Mamici de martie - aprilie 2007 (14)
Raspunsuri - Pagina 23
paxela spune:
arissa, la prima sarcin si eu am fost tot asa
, super umflata, ajunsesem cu gleznele cat pulpa
, si am luat30 kg pana la finl, dar eu am avut dr total nepasatori si lipsa de acces la net, asa ca habar nu aveam ca nu este normal, din fericire nu au fost probleme, eu am nascut natural, fara anestezie si fara probleme,
in mod normal nu este bine sa se intample asta , umflatul excesiv nu este bun, mergi si fa controalele la care te-a trimis , in special pentru linistea ta
dar stai linistita si nu te speria de ce a zis caci abordarea si tonul ei sunt deplasate, intradevar poate fi ceva rau, dar, poate fi si o dereglare hormonala sau o retentie de apa
daca vrei sa te linistesti iti trimit pe mail sau pun aici in album o poza cu mine in sarcina trecuta, asta asa sa vezi tu ca mai sunt cazuri si totul la mine a fost ok, bine mai putin vergeturile care pe coapse sunt la greu
Alexa
29+
si
Silviu ( 27.11.2004).......poze, poze2006
anca_anca spune:
Buna, fetelor!
Si eu fac parte din categoria celor care le place mai mult sa citeasca decat sa scrie. Pana in prezent am avut o sarcina foarte usoara, singura ingrijorare e ca pe foaia de observatie ginecologul imi scrie de 3 luni "placenta posterior gr.1". El zice ca nu sunt motive de ingrijorare, dar eu... Voi ce stiti despre aceasta?
Sarcina usoara!
anca_anca 
loradin spune:
Buna dimineata,
Arissa: te rog eu sa nu te necajesti.Eu nu mai inteleg nimic!Cand medicul meu ginecolog m-a intrebat cate kg am luat si i-am spus ca 15 a zis :e ok!Si crede-ma daca ar fi avut ceva sa-mi spuna nu m-ar fi iertat.I-am spus si ca au inceput sa se umfle mainile si mi-a zis ca de acum va trebui sa ma astept si la asta.Sa nu mananc foarte sarat si sa beau multa apa.Deci...in concluzie fa-ti analizele pentru linistea ta si nu in ultimul rand schimba-ti medicul de familie!
Roxanici : as avea si eu o intrebare la tine.Am vazut ca ai o superba pisicuta.M-ar interesa sa stiu ce intentionezi sa faci cu ea dupa ce nasti.Am si eu una pe care o iubesc mult si pe care nu vreau sa o dau(desi toata familia ma streseaza-mai putin sotul care o iubeste la fel de mult)Te intreb deoarece pe undeva ma simt un pic vinovata.Nu stiu cum voi proceda.Este foarte atasata de mine si nu suporta sa vada vre-o usa inchisa.In principiu asta intentionez .Sa nu aibe acces sub nici o forma la camera copilului.Tu cum vei proceda?
Poate va par caraghioasa insa chiar e o problema pentru mine.
raluca22: iti multumesc foarte mult pentru informatiile despre patut.Am vazut ca ne aflam cam in aceeasi saptamana.Cum te simti? Ai emotii?Despre bagaj ce sa zic...l-am inceput dar mai am multe de luat.E timp! Sper!
Cam atat pe ziua de azi! Aveti grija de voi!
33+
Ana
loradin
elyanne spune:
Gata... iar m-ati prins... Dau raportu acu... sunt aprox. bine... Fac ce stiu in ultimul timp... stau in pat si ma chinui sa tin contractiile sub control... Uneori reusesc... alteori mai greu... Ieri de ex. am avut aproape toata ziua burta mai tare... Contractii mai putin... dar senzatia ca e tare si grea (atunci cand ma ridicam in picioare ziceam ca o pierd... parca aveam pietre in ea...)
Azi am mai implinit o sapt. Inca un pic si schimb prefixu'
. Au mai ramas 7 sapt. si sper sa rezist.
Acu' stau si astept un raspuns si sper sa-l primesc mai repede... Ca nu-mi place deloc sa stau asa... in asteptare...
Va zic ai multe dupa ce aflu ce si cum... ca m-au apucat superstitiile 
Cred ca scriu mai multe mai incolo... ca acu nu sunt in stare... parca as vrea sa fac ceva ca sa treaca timpul... dar nici nu-mi vine sa fac ceva... ca n-am chef... O stare ciudata.
Eliana (29 sapt.) si
Elena (23 octombrie 2004)www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">S-a mai nascut o stea
paula75 spune:
Buna dimineatza!
Arissa draga mea nu mai fi suparata..te rog ca faci rau la bebe.
Si pe mine dr. de fam. m-a impacientat ca am tensiune mare(12 cu 6) sau uneori cand ajungeam la ea dupa o zi de munca aveam fie 13 cu 8 sau pulsul f. mare...si mi-a dat sa iau nifidipin...si eu nu am luat ca n-am vrut.
Daca stai linistita o sa vezi ca si pusul nu e asa mare. Eu am intrat in prenatal si se cunoaste ca nu ma mai obosesc tensiunea e f. buna si la fel si pulsul. Si eu aveam mainile si picioarele umflate si am eliminat sarea din alimentatie si sa stii ca acum nu mai sunt umflata.....deci incearca si asa.
Si eu am luat multe kg. dar sunt si inalta am 1,78 inaltime...dar nu te stresa prea mult....
Fetelor eu de arsuri am scapat cu lapte caldutz seara si dorm asa de bine......
Elena, eu sunt din Braila si merg des la GL. pt. a cumpara diverse...poate ne vedem.....
La mine cred ca bebe s-a intors deja ca imi trge la suturi numai in partea de sus...cred ca acolo are picioarele
Va pup pe toate
Paula 32+
karra80 spune:
Buna dimineata....
Am reusit sa recuperez din urma
cat ati scris.....
Arissae o nesimtzita in adevaratul sens al cuv doctoritza ta...in primul rand ca nu asa se vb cu o
...ar treb sa o scimbi imediat.... si eu sunt nemltumita de doctoritza de fam....si dupa ce vine bebe o schimb...am fost la ea o data si statea de pov cu cineva a venit asistenta mi-a luat tensiunea si m-a cantarit si apoi a intreb daca vreau sa vb cu doctoritza si am zis ca normal de aia am venit...alta data cand aveam greturi mi-a data ceva pastile care pe prospect scria ca nu e voi in sarcina...sau pt dureri de spare mi-a zis ca sa ma dau cu orice unguent de dureri si cam pe majoritatea scrie ca nu se recomanda in sarcina...si ginecologul mi-a zis sa nu folosesc nimik...si ce m-a enervat cel mai tare e ca ea tot trimitea dupa mine sa merg la control ca cica treb sa de-a raportul lunar despre gravidele din evidenta...cand am fost sa-i cer sa-mi de-a sa fac analizele pt trim 3 a zis ca sa revin dupa sarbatori ca numai are retete...si m-am enervat si le-am facut pe bani![]()
![]()
....deci o vom scimba...nu-mi las copilul pe mana ei....si pana nasc incerc sa evit sa merg la ea....
Mada_rozz si eu am o dileme cu saltelutza ca la patutzul pliant are saltelutza dar mi se pare prea subtire si cred ca treb sa mai iau una...dar am auz ca treb sa fie mai tare.....
deci dileme totala.....
Mihaelaa super patutzul cu baldachin.....daca as fi stat la casa si aveam o camera separata pt bebe asa as fi luat si eu...asta e poate la urmatorul bebebel.....
Monica ma bucur ca esti bine si tu si pinguinii tai...si nu fi suparata chiar daca sunt varsatoripot fi foarte diferitzi de cei pe care ii stii tu....de ex si eu si prima sotzie a sutzului meu suntem varsatoare si atat al meu sotz cat si cunoscutziii zic ca suntem complet diferite......asa ca nu iti mai fa griji...eu una chiar as fi vrut sa fie si fica-mea varsatoare ca mine eu zic ca sunt mai tupeisti decat pestii dar acuma asta e ma multumesc si cu un pestisor mai linistit
numai sanatoasa sa fie.....ca o face mama rea si cu tupeu daca trebe....
Elyanne ce mai faci? |Cum iti sunt puiutii sper ca bine......
Si eu ma disper cate o data ma apuca plansul din orice.....exact ca Mihaelaaa....sa nu ma contrazica nimeni ca morrrrrrrr

![]()
ma apuca disperarea cand ma gandesc ca daca nu ma descurc cu bebelina...daca nu stiu cum sa ma port cu ea ce sa-i fac...etc...dar cred ca hormonii sunt de vina......
Azi merg la mag de la chicco sa vad de carucior... asa in recunoastre si la sf sapt sa mergem impreuna cu sotzul sa-l si luam....s a numai avem griji.....si sa incep sa-mi cumpar si pt mine si pe bebelusca ce avem nev la spital......
BiancaM super paturica ce pacat ca eu am uitat sa tricotez........
Cam atat daca uit ceva mai editez.....pupici pe burtici![]()

Karra
31+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/carminutzaa/my_photos
karra80 spune:
...gata am vaz ca deja intrasesi Elyanne cred ca in timp ce scriam eu si ai dat un semn...
Karra
31+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/carminutzaa/my_photos
Katink spune:
La multi ani Elpower si Oanapopa, sa aveti sarcini usoare in continuare si bebelusi sanatosi si frumosi!
Sper sa nu va suparati ca va urez mai tarziu, mai bine decat deloc ![]()
Mihaela si Claudia, ma bucur ca v-ati inscris la cursuri, o sa vedeti ce bine va prind informatiile primite si o sa va fie mult mai usor in timpul travaliului.
Si eu tot cu doctorul de garda voi naste, de fapt cu moasele, ca dr. oricum vine cu 10 minute inainte sa iasa bebelusul. Fiti fara grija ca moasele sunt foarte bine instruite si cel mai important sa faceati si sa respirati exact cum va sfatuiesc ele.
Mihaela, sa foloseasca "Hans" sanatos patutul
Chiar ati gasit nume? Sau ramane Hans ![]()
Monica, stai fara grija nu toti indivizii dintr-o zodie sunt identici
, eu mi-s Sagetator si cum stii si tu mai sunt cel putin 2 persoane Sagetator in neam
si suntem cat de cat diferite, sau?!
Important sa fie sanatosi, indiferent de zodie, apoi mai conteaza si educatie primita 
Katink
cu
Galusca si
Dulcineea mea Emma-Andreea
Katink spune:
Tzuna, am citit de teama ta de a nu naste acasa... iti garantez ca nu nasti intr-o ora, sau cel putin nu pe primul copil. Sigur ajunge sotul tau la timp sa mergeti la spital sau in cel mai rau caz un taximetrist sau o ruda, o prietena cineva se va gasi in zona sa mergeti la spital.
Iti inteleg teama, asa aveam si eu ganduri, mai ales ca aici inafara de sot chiar nu aveam la cine sa apelez daca ma apuca nascutul si as fi fost singura in casa.
Eu acuma am alte ganduri
, ce facem noi cu Emma cand m-or apuca durerile facerii
... mergem cu totii la spital si tipam toti trei in cor 
Katink
cu
Galusca si
Katink spune:
Jaana, intrebai de ajutor si de cum te vei descurca cu bebelusul.
Eu am avut ajutor primele 6 saptamani, mai mult moral, sfaturi si ajutor in gospodarie, ca oricum eu i-am facut de la inceput baita, am schimbat-o intotdeauna, eu o culcam, eu ma trezeam noaptea daca plangea, eu i-am curatat si i-am bandajat mereu buricul... si m-am descurcat bine, spun eu.
Nu stiu, parca atunci cand e puiul tau prinzi un curaj si o incredere fantastica in tine, stii cum sa il tii in brate si ce sa ii faci.,.. normal am si citit foarte mult, eram toba de teorie, doar practica lasa de dorit
neavand material pe care sa fac practica ![]()
Insa dupa ce am nascut parca te intareste Dumnezeu si le vezi pe toate cu alti ochi.
Foarte bine ca poate sa vina mama ta, numai faptul ca ai pe cineva langa tine care a trecut deja printr-o nastere si tot este ceva.Chiar si numai cu un sfat sau o vorba buna si ai sa vezi ce bine o sa iti prinda, mai ales cand hormonii o iau razna din nou
si unele femei au chiar depresii
, eu din fereicire nu am avut, dar nici "normala" nu am fost in primele zile ![]()
Katink
cu
Galusca si