Mamici de martie - aprilie 2007 (14)
Raspunsuri - Pagina 11
alesandra spune:
Uitasem sa scriu ca in aceeasi carte am citit si despre un cd gata facut special pentru gravidute :
LOVE CHORDS Thomas Verby si Sandra Collier
http://www.childrensgroup.com/sections/love/index.html
http://www.cduniverse.com/search/xx/music/pid/1080581/a/Love+Chords.htm
Katink spune:
Buna fetele!
Sa mai dau si eu vesti, ca de o luna nu am mai scris ![]()
Absoluta, ai sa vezi ce mult timp o sa ai dupa ce vine bebelusul, mai ales daca nu ai nici un ajutor pe langa casa si trebuie sa te imparti in 7 locuri
asa ca pe mine ma treci la motivat, ca am mandra mica de crescut
hai pupici sa treaca supararea, promit sa scriu si eu mai des.
Legat de nastere. Eu sunt pro nastere normala.
Am nascut fara anestezie, perfuzii, injectii, pastile, pilule... si alte cele, si dupa ce am nascut mi-am luat printesa in brate si am mers cu ea pana in salon fara sa pic pe jos 
Doare al naibii de tare, simti ca mori si vrei sa se termine totul cat mai repede, dar drept sa spun nu am fost nici prima si nici ultima femeie de pe acest pamant care a nascut asa, doar de cand ii lumea asta asa nasc femeile, nu?1
Aici nu se pune problema sa te taie careva pe undeva, daca te rupi asta e, "norocul tau", te coase cu anestezie locala si nu simti nimica. Daca nu te rupi e si mai bine.
Normal ca exista muuulte experiente urate si daca am sta sa ascultam toate povestile prietenelor sau rudelor... pai atunci numai cezariana am face toate.
Daca va este teama de durere, puteti cere anestezie, cele care va e teama de durere plus eventuale rupturi pe colo, faceti cezariana, fiecare e liber sa aleaga, dar eu aleg si de asta data nasterea normala, o las pe Galusca sa decida cand e pregatita de mare intalnire, nu cand e doctorul in spital si are timp sa ma taie pe mine.
Cat despre traumele de dupa, la mine a asistat sotul, care de fel ii sensibil - alesinat in cabinet cand ii punea dr. sonda pisicului meu, va dati seama ca ma gandeam ca nu rezista sa ma vada acolo pe mine... dar am fost tari amandoi, a taiat cordonul mandrei cand a iesit, a povestit si inca povesteste cu mandrie de fetele lui si de faptul ca el a vazut-o prima pe dulcineea noastra cum scoate capul la lumina...
Dumba-dumba e la fel ca inainte, fara sechele si fara probleme.
Eu mi-s optimista convinsa , deh' asa or fi toti sagetatorii
si modesti
, daca am sta sa ne vaitam am fi mai bine? Eu nu cred, viata merge inainte cu bune si rele, important sa vezi mereu partea plina a paharului
Katink
cu
Galusca si
Dulcineea mea Emma-Andreea
Katink spune:
Si acuma sa va spun si de noi.
Sunt in saptamana 25 si am luat 4kg pana acuma. Exact atata am luat si la prima sarcina.
Galusca misca mereu, draga de ea noroc ca asa o simt ca nici nu am timp sa o alint cum faceam cand era Emma in burtica.
Pe Emma am invatat-o ca in burtica e bebe si vine si imi ridica bluza, mangaie burtica ii zice "mai-mai" si ii da pup, ii spune "beibi" cu asa o intonatie de iti vine sa o mananci.
Apoi trage la loc bluza si spune "paa" :))
Eu ma simt bine, cu o durere pe ici pe colo, se intareste burta, ma mai doare mijlocul, obosesc mai repede, o mai ia pulsul la trap... stiti voi, chestii normale.
Urmatorul control il voi avea chiar de ziua sotului, pe 24 ian. Pana atunci cu Dumnezeu inainte.
Cred ca Andreea20 tu te plangeai de burta ca nu s-a mai marit, pai o sa vezi ca nu conteaza marimea burticii si nici cate kg ai luat in plus, ca poti avea o burta mare pentru ca ai mult lichid si un pui mic, sau poti avea un pui mare intr-o burta relativ normala ca dimensiune.
Cand am nascut-o pe Emma faceam partea din gasca de "mamici de iul-aug 2005" si stiu o mamica asa mica la varsta cum esti tu cu burtica mereu mica si care a nascut un flacau mare si acuma e ditamai baietelul.
Cred ca depinde foarte mult si de felul nostru, eu nu am fost nicioadata grasa si de cand ma stiu de prin liceu tot 48-49 kg am avut. Prima sarcina am inceput-o cu 49 kg pe cea de acuma cu 50kg.
In prima sarcina am luat 11.500kg si Emma a fost de 3.510kg si 52cm, zic eu suficient de mare pentru dimensiunile mele de 158cm.
O sa vedeti ce important e fiecare gram in lus sau in minus la greutatea bebelusilor.
Katink
cu
Galusca si
Katink spune:
Monica, zici ca vrei sa iasa Pesti?
Eu iti prezic ca ii nasti undeva intre 1 si 15 feb, dar la cat de cuminte esti si la cat de bine iti merge cu pinguinii, ai toate sansele sa iasa dupa 20 feb si cu 3kg fiecare ![]()
Fetele din Germania, v-ati inscris la Geburtsvorbereitungskurs (cursul pregatitor nasterii)? Ati vizitat spitalele? Vedeti ca sunt zile speciale de vizita sa alegeti spitalul la care vreti sa nasteti.
Mihaelaaa, imi pare rau ca ai picat cu sofatul, bafta multa sa il iei data viitoare.
Rebiana, felicitari si bafta multa in continuare.
Am scris pentru toata luna
Vad ca sunt singura pe aici, ati plecat toate sa luati aghiasma? ![]()
Sa auzim de bine si sarcini usoare,
Katink
cu
Galusca si
elyanne spune:
Absoluta nu observasem partea cu retrasu' din mesajul tau... ce'ti veni? Ti-ai spus parerea... nimic rau in asta... Din contra... vad ca ne-am pus pe scris...
Katink bine ai revenit... ai tras chiulu cam mult
Ma bucur ca ne mai spui despre voi 
Despre garmastan stiu ca imi dadeam dupa fiecare alaptat, mai ales in primele 1-2 luni... Ce retin, ca previne eventuale rani ale sanilor... Eu imi daeam dupa ce papa mandra si inainte de urmatoarea alptare, spalam sanii. Stiu ca nu e periculos pentru bb, dar ca sa fiu eu impacata, ma spalam inainte.
La inceput, cand nu esti obisnuita cu suptul / mulsul... m-am gandit ca e bine sa protejez cumva sanii, sa nu ajung sa fac rani, pana se obisnuieste... Si n-am reusit sa fac nici o rana.
Nu stiam ca pregateste si sani pentru alaptat... Eu nici n-am avut probleme. Mai citisem ca e bine dupa dus sa ne stergem sanii cu un prosop mai aspru... pune saungele in miscare.
Monica in perioada asta am impresia ca bb-ii iau in jur de 150g/ sapt. Inmulin cu 2... si mai pui si tu un pic... asta este. Nu cred ca e mult 500g
Ei sa fie bine...
Kriss bravo! Grasun bb-le... nu cred ca e mult... depinde cat de bine a masurat dr. si acolo la greutate ai in parateza si o valoare cu + - ... e posibil sa fie undeva sub greutatea care ti-a zis-o.
Raisa al meu sot nu ma scoate din elefant (elefental cand e in toane bune
) ... asa ca ursu' balu e lejer...
Ralualexandrei de acord cu tine a carucioare... mai bine unu mai scump, da' bun... decat mai multe proaste... si ajungi sa dai mai multi bani.
Azi am avut o pofta de coca-cola
... eu, care nu beau nici cand nu eram gravida... nu stiu ce m-a apucat... Am baut un pahar... sa vedem ce parere au baietii.. sper sa fie cuminti...
Si m-am facut o puturoasa... toata ziua stau si citesc pe forum sau ma uit la toate comediile posibile... In loc sa mai citesc si eu o carte, acum cand inca se mai poate... macar cand doarme mandra... ca altfel mi-o fura si o rupe.
Eliana (28 sapt.) si
Elena (23 octombrie 2004)www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">S-a mai nascut o stea
ralualexandrei spune:
Nu, nu am plecat dupa aghiasma
,insa am fost cu toata trupa in piatza si i-am luat si tort lui tati ,si acum am facut o mica pauza si urmeaza tura doi ca mergem dupa cadou.Ce sa-i faci de cand sunt gravida fac treaba pe reprize ca altfel...
Apoi o sa intru la bucatarie ca maine avem invitati ca tati face 32 de ani si il cheama si Ionut.
Asa ca va dau cate o felie de tort virtual si un pahar de suc 

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si
29+
album no1 album no2 albumul no3
roxanici spune:
Sa mai comunic si eu in lipsa asta de comunicare
de mine cred ca sunteti satule dar sa stiti ca nu scapati prea usor
Nu apuc sa tin minte toate intrebarile si "problemele" care se ridica aici..incerc sa raspund la ce imi aduc aminte.
Kg... am plecat de la 50 si acu is la 62...cam mult dar sincer nu stiu cum sa le tin in frau si nici nu mi se pare ca is grasa....doar umflata pe ici pe colo in partile esentiale.
Nastere...io merg pe varianta nasterii naturale...daca se poate repede si fara durere
. O sa zic dr. meu ca as vrea o peridurala infipta in spatele meu dar stiu ca si asa se poate intampla sa nu mai fie timp de peridurala. Oricum eu ma pregatesc psihic sa nasc natural, fara peridurala si cu medicul de garda; pun cel mai rau scenariu inainte ca sa nu ma gandesc prea mult la o nastere "faina" si sa am parte de una nasoala.
Carucioare, si io cred ca e bine sa luam un lucru de calitate vs multe si proaste. Partea mai nasoala este ca mamicile care sunt la primul bb nu prea stiu ce tb sa aiba un carucior bun. Sau nu stiu ce vor vrea de la un carucior. S-a mai discutat pe aici ce si cum tb sa fie; sper sa alegem fiecare ce e mai potrivit ptr fiecare din noi.
Io am pus ochii pe unu de la chicco da' sa vad daca il mai aduc astia in magazin anu' asta.
Patut...io iau unu din lemn, am gasit si saltea "vegetariana" pe masura.
...ce mai era.... nu mai stiu.....
Andreea, sper sa te linistesti si sa nu fie nimic rau... sa ne dai de stire cum esti ca altfel ne panicam.
Elyanne si Monica sa stati in pat cuminti si sa va uitati la toate porcariile de filme, fara contractii sau intarituri de burta ca dupa aia o sa vreti sa mai leneviti asa si nu o sa mai pupati prea curand asta.
Aliona, Craciun Fericit si cu multe cadouri! (stiu ca voi sarbatoriti pe stil vechi, sper ca nu am intarziat cu urarea)
Andra multumim de tort, io il iau cu mare placere
Despre mine....de cateva nopit dorm tun, asa de bineeee, nu stiu ce s-a intamplat da nu ma mai foiesc asa mult noaptea. Inca ma mai trezesc odata pe noapte ptr pipi sau sa scot matza din camera dar e ok.
Ce am observat este ca imi trosneste soldul noaptea cand ma intorc de pe o parte pe alta.... nu vreau sa stiu ce se intampla cu oasele mele, dar sigur se intampla ceva.
Burta mea creste si a inceput sa mi se para si mie mare, nu numai celor din jur
. Zilele astea cu zapada m-am simtit fix ca un pinguin, mergeam cu pasi mici si leganandu-ma sa nu cad.
Am vazut si eu gramada de poze pe care le-ati pus; tare dragutze mai sunteti cu burticile scoase la pozat.
Gata ca m-am intins mai mult decat voi...v-am zis eu ca de mine nu scapati
roxana
28+
paxela spune:
o feliuta de tort si un suculet si de la noi , pt maine caci si fimiu e Ionut, asa ca iar pregatiri, iar musafiri, iar tambalau
, de odihnit alta data
referitor la hainute , nu am nimic impotriva celor primite de la prieteni sau rude, la fimiu a rimit o gramada, am dat o gramada, prind chiar bine , in special ca ei trebuiesc schimbati des si doar cateva nu ajung, e mai comod sa speli mai multe odata decat 2-3 din fiecare culoare, eu una nici acum nu amestec la spalat hainele lui cu ale noastre,si inca i le calc, spre disperarea tuturor din jur dar nu suport sa il vad sifonat, chiar daca este mereu murdar, ca nu stie sa stea locului , dar macar se cunoaste ca nu e neingrijit
despre nastere si patut am mai scris, prefer natural desi dr ar merge pe cezariana, si patut am de la fimiu de lemn cu saltea de iarba
despre ras, eu mam facut de acasa dar asistenta sa ia banii a trebuit sa "retuseze" pielea cred ca par nu era nici un firicel
ca de trebuia sa ia si ea spaguta nu?, iar clisma nu mi-au facut la nastere normala
cat despre lipsa de comunicare dintre noi.. e fireasca zic eu.. suntem firi diferite nu ne stim prea bine, iar unora dintre noi li se poate parea deplasat un anumit tip de discutie, ( eu activez si la mamici de nov dec 04, si am gasit la alte topicuri mamici care scriau ca nu mmai intra sa scrie acolo ca suntem ....( o jignire ) ca discutam despre culoarea la kk sau consistenta
) asa ca si asta poate fi un motiv din care unele dintre noi nu se integreaza in grup
eu pe cat pot si am timp incerc sa raspund la ce stiu si cat stiu,
nu cred ca e cazul sa ne revoltam ca una sau alta scrie rar sau putin sau deloc, fiecare cu stilul ei, important e sa fim unite si sa avem mereu un sprijin in grup
Alexa
29+
si
Silviu ( 27.11.2004).......poze, poze2006
gabdyd spune:
hei burtici,
lipsa de comunicare, hm, eu nu am zis nimic cand am gasit subiectul de a doua pagina a forumului, n-am vrut sa pun paie pe foc. L-am scos de acolo si atat.
Dar vad ca v-ati sesizat voi. N-as spune ca e lipsa de comunicare, dar cred ca fiecare categorie de
de pe forum are specificul ei.
stati putin, printesa mea vrea sa scrie ceva: vvvvvvcccccccbbbbbbnnnnnnm
ati priceput ce-a vrut sa spuna, nu?
asa, sa revenim la comunicare. Am tras cu ochiul la forumul mamicilor de mai iunie, fara intentie, cautam o prietena. No ofense, mi s-a parut ca discuta mai mult decat noi lucruri practice, au mesaje mai scurte
dar .... mai putin personale. Nu credeti ca la noi e mai multa "caldura". Eu cred ca nu ar trebui sa ne facem griji pentru lipsa de comunicare. Nici eu nu am raspuns la intrebari la care nu stiam ce sa spun sau nu aveam nici o parere. Si recunosc ca nu am timp sa intru asa des pe forum.
Important e sa ne ajutam unele pe altele, prin impartasirea experientei pe care o avem fiecare. La urma urmei asta e scopul.
A, si unele subiecte de pe forum cresc mai repede pentru ca se deschid mai repede subiecte noi, desi nu cred ca este asa o idee buna.
buun, revenind la nastere ,
- clisma - si eu stiu ca se face oricum, si la nastere naturala si la cezariana,
- sonda urinara - nu am avut. Mama mea a avut la o operatie si a ramas cu niste infectii dupa, plus senzatia de disconfort de atunci, asa ca ... atentie , cand mi-a spus asistenta ca daca nu fac pipi dupa ce nasc in interval de doua ore ma sondeaza, am mintit ca am facut
, de frica sondei. Ce sa fac daca m-au stresat? Ma ducea infirmiera la baie si statea cu mine: ai facut? - ma intreba din secunda in secunda - eu nici nu mai stiam ce se intampla pe acolo pe jos, daramite sa imi dau seama daca am facut, tot infirmiera: sa iti dau drumul la apa? (mi-a dat drumul la apa la cada, sa ma "inspire"), eu, in gand, nu, sa ma lasi d... in pace! Si uite asa nu am putut si ele nu vroiau sa imi dea drumul sus in salon unde printesa mea plangea singura, asa ca in cele din urma le-am spus ca am facut numai sa ma lase sa plec. Dar voi sa nu faceti asa, ca stiu pe cineva care a avut serioase probleme, chiar a trebuit sa o sondeze dupa nastere.
- epilarea - spunea o tipa care se ocupa cu asa ceva ca vin mamici cu burti mari si epileaza cu ceara, de tot. brrrrr. Eu de cand am ramas gravida nu am mai pus nici ceara, nici aparatul pe mine. Doar lama. M-am facut singura la prima nastere si am ratat un singur fir, care a rezistat intemperiilor nasterii si a crescut luung, pana mi-am dat eu seama ca nu e fir de la cusut
. E de preferinta sa va duceti deja aranjate. La noi la spital erau tare imbufnate asistentele cand vedeau vreuna neepilata de-acasa. Si te trateaza asa ca pe ultimul om. Daca nu va descurcati singure poate e dispus sotul
.
- pentru tzitzi Dupa nastere, la alaptare am facut niste rani... Dar doare numai la inceput pana incepe sa curga lapticul, apoi nu mai doare. Am folosit glicerina boraxata si laptic de la propria sursa, asa m-a instruit medicul. Bineintes, trebuie mentinuta curatenia si folosit un sapun foarte moale, eventual de copii. Si aer, a spus cat de mult sa incerc sa le "aerisesc", daca se poate chiar sa stau putin de tot la soare. Alte medicamente nu mi-au trebuit. Am avut probleme numai in prima luna. A, cand suge bb ... o sa doara un pic mai tare, eu aveam impresia ca a supt dar ea doar molfaia si atat. Mai pe seara (am nascut-o la 8 dimineata), cand s-a infipt ea bine, cu ajutorul asistentei, atunci mi-am dat si eu seama ce inseamna sa suga bb. 
Am alaptat 1 an si 2 luni cu diversificarea inceputa la 5 luni, dar i-am dat si ceaiuri in perioada asta, si apa. La fel vreau sa fac si acum. Cred ca i-as fi dat si mai mult dar mi-am pierdut doica si a trebuit sa o duc la tara, mama rea ce sunt. Acum e cu noi, si e la gradinita cu program prelungit, desi sotul mai comenteaza din cand in cand in cand pe tema asta.
Greutate - am luat deja 7 kg, ceea ce mi se pare mult. Dar asta e.
Cam atat,
va pupicim,sanatate multa!
Diana 24+
si Julie
14.11.2003
cde
gabdyd spune:
Scuze,
trebuie sa rectific, am uitat sa pun semnul intrebarii dupa Nu credeti ca la noi e mai multa "caldura"?.
Trebuia sa fie cu semnul intrabarii.
Pentru ca mie mi se pare ca la noi e mai multa caldura. Chiar daca nu intram toate asa regulat pe forum.
Asa, acum cred ca nu mai e loc de neintelegere a ceea ce am vrut sa spun.
Diana
cde