Duphaston-ul ingrasa?
Intreb ca sa stiu daca sunt eu nebuna sau nu. Cand am inceput sa iau pilule anticolnceptionale acum 7 ani, m-am ingrasat. Oricum eram o slabatura de 45 de kg inainte asa ca nu mi-a stricat cu nimic faptul ca am pus cateva kg in plus.
Cand le-am lasat, am slabit din nou, nu cum am fost inainte de a incepe ACO, dar am slabit. Am mai mult de un an de cand am renuntat la pilule. Din momentul in care le-am lasat, nu mi-a mai venit ciclul pana acum o luna decat numai daca luam timp de 10 zile incepand din ziua 16, cate 1 pastila de duphaston (progesteron).
Acum o fi de la duphaston nu stiu, cert este ca mananc cu mare grija si fac si miscare, asa ca as vrea sa aflu daca s-a mai confruntat cineva cu asta, daca progesteronul ingrasa sau daca ma ingras eu cu aer. Sa nu intelegeti ca am devenit obeza, doar ca hainele imi sunt acum fixe pe mine si mi-e ca daca o tin asa.... E vorba de 2-3 kg. Multumesc
Pupici 
Angelique 
poze, povestea nuntii, luni de miere...
Raspunsuri
ana70mari2003 spune:
Si eu am remarcat asta(luatul in greutate).Am luat duphaston pentru alte probleme,dar am remarcat si ceva in plus.(asta ca o alta neplacere)
: pe fata mea era o "revolutie'....parca eram la pubertate.Asta la mine......poate aveti voi mai mult noroc!Tot ce pot sa spun e ca mi-a rezolvat problema cu toate neplacerile avute.....

anamaria
Bulinush spune:
La Multi Ani !!
Eu am luat Duphaston timp de 3 luni, cate 14 zile pe luna, si nu am observat nici o crestere in greutate. Deci in cazul meu totul a fost Ok, depinde poate de organism.
AngeliquedeS spune:
Eu probleme cu tenul nu am avut. Deci e clar ca poate difera de la un organism la altul. Multumesc pentru raspunsuri.
Pupici 
Angelique 
ankank spune:
Te ingrasi de la mancare. Adica de la caloriile pe care le acumulezi din ceea ce mananci. In niciun caz de la pastile sau de aer.
De ce spuneti mereu ca va ingrasi de la pastile sau de la nu stiu eu ce. Va ingrasati numai si numai de la ceea ce mancati!!!!!!
Chiar daca anumite pastile provoaca pofta de mancare cine va pune sa mancati? Toata chestia e sa ne abtinem de la mancare ca doar nu ne ingrasam cu aer sau cu apa cum le mai aud eu pe unele ca spun.
Pupici!
for2nity spune:
Din cate stiu duphastonul este un medicament pe baza de hormoni. Ce scriu acum e cumva dupa ureche deoarece nu am cunostinte medicale dar stiu ca sora mea a inceput un tratament cu ceva hormoni si a primit de la medic o lista cu alimente interzise. In termeni generali i-a spus ca acele alimente in combinatie cu medicamentul respectiv nu sunt periculoase in sensul ca ar face vreo alergie sau altceva asemanator ci doar ingrasa.
eu si printesa mea Alexia Cristina (6.11.2004)
gudinde spune:
quote:
Originally posted by for2nity
Din cate stiu duphastonul este un medicament pe baza de hormoni. Ce scriu acum e cumva dupa ureche deoarece nu am cunostinte medicale dar stiu ca sora mea a inceput un tratament cu ceva hormoni si a primit de la medic o lista cu alimente interzise. In termeni generali i-a spus ca acele alimente in combinatie cu medicamentul respectiv nu sunt periculoase in sensul ca ar face vreo alergie sau altceva asemanator ci doar ingrasa.
for2nity,
Ai putea sa ne dai si noua lista aia cu alimente interzise? Ca eu una sunt direct interesata.
for2nity spune:
gudinde,deocamdata sora mea este plecata in vacanta, dar cand se intoarce am s-o intreb.
AngeliquedeS spune:
Si pe mine ma intereseaza lista respectiva pentru ca si eu am auzit de o lista de alimente interzise in combinatie cu alt tratament hormonal, cu clomifenul mai exact. In aceasta categorie intra sarea, cofeina, bauturile acidulate si alte cateva.
Si chiar nu m-am ingrasat de la mancare, dulciuri nu mananc ca nu imi plac. Stiu si eu de faza ca nu medicamentele te ingrasa ci pofta de mancare pe care acestea ti-o dau si pe care nu o tii in frau, dar la mine nu a fost cazul, pentru ca nici macar pofta nu am avut.
Pupici 
Angelique