Buna!
Am nascut de o luna si ceva si vreau sa incep sa iau anticonceptionale. Stiu ca dintre pilule doar Exluton sunt permise in timpul alaptarii fiindca au doar progesteron. Le-am luat acum doi ani jumate in timp ce alaptam primul copil, dar ma enerva si ma stresa ca trebuie luate la ore fixe iar altfel nu mai au efect. Stiu ca exista si anticonceptionale injectabile doar cu progesteron care se fac o data la 3 luni, dar am auzit ca se fac doar la cabinetele de planning. Ati folosit asa ceva? Unde se fac? Ce efecte adverse au?
Multumesc.
Linda, eu am apelat la ele dupa prima nastere. Se fac gratuit la cabinetele de planning, e extrem de comod cu ele( se fac la 3 luni). Eu, personal, am avut stari de vertij destul de puternice dupa a doua injectie, fara alte cauze apartente decat oboseala(ma trezea primul beb destul de des). Medicul de familia mi-a zis ca probabil au fost si efecte secundare de la anticonceptionale. Cert e ca dupa a doua injectie eu am renuntat.Eu zic sa ceri un prospect( mie nu mi-au dat), asta ca sa vezi exact care sunt efectele secundare.Problema e ca nu e o metoda reversibila si in caz de efecte...asta e!
mai bine prezervativ!!!
eu am apelat la ele la sfatul medicului ginecolog, din a 3/4 luna dupa nastere. Se spune ca sunt singurele care nu inhiba lactatia. Numai ca desi pana atunci slabeam alaptand, peste 2 kg pe luna, dupa injectii nu am mai slabit nici un gram, ba chiar am mai pus cateva kilograme. Sper sa imi revin dupa a doua nastere cand nu am de gand sa mai apelez la asa ceva. si la nimic altceva in timp ce alaptez, decat eventual la prezervativ. Nu/ti spun ce mustrari de constiinta am avut ca ii fac vreun rau fetitei.
Eu am luat si pilule vreo patru ani, si stiu cate ceva despre ele. Mai bune sunt pilulele decat injectiile, dar mai bine nimic pana nu intarci bebelul.
asa ca sfatul meu e sa nu le folosesti.
diana 24+ si Julie 3 anisori
cde