sa-l iau acasa. De fiecare data la 12 cand il iau il iau suparat, plangand. Iar eu bocesc cat e ziua de lunga de mila lui. Ceea ce ma ingrijoreaza foarte tare e ca refuza sa manance la ea. Vai doamne ce ma fac? Cum o sa rezist 2 saptamani? daca nu se va adapta ca am intalnit si copil care nu s-a adaptat. Dupa 2 saptamani au trebuit sa-l retraga de la Day care ca plangea zi lumina si nu manca nimic.
Oricum in loc sa-mi caut job sau sa trimit Cv-uri stau si bocesc in casa goala.
Olga
We're walking in the air
We're floating in the moonlight sky
The people far below are sleeping as we fly
-Nightwish-
Cloreta spune:
Hello!
Nu am reusit sa ma adun sa mai scriu ceva, am mai citit in diagonala o zi da una nu cred, am vazut vesti si bune si mai putin bune.
Am vazut si poze, cu Agata si Tudora, cu Iulia, Ruti carliontata, Isabella, Ema, Tony
, Filip, Iulia (filum e bestial!), Bianca o gramadaaaaaaaaaaa de copii frumosi. Mai am de vazut daca tot nu am chef sa scriu:)
Sanatate multa puilor bolnaviori, mamicilor in aceeasi situatie!
Monu, bine ca te-ai mai linistiti, am citi de probleme tale, o sa fie bine, mai e putin
Lucas, doamne prin ce ati trecut!
La noi toate bune, sarbatori linistite acasa, multe plimbari si vizite, ne jucam, invatam lucruri si cuvinte noi. Incerc sa ma gandesc la noi activitati pentru Teodora, am citit de margelute insirate, o sa incercam si noi. Puzzle nu o pasioneaza in schimb ma dispera cu cifrele si literele, sa va spun ca stie aproape tot alfabetul?
- mai putin w, y, v, k. A inceput sa potriveasca culorile, nu stiu cum si cand, am descoperit azi ca o face. Avem o toba in care intra niste bile colorate, 4 la numar, fiecare gaura are o culoare cu bila aferenta. Am surprins-o cand pusese bila galbena pe gaura verde, mai avea o gaura ocupata si o bila in mana si nu stia cum sa faca sa le puna bine. In final a luat bila pusa gresit tot cu mana ocupata si a facut schimbul :))
In rest se misca foarte mult, nu sta o clipa locului - cu exceptia timpului cand se uita la tv daca vrea filmul cu Winnie - din fericire nu distruge nimic si nu se loveste.
Ah, sa va spun cum se numesc personajele din film: Ini (Winnie), Oio (magarul), Bica (porcul Piglet) si Dughi (tigrul). La cuvinte nu mai pot tine sirul ca sunt prea multe dar propozitii nu face deloc.
Daca face vreo traznaie zic singura nu, nu si stiu sa ma duc sa vad ce a facut, cel mai des scrie cu pixul (pis) unde nu trebuie.
Cu somnul stam bine ziua cand doarme 2-3 ore insa de vreo saptamana se trezeste pe la 6 dimineata si o apuca vorbaria si rar mai adoarme pana la 8
.
Poate reiau pe indelete paginile scrise zilele astea ca sigur am sarit chestii importante.
Pozele mele
nelia spune:
Monu, bine ca te-ai linistit, stai cumintica si vei vedea ca totul va fi bine. Si trebuie sa nu uiti ca tot ce simti tu ajunge si la bebe, deci daca esti nelinistita, ii transmiti si Juliei ceva din ingrijorarea ta. Spune-ti mereu ca totul e bine si va fi si in continuare la fel, ca nu se poate sa fie altfel si gindeste pozitiv. Asta seamana un pic cu curaj gaina, ca te tai, dar sa stii ca gindurile bune si pozitive te fac sa te si simti mai bine. Sanatate multa si asteptam vesti bune!
OlgaT, am vazut pozele! Doamne, ca frumusel mai e piticutul tau. Arata deja a baietel, ba chiar a barbatel in miniatura. Eu nu vreau sa ne incuscrim, pentru ca tin la inima Tudorei, nu vreau sa i-o rupa in bucati, cum sigur va face cind va fi mai maricel, ca prea e frumos! Da, si eu stiu copilasi care nu s-au adaptat la gradinita, dar mutati la alta totul a fost foarte bine. Numai ca el este la o bona (mai are si alt copil in grija?) si e nasol pe de o parte, ca nu are cu cine sa se ia sau dupa cine sa se ia. Dar bona nu poate veni acasa la voi la inceput? Sa stea citeva zile acasa, sa-i dea acolo sa manince, acolo sa doarma, iar tu sa te duci undeva la un centru sa cauti de lucru. Iar dupa ce va capata incredere in ea, poate ca-i va fi usor sa-l ia si acasa la ea. E doar o idee, banuiesc ca nus e poate, daca nu ati facut asa la inceput. Stiu ca se obisnuiesc ei pina la urma, dar mai conteaza si cum trec prin aceasta perioada de inceput. Tudora nu a plins deloc de la inceput, dar Agata a plins vreo saptamina, dar nu mai mult de 5-10 minute si dupa aceea facea tot ce facea si cu mine acasa. Oricum, la ea nu cred ca s-ar fi pus vreodata problema nemincatului!
Sper sa fie la fel si cu Tony!
Mynicegirl, sanatate Carinei! Si tie la fel. Nu am inteles ce aveti, racite?
Am citit tot si ar mai fi fost cite ceva de spus, dar mi-a expirat timpul, ca mi-am facut din nou program de stat pe DC si pe net in general, sint un pic speriata pentru ca e foarte mult de invatat si eu nu am nici chef, nu mai simt nici cu mintea intreaga (parca imi zboara gindurile, nu ma pot aduna deloc), nici rabdare nu am sa stau pe scaun. Am fost aseara la al doilea curs, a fost foarte frumos si amuzant, cursul e extrem de interesant (despre toxicomanie), profesorul e cool cum m-a intrebat Agata cind am ajuns acasa, e un om foarte placut si glumet, dar cursul in sine e destul de greut, mai greu decit cel din sesiunea trecuta. Mai vedem daca il pastram, desi mi-ar parea rau, ca tare bine m-am mai simtit aseara. Din nou eram singura nequebecoasa din clasa, toti colegii mei sint in anul doi sau trei din acelasi program ca al meu, toti lucreaza in domeniu, toti sint quebecosi (nu erau decit vreo 35!)... Nu am mai vazut asa ceva, mi-am ales si eu o meserie... Si ne-a mai si pus sa ne prezentam in clasa, ce facem, ce am facut, cine sintem... Eu am amuzat toata clasa, ca atunci cind m-a intrebat ce sint (adica ce lucrez) am raspuns ca sint mama! Oau, felicitari... dar ce esti in rest? Nimic, doar mama de 5 ani, 6 luni si 12 zile! La timp plin! Liniste, priviri... M-am simtit datoare sa adaug: a, si sotie, studenta, menajera si bucatareasa, dar astea doar la timp partial! Au ris toti si au aplaudat. A trebuit sa raspund ceva, ca daca i-ai fi auzit pe toti ce au facut si cite mai fac, ti se facea rau. Si aplauzele bine meritate dupa fiecare prezentare, unele mai prelungite, altele mai scrute, dupa prezentare... Am zis ca mor cind mi-am auzit numele si a trebuit sa spun ce fac eu... Dar am fost originala, nimeni nu facuse ca mine, desi mame cred ca mai erau...
Si aplauzele au fost invers proportionale cu prezentarea mea... cam scurta.
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
fran spune:
Olga-asa e , dau de baut ! Dar apropo, tu chiar esti psiholog, nu? Nici Iepu' nu mananca de la altcineva, sau mai exact mananca un sfert din cat mananca cu mine...
Bea-probabil ca la voi apa e florurata artificial, ca asa e in general in tarile civilizate, asa ca nu mai e nevoie de suplimente. Oricum, si pe aici parerile sunt impartite cu privire la necesitatea suplimentelor de flor
Ioana-ce mai face Mogo? Ati scapat de bubitze?
Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut
OlgaTarziu spune:
Fran nu-s chiar psiholog, sunt psihopedagog... Am facut multe cursuri de psiho dar in final m-am axat pe copilasii cu probleme. Inainte de faculta am facut liceul pedagogic, deci sunt cica si invatatoare. Nu ma vezi ce ma mai descurc in meseria de mama cu Tony?
Cu alti copii sunt super buna, cu al meu sunt absolut neajutorata, dar cred ca asta e valabil la toate mamicile.
Nelia doamna mai are 3 copilasi, 2 fetite de 2 ani si respectiv 2 jumate si un baietel de 6. Deci nu e singur, se joaca doar ca se schimba....Ieri a venit puiul cu carti la mine. s-a cocotat in bratele mele si a stat si s-a uitat in carti cu mine, lucru care nu l-a facut niciodata pana acum. Ar face amaratul orice sa ma bucure si sa nu-l mai "pedepsesc " sa-l duc. Cred ca la un anumit punct el percepe totul ca o pedeapsa. E separat de singurul om permanent prezent din viata lui, de punctul unde se invarte intreaga lui existenta.
Olga
We're walking in the air
We're floating in the moonlight sky
The people far below are sleeping as we fly
-Nightwish-
iuliana spune:
OlgaT, si Diana face puzzle-uri din astea de 2 luni. Ce m-a bucurat e ca i-am dat unele noi cu fructe si forme geometrice, pe care nu le-a facut niciodata si le-a facut si pe alea fara probleme. E f. atenta si are rabdaaareee. Ma distreaza cum vorbeste ea cind face puzzle:). Ia o piesa si o pune la loc gresit, ziceee Nooo, da din cap si apoi o pune bine. De multe ori face asa din joaca doar ca sa imi vada mie reactia. Eu cu asta simple nici nu ne mai batem capul. O sa incercam si piese combinate.
Si Diana face aproape tot din ce face si Tony, numai ca nu joaca fotbal:D. Spune cuvinte in engleza si romana, intelege comenzi in ambele limbi si asta datorita Emmei ca ea vb. engl ci Diana, se catara si isi da drumul ca pe topogan, coboara scarile in picioare etc. Un cuvint pe care imi place cum il zice e papuci (ea il zice papusi..."si"-ul e soptit). Imi vine sa o maninc atunci cind o aud. De la mine nu a auzit ca eu vorbesc f. corect romaneste (atit cit stiu si eu
).
Monu, tin pumnii sa mai stea bebe in burtica. Eu am nascut-o pe Emma la 37 saptamini si a fost safe ca dupa 37 copiii pot respira singuri. Am auzit si de cazuri de copii si mai mici de 34 sapt care au respirat singuri.
New mami, sanatate tie si familie. Si eu ma sting de durere cind vad puiutii bolnaviori si legumite.
Diana e clar stingace. Numai cu stinga scrie. I-am dat o lingurita cu cot sa se hraneacsa singura, dar nu functioneaza la ea ca foloseste mina stinga si cotul e invers:). Vrea sa bea singura cu cana, si-o tine in mina si bea. De multe ori o ridica mai sus decit trebie si se uda toata, dar e f. incintata. Si bea numai de dragl de a bea si nu de sete.
Monu, ca tu intrebai de biberon. Eu sint de parere ca ccc cu cit i se scoate biberonul mai repede, cu atit mai bine. Emmei i l-am scos la 1 an si 4 luni si Dianei la 11 luni si nu am avut probleme cu nici una. Nici un fel de scandal sau macar miriiala.
Ieri ne-am luat bilete. Ajungem in Romania pe 28 mai si plecam pe 26. Doamne ajuta!!![]()
Gata, ma duc sa fac un dus ca mi se tezesc "balaurii", cum ne zicea mama saraca.
www.geocities.com/iulyana/emma_diana1..htm" target="_blank">Emma si Diana
poze 1,2,3,4,5,6,7
Cloreta spune:
OlgaT, esti o mamica tare incercata si esti puternica desi am senzatia ca nu esti convinsa de puterile tale. Poate ca totusi faptul ca sta cu doaman aceea va va ajuta sa va apropiati si mai mult, si ceilalti doi copii sunt mici si poate nu stiu sa se joace impreuna inca, cine stie?
Pozele mele
elisor spune:
Fran ma bucura vestile, ma asteptam, am citit cu mare interes ce-ai scris.
Monu si vestile tale sunt imbucuratoare, dar mai ales ti-au readus linistea de care aveai mare nevoie, sa ai grija de tine mai mult ca oricand, sa creasca micul pui.
Nelia noi stiam ca esti originala, ma bucur ca au constatat si altii, tot ce e in jurul tau infloreste...intradevar esti mama, dar nu oricare ci cea mai buna...te admir de mult timp!
OlgaT ai un flacau pe cinste, imi imaginez ce relatie speciala veti avea peste ani si ani, asa frumosi sunteti amandoi, tare-mi place poza aceasta.
M-am gandit la un moment dat ca despre puzzle-uri astea ar fi vorba, avem si noi si ce daca, ca nu prea prezinta interes, asa ca laudele voastre sunt meritate.
Clara raman interzisa de cat de usor prinde Teo si cata pasiune si rabdare are. Felicitari!
Bea dintisori frumosi, dar si zambetul e pe masura.
Mi-e rau de azi dimineata, cat a dormit Bianca am profitat si-am stat in pat, ma doare si stomacul, mi-e greata, capul, mai sunt si zile de-astea.
Eli, Andreas (17.08.1998) si Bianca (13.06.2005)
www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank">
elisor spune:
Despre biberon: am citit pe DC ca e bine si timpul sa se scoata in jur de 1 an. Acum ma tot framant ce sa fac, sunt sigura ca nu ar fi nici o problema (sau poate ma insel), dar parca nu pot renunta (Bianca il are doar pe cel de dimineata si sta ce sta dupa ce se trezeste si apoi singura cere "apte"), am senzatia ca daca ii "rapesc" acest "obicei" o rupem definitv cu perioada asta si zau ca nu sunt pregatita (unele din voi veti mai retrai clipele astea).
I-am cerut si parerea lui Dan, mi-a spus sa fac cum cred ca eu sunt cu ea dimineata, dar daca ar fi dupa el i-ar mai lasa biberonul. Acum m-a bagat in incertitudine si mai mult, ca tindeam cumva spre a il scoate. Cel mai corect ar fi s-o intreb pe ea, nu
?
Cele care ati renuntat la biberon inseamna ca ati renuntat si la laptele formula, nu?
Eli, Andreas (17.08.1998) si Bianca (13.06.2005)
www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank">