Cum calatorim cu bb in UE??
Nu stie cineva cum calatorim cu copii nostri in UE? Am inteles ca noi putem sa iesim din tara pe baza de BI/CI dar copii? pe baza de Certificat de nastere? Pana acum era necesar acordul celuilalt parinte pentru a scoate copilul din tara, acum nu mai e necesar? sau pentru pitici tre sa ne facem pasaport?
Cunoaste cineva legislatia in ceea ce priveste aceasta problema? Va rog sa imi raspundeti.
Monica si ingerasul ei Karola (14 sept 2005)
Raspunsuri
crinuta spune:
Buna intrebare, si eu astept raspunsul cu interes.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
Cristina_C spune:
http://www.conydev.fr/files/Ghidul_cetateanului_roman_in_UE.pdf?PHPSESSID=273b9... - pagina 3
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...
ionelaf spune:
eu cred ca be baza de pasaport parerea mea + cu privire la scoaterea copilului ar fi necesar sa aiba si semnatura celyui de-aldoilea parinte fiinca vor fi apoi multe familii disperate in special mame,,,:( si mamica fara pui o zi,, e critica
gabrielle74 spune:
pt copilasi pana in 14 ani trebuie pasaport si declaratie de la notariat precum celalat parinte este de acord sa paraseasca tara..cam atat
ludmmyla spune:
Ok fetelor dar acum ma framanta o alta intrebare.......pana in Ungaria pot sa ies numai cu BI/CI si nu exista punct de control care sa puna o stampila pe acte........deci pot sa scot din tara bb-le cum vreau si cand vreau chiar si fara acord.....deci daca cineva vrea sa isi duca copilul din tara chiar si fara acordul celuilalt, atunci poate sa o faca pt ca nu e nimeni cine sa il verifice.
Oare nu s-a deschis o data cu hotarele si o noua oportunitate pt cei ce rapesc copii ca sa ii scoata din tara???? Daca nu e cine sa te intrebe de sanatate la granita atunci faci ceea ce vrei
Lamuriti-ma va rog
Rony spune:
Fetita mea are dubla cetatenie franceza si romana ; are pasaport francez; daca este insotita de mine si de tatal ei , mai are nevoie de declaratia noastra? e stupid dar trebuie sa verific!
multumesc
ligia13 spune:
quote:
Originally posted by ludmmyla
Ok fetelor dar acum ma framanta o alta intrebare.......pana in Ungaria pot sa ies numai cu BI/CI si nu exista punct de control care sa puna o stampila pe acte........deci pot sa scot din tara bb-le cum vreau si cand vreau chiar si fara acord.....deci daca cineva vrea sa isi duca copilul din tara chiar si fara acordul celuilalt, atunci poate sa o faca pt ca nu e nimeni cine sa il verifice.
Oare nu s-a deschis o data cu hotarele si o noua oportunitate pt cei ce rapesc copii ca sa ii scoata din tara???? Daca nu e cine sa te intrebe de sanatate la granita atunci faci ceea ce vrei
Lamuriti-ma va rog
Monica, citeste mai sus! Cu bebe nu poti iesi fara pashaport si fara acordul parintilor!
Eu si Raducu (22.04.2005)