Dilema - sucul din comert mai "steril"?

Dilema - sucul din comert mai "steril"? | Autor: tincutza

Link direct la acest mesaj

E mai mult ca probabil ca s-a mai discutat despre acest subiect. Suntem intr-o mare dilema: vrem sa incepem diversificarea (bebelushul meu are 3 luni jumatate si papa mai mult formula) si nu stim cum sa procedam. Nasa ne-a spus sa ii dam mai intai suculet de la Nestle pentru ca este mai "steril".
Este asa, sau suculetul natural, facut de noi in casa e mai bun? Ma gandesc ca acela din comert contine conservanti, chiar daca etichetele ne "ametesc" ca nu e asa.
Va multumim mult de tot,
Miki si bebe Ella

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Si noi am inceput cu sucutzuri la trei luni juma' si am testat cam toate sticlutele (Hipp, Nestle, Greber si chiar Granini). Sucul de portocala l-am "produs" acasa dar am luat "de-a gata" mar, morcov, caise, piersici etc (suc si nectar). Sigur ca exista un risc in ceea priveste continutul de conservanti, arome "identic naturale", coloranti dar daca citesti cu mare atentie eticheta... Cat despre sterilizare, toate produsele "industrializate" trec printr-un proces de pasteurizare ceea ce le confera o "durata de viata" mai mare dar le distruge in cea mai mare parte vitaminele.
Dinu papa deja la lingurita pure de fructe: marul si banana facute in casa; morcov, mango, caise, piersici de la borcanel (Nestle, Greber).
Nu stiu daca este OK (nici economic) dar pentru inceput este o modalitate simpla de a-i testa reactiile si gusturile.

Q (Gabriela si BB Dinu mancaciosu')

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

ca mai toate romancele am bine infipta in minte ideea ca ce facut in casa e sfant,dar...ma adaptez occidentului
tot pe la 3 luni jumate am inceput cu sucurile,acum are 6 luni si tot ce consuma e pasteurizat si ambalat aseptic..asa ca sa vorbesc ca in reclame
nu am avut nici un fel de problema,chiar aici in germania mi.au fost calduros recomandate dat fiind ca folosesc legume si fructe bio,adica netratate cu tot felul de chimicale si e si mai ieftin..aici...in ro stiu ca alta e situatia
tu daca ai timp si rabdare ..fa.i compoturi si piureuri dar da.i si din comert sa se invete cu de toate.
POHTA MARE!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

sucurile speciale pt sugari nu cintin aditivi laimentari, in afara de viatmina C pt ca se distruge la sterilizare; sint fabricate din materii prime din culturi bio, cu continut mic sau 0 de reziduuri din ingrasaminte sau pesticide/ierbicde/ insecticide.....
legumele si fructele cumparate din piata nu sint cele mai sanatoase din lume contrar aparentei; si taranul romin foloseste ingrasaminte, & co, si nu ai garantia caliatatii bio a recoltei lor;
pina la urma e vorba de buget; daca nu ti se par prea scumpe sucurile ia sucuri si scutesti destula munca - tine ca cint ca si fructele costa destul, iti trebuie destule sa obtii suc din ele....nu te mai enervezi pe portocalele anemice vara, pe merele poroase, pe morcovii cu gust de sapun....pe storcatorul care nu se spala singur, si daca nu-l speli imediat sa vezi necaz.......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

S-ar putea sa ai surpriza sa-ti faca bebeul tau programul! Baietelul meu a refuzat cu incapatanare orice suculet sau borcanel cu piureut din comert, in timp ce sucul de morcov stors proaspat in casa l-a acceptat. Singurele mancarici din comert care a acceptat sa le primeasca au fost piureutele de morcov cu mar si cele de caise de la Nestle. E foarte adevarat ca ce faci in casa, incepand cu momentul diversificarii, nu mai e steril, dar de aici inainte vor fi o groaza de lucruri nesterile pe care le va baga in gurita, incepand cu manutele lui cu care va explora absolut tot. Oricat o sa incerci sa pastrezi steril tot ce se afla in jurul lui iti va fi din ce in ce mai greu. Nu poti decat sa ai mare grija sa le speli foarte bine. Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

Incercind sa tineti copilul intr-un mediu cit mai steril, nu faceti decit sa il predispuneti la alergii. Neavind microbi impotriva carora "sa lupte", organismul va folosi aceasta capacitate impotriva altor substante din mediu. Nu este indicat deci sa spalati in mod execsiv manutele copilului, jucariile. Daca storcatorul de fructe e bine curatat, iar fructele si legumele sint spalate, nu e nici o probelma sa dati copilului sucuri naturale prepartate in casa. E singura modalitate de a-i da vitamine naturale, fiindca prin pasteurizare (80 C) cele mai multe vitamine, si aminoacizii si enzimele in totalitate, se distrug. Dar si cele preparate in comert, cind nu aveti timp sau chef sa preparati voi, sint binevenite.

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Revin! Multumesc Iris pentru "glasu' specialistului"
Sigur ca ceea ce conteaza la produsele "de-a gata" nu este neaparat faptul ca sunt sterile ci si alte aspecte:
1. se gasesc intr-o gama foarte diversa;
2. este comod;
3. iti asigura o libertate de miscare mult mai mare (calatorim cu borcanu' dupa noi);
4. sunt obtinute din produse "bio" sau macar foarte bine verificate din punct de vedere al continutului de substante nocive.

In lipsa unor legume si fructe de calitate si obtinute "bio-eco" eu am preferat sa incepem cu "sticlute si borcanase". Este clar ca nu au aceleasi calitati nutritive comparativ cu produsele din fructe si legume proaspete dar nu au nici o gramada de substante toxice (nitrati, nitriti, pesticide etc.). Din acest punct de vedere piata libera, de "la tarani", nu prezinta nici o garantie pentru ca fac tratamentele culturilor "dupa ureche" - am vazut o cultura cartofi stopiti impotriva Gandacului de Colorado (se foloseste DDT!) in timp ce caisii erau in plin rod... simpla spalare nu indeparteaza toate "otravurile" (cum un intoxicat cu plumb sau arsenic nu se curata cu un dus).
Cam asta e... Parera mea!

Q (Gabriela si BB Dinu mancaciosu')

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danza spune:

Cand nu am la indemana toata gama de fructe ca sa-i zdrobesc un suc de nota 10, sunt PRO sucuri din comert. Altfel, ar trebui sa astept vara ca sa-i cumpar pere, capsuni, prune, cirese, visine, coacaza, pepene verde, pepene galben ecc.(vorbind de produsele autohtone) ca sa-i fac un suc 100% natural. Or, daca vreau sa-i prepar un astfel de suc iarna, trebuie sa-i cumpar aceleasi fructe, care sunt importate din Turcia, Grecia, Italia etc. care-i garantia ca acolo sunt mai bune decat la noi???? mai pure, mai calitative - ca frumoase sunt cu siguranta, merele-s cat pumnul si capsunele cat prunele.
Tocmai acum dizbat pe http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=9163 problema pireurilor din carne din comert.

Cu drag,
Dana, mamica lui Danuz - 1 an si 8 luni pe 20 mai

Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flower spune:

Sunt de acord cu Danza ! Natural acu' nici nu mai stii ce inseamna ! Ce folos daca iei fructe de-astea vesnic frumoase si imbibate cu nitrati , nitriti si alte chimicale si faci sucu'n casa sau iei sucul gata preparat ? Eu i-am dat intr-un timp Tedi si mi-a zis dr. ca nu e natural niciunul si ca mai bine il fac in casa ! Da'mi pun din nou tot intrebarea aia ...ce folos... !
, sanatate si bucurii de la copii !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PITI spune:

DANZA,M-A DISTRAT DESCRIEREA TA !AUZI-MERELE SUNT CAT PUMNUL,CAPSUNELE CAT PRUNELE.SI AI DREPTATE !SI NOI FOLOSIM BORCANASELE SI STICLUTELE DE CAND AVEAM 3-4 LUNI SI NU AM AVUT NICI O PROBLEMA.CAND PLECAM UNDAVA NU UMPLEAM GENTUTA CU ELE SI STATEAM FARA GRIJA:NU SE ALTERAU,ORICAND II PUTEAM DA SA MANANCE,EU IN CASA II FAC ,DAR NU O SA REUSESC SA-I DAU TOT CE CONTINE IN BORCANASE NICI DACA MA PREOCUPA NUMAI ASTA,SUC II FAC IN CASA :MERE,KIWI,PORTOCALE,GRAFUIT,LAMAIE,ETC. M-AI CUMPAR SI LA STICLUTE,DAR LA UN AN SI 2 LUNI NU NE AJUNGE .ASA CA GO TO BORCANASE SI STICLUTE !

Mergi la inceput