as dori o parere sau mai multe de la cei care citesc si care stiu cate ceva despre temperatura corpului uman. Eu stiam (si sa ma corecteze cineva daca nu stiam bine) ca aceata temperatura este de 37 grade. Copilul meu are mai intotdeauna 37,5-37,8 grade, luata rectal. Medicul mi-a spus ca pana in 37,8 rectal nu e nici o probleme.DAR, din ce am mai discutat cu alte cunostine, copiii lor au o temperatura a corpului de 36.8-37. Acum, daca copilului meu ii creste temp. cu 2 puncte, face imediat 38, si nu e bine, pe cand la ceilalti, o crestere de 2 puncte e nesemnificativa.
dati-mi un sfat!!
Temperatura normala intrarectal la un copil este de maxim 37 cu 4. Temperatura intre 37 cu 4 si 38 se numeste subfebra si nu este normala.
temperatura pana in 37 e normala, ce e peste e febra. acuma depinde de la om la om si depinde cum si cand se face masuratoarea - temperatura rectala e mai mare cu jumatate de grad decat cea reala, incearca sa masori sub brat sau in ureche sa vezi cat e. depinde si ce varsta are copilul, cat de gros l-ai imbracat si cat de cald e in casa, daca abia s-a trezit, daca alearga...ma rog, sunt multi factori care cresc usor temperatura fara sa fie nici o problema.
copilul meu are de obicei intre 35.8-36.4 (in ureche) dar cand face febra ii creste intotdeauna la 40-40.2. sotul meu e mai "rece", la 36 deja se simte cu febra, la fel eu la 37.
cum spuneam ,depinde de fiecare, pediatrul vostru are dreptate zic eu, totusi daca tot esti nelinistita poti sa-i faci niste investigatii sa nu aiba vreo infectie (urinara, la plamani, sange, etc), tine cont si de instinctul tau matern pentru ca e important!
Album Alyssa
in fundulet temp. e intot. mai mare decat sub brat sau in ureche.
Cristina
-----------------------------------------------
www.esel-initiative.de