Greturi - de la ce pot fi?

Greturi - de la ce pot fi? | Autor: Mickyyy

Link direct la acest mesaj

Excluzand o sarcina (test negativ, ciclu acum o saptamana si nici cauze serioase sa fi putut ramane nu's), de la ce altceva pot aparea greturile?
De sarbatori n-am exagerat cu mancatul, si in nici un caz n-au fost mancaruri grele, iar in afara de o raceala cu care ma lupt de vreo saptamana in rest n-am avut nimic.
Mi-e groaza de doctori, chit ca barbata-meu ma bate la cap sa mergem la un control dar n-am nici un chef sa ma plimb prin spitale acum.....plus ca nu stiu unde sa merg, ca la doctorita de familie am renuntat de ceva vreme (desi mai am inca fisa la ea, asta doar pentru ca nu mi-am facut timp sa o mut).
Asa ca aveti idee....ce altceva in afara de sarcina poate sa-mi dea greturi zilnice??

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alex2 spune:

Daca ptr raceala iei medicamente uita-te pe prospect daca la reactii adverse scrie ceva de greturi, etc. Unele medicamente dau starea asta.
Sanatate!

Alexandru

Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu spune:

Mickyyy eu mai am greturi cand sunt foarte obosita. Se poate sa fie de la ficat. Alte simtome nu mai ai? Totusi ar trebui sa te vada un medic ca sa-ti dea ceva analize de facut. Nu cred ca este ceva grav, dar totusi cel mai bine ar fi sa te duci la medic.
Te pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Alex, n-am luat decat 2 pastile de paracetamol in utlima saptamana si de ieri niste dropsuri pentru gat. Nici unele nu provoaca greata.
Obosita...sunt si nu sunt...tinand cont ca am avut 10 zile de vacanta. Pana acum n-am avut probleme nici cu ficatul, nici cu fierea....asa ca nu stiu ce sa zic.
Problema e ca greturile persista....ca din alea trecatoare am mai avut eu si alta data...dar durau o ora-doua maxim.....si le aveam odata la 2-3 luni. Dar ca acum, zilnic si aproape continuu...n-am mai avut de cand am fost gravida.

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Poate fi de la bila. Ai incercat sa iei Metoclopramid?

Laura si bebitele: Bianca (7 ani jumate) si Ramona (4 ani jumate)
poze_cu_fetele_mele
poze_noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex2 spune:

Daca numai paracetamol iei, cum sa iti treca? Ptr gat bune sunt Vit C cu propolis. Eu cu alea ma "rasfat" de 2 zile.
Cred ca totusi cel mai bine e sa mergi la medicul de familie, sau sa-i dai un telefon. Eu tin legatura mult mai bine cu doctorita de familie prin telefon. In vara am avut probleme mari cu supectie de gastrita fiindca mancasem prune si o saptamana intrega am avut gresuri si varsaturi, orice mancam imi era rau (chiar iainnte de plecarea in concediu). Nu-mi trecea cu nimic, si am luat multe medicamente (la sfatul telefonic al doctoritei). In final am ajuns la Urgenta si mi-a pus perfuzii si in 2 ore eram ca nou. Nu-mi amintesc exact ce contineau perfuziile, nu era cazul de Urgenta, doar ca aveam acolo o buna prietena si asa am scapat, ca a doua zi trebuia sa ne suim in avion ptr concediu.
Daca nu scapi nicicum mai bine mergi la medic, iti poate prescrie ceva sa-ti calmeze starile astea.
Poti incerca un metoclopramid sau Kreon. Eu am luat si Motilium, Omeram si Sucralan. Astea vad ca le mai am in casa. Bun de mestecat si calmeaza este Malucolul.

Alexandru

Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi_ro spune:

Vezi sa nu te pacalesti cu diverse medicamente. Mai bine du-te la medic si vezi ce zice. Nu mai lua medicamente dupa ureche. Am avut aici o colega din Peru care vreo trei luni a avut ciclu de la inceputul sarcinii si nu-si dadea seama ce se intampla cu ea. Poate sa fie o sarcina dar poate sa nu fie.
Daca nu ai nimic cu fierea sau ficatul ma fa un examen de Geardia. Chestia asta poate provoca greturi si toata ziua.Poti sa o iei de oriunde mai ales pe un fond de oboseala. Multa sanatate si numai bine!Mihaela

mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns voinea spune:

Daca nu ai efecte adverse de la vre-un medicament atunci poate sa ai probleme cu fierea. Mergi la medic ca nu te taie (bine, depinde de specialitate )

Mamica de Alex (3,9 luni) si graviduta de 7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

mi_ro, stiu si eu ca poate fi ciclu peste sarcina (desi am mai fost garvida si niciodata nu mi-a venit peste), tocmai de asta am facut si testul, sa fiu sigura ca nu asta e motivul. Ori daca ar fi sa fiu gravida, clar ca pana acum terbuiau sa-mi apara amandoua liniutele.

Intr-un final cred ca n-am alta solutie decat o vizita la medic, pentru ca greturile nu trec si pace! Merci de raspunsuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

si eu am patit la fel dupa mai multe zile de mancare mai grea decat mananc de obicei (chit ca n-a fost prea multa). eu am baut ceai gastric si ceai hepatic si dupa cateva cani mi-a trecut greata. incearca!

multa sanatate!

---------------------------------------
common sense is not really so common

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Ai si gust amar sau metalic in gura? Lipsa poftei de mancare, eventual balonare? Poate fi de la o indigestie? Ai si dureri de cap?
La mine fierea se da peste cap (adica se blocheaza, pentru ca e lenesa) cateodata pe intervale lungi de timp, cateva luni, si nu am ce sa-i fac oricate medicamente as lua, sau ceiuri, regim alimentar... nada!
Dupa care imi revin, mananc orice si n-am nimic. La fazele astea eu banuiesc ca hormonii sunt de vina. O iau razna, probabil ca incepe sa se schimbe metabolismul. Sau sunt niste dereglari a caror cauza e bine ascunsa.
Sa ai grija de tine si multa sanatate.

Mergi la inceput