Inscriere masina cu euro3
Am vrea sa ne inscriem masina care are euro trei. Stie cineva care sunt taxele si daca se mai plateste taxa vamala?
Sau orice informatie pe care o aveti ma intereseaza.
Am fost azi la RAR si mi-au zis ca ei nu stiu....sa intreb la finante. La finante dupa ce am fost in trei birouri trimisa de colo colo....am primit acelasi "nu stiu" ca raspuns.
Dar starea tehnica se poate face in Romania daca masina nu este inscrisa aici?
Mami si Buburuza lui mami
Raspunsuri
kim222 spune:
Bine ai venit in club! Eu ma chinui de jumatate de an..am stresat familia....amicii...prietenii virtuali..pe toti! Nu reusesc sa aflu daca masina mea este non euro (doar pt ca est efabricata in afara Europei) sau Euro 4 (avind motor PZE partial zero emision)pt a putea calcula apoi taxa de prima inmatriculare.
Dar ce stiu cu siguranta este ca nu se mai plateste taxa vamala.
Succes!
Lona spune:
Masini euro 3 - 5070 euro
Masini euro 2 - 6240 euro
Masini euro 1 - 7 500 euro
Masini non-euro - 7 500 euro
innaa spune:
Adica la o masina cu euro 3 taxele sunt de 5070 de euro???
chiar daca e disel?
hmm...mi se pare super aiurea.
daca noi am dat pe masina 1500 de euro( nu ca atat ar valora, am luat-o de la cineva care avea permisul suspendat si probleme, dar normal masina valoreaza in jur de 6500 de euro) mi se pare absurd sa dam de 3 ori mai mult pe inmatriculare.
am inteles ca au fost discutii in comisia europeana vas a vis de aceasta lege. cine stie poate vor renunta.
Mami si Buburuza lui mami
kim222 spune:
Sumele afisate nu sint corecte daca gasesc lista o postez!
edit: uite aici gasesti taxele.
http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5602&art=13598&cHash=04f2fd194f ..in fct de capacitatea cilindrica si vechime.
Lona spune:
quote:
Originally posted by kim222
Sumele afisate nu sint corecte daca gasesc lista o postez!
edit: uite aici gasesti taxele.
http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5602&art=13598&cHash=04f2fd194f ..in fct de capacitatea cilindrica si vechime.
Ne trimiti la un articol de ziar din iunie anul trecut, care prezinta una dintre nenumaratele variante ale Codului Fiscal care a fost aprobat abia la sfarsitul anului.
Cifrele pe care le-am dat sunt cele aprobate, si confirmate astazi de Administratia fiscala.
Se asteapta insa Normele de aplicare.
Mai editez pentru un amanunt: acestea sunt sumele maxime (deci pentru masini mai vechi de 6 ani si capacitate maxima. Sumele scad pentru cele mai noi, dar raman importante. Procedura de calcul apare in Noul cod fiscal).
Uite si un calculator. http://www.autosos.ro/taxe-inmatriculare.html
kim222 spune:
Varianta poate este din iunie,dar a aparut in ziarul Cotidianul din 4 ianurie 2007...deci este varianta definitiva..pina acum. Nu ai precizat prima data ca aceste cifre sint maxime si pt masini mari.
Lona spune:
quote:
Originally posted by kim222
Varianta poate este din iunie,dar a aparut in ziarul Cotidianul din 4 ianurie 2007...deci este varianta definitiva..pina acum. Nu ai precizat prima data ca aceste cifre sint maxime si pt masini mari.
Ai dreptate, e vina mea ca n-am spus ca sunt sumele maxime.
Nu, a aparut exact in iunie, este un numar de arhiva, ce vezi acolo in stanga e data curenta (uite-te la postarile din josul articolului).