Pentru a doua oara o sarcina grea

Pentru a doua oara o sarcina grea | Autor: voinea

Link direct la acest mesaj

Am un pui de 3,8 ani si sunt insarcinata in 7 saptamani cu cel de-al doilea bebe. Prima sarcina a fost cumplita cu decolare de placenta din saptamana 9 si cam tot la pat am stat pana la 36 sapt cand a vrut sa ma vada in persoana. Sansele sa pot duce sarcina la capat au fost foarte mici dar rezultatul zbarnaie prin casa. Insa pe mine m-a marcat ideea de sarcina de care nu m-am putut efectiv bucura.

Desi la prima sarcina mi s-a spus ca ëste ghinion sa ai placenta praevia si sa decoleze, acum mi se intampla acelasi lucru din saptamana 6 de sarcina si sansele de reusita sunt"10-20%". Cu toata medicatia tot am contractii.

Exista posibilitatea de ghinion la patrat sau ce se intampla cu mine? Si de ce tocmai mie? Nu stiu daca o sa imi poata raspunda cineva dar nu mai stiu ce sa fac de atata tristete si dezamagire intrucat aveam de gand sa fac multe in timpul sarcinii, sa am 2 copii in vara, sa ma plimb cu ei,sa...sa...

Mamica de Alex (3,8 luni) si graviduta de 6+

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aventura spune:

Draga mea,

Iti doresc multa multa rabdare si curaj!
La ce dr. mergi? Esti din Bucuresti?
Decolarea de placenta de regula este de la insuficienta hormonala dupa ceea ce stiu eu...cred ca ti-ar trebui un tratament f. eficient de sustinere a sarcinii!

De ex. dr. meu, Dr. Tutunaru de la Elias are o schema speciala de sustinere care include injectii cu Pregnyl. Nu am auzit sincer pe nimeni sa stea la pat cu tratamentul asta! De asemenea, mi se pare o prostie sa pui diagnostic de placenta praevia de la 6 saptamani???!!!!!! Imposibil! Si eu am avut sangerari in primele 3 luni, prima exact la 6 saptamani, a doua la 11-12 si a treia la 16-17, deci exact cand trebuia sa vina in mod normal ciclul..

Am facut Pregnyl pentru sustinere, o injectie la 4 zile si nu am avut nici o problema! Si acum in aproape luna a 9-a fac gimnastica si sport!

Te pup si daca mai vrei detalii scrie-mi!

Aventura 33+ cu Antonio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns voinea spune:

La prima sarcina s-a pus diagnosticul de placenta paevia in urma ecografiei care s-a facut intr-o saptamana mai mare de sarcina. Si din cauza pozitiei ei s-a dezlipit si am avut probleme.

Acum nu mi-a zis ca s-a dezlipit placenta ci ca se dezlipeste sacul embrionar de peretele uterului (placenta nefiind formata pana acum si ca se pare ca ovarele care tre sa produca hormoni si nu isi fac treaba).

Ce nu inteleg eu este ca la prima sarcina mi s-a spus ca pur si simplu am avut ghinion si atunci de ce am aceleasi probleme cu a doua?

Am stat o saptamana in spital si am facut tratament cu amestec litic, perfuzii, cate 2 pastile la 6 ore de Duphaston, adrenostazin si aetamsilat cate 1 injectie la 12 ore.
Acum sunt tot pe 8 pastile pe zi de duphastonpe zi si tot atatea de ampicilina pentru o posibila infectie pentru 5 zile(!) si nospa la nevoie. Plus gravibinon 1 pe saptamana
Asta pana o sa ma vada un medic de la Elias luni. AM fost tratata la spitalul din Alexandria pana acum si nu contest actul medical. Intrebarea pe care nu ma pot abtine sa nu o pun este de ce nimeni nu mi-a zis ca o sa pot avea probleme si la a doua sarcina ca sa pot lua totul din pripa, poate se putea incepe tratamentul medicamentos pana sa inceapa sa se desprinda din moment de desprinderea de placenta(sau ce o fi) e din cauze hormonale?

Rasare totusi o urma de speranta ca nu am avut sangerari de o saptamana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

draga voinea nu stiu daca te ajuta cu ceva dar sa stii ca nu esti singura...am avut 2 sarcini grele si cu exceptia dezlipirii de placenta care a aparut la a doua sarcina, au fost identice in probleme, col scurtat, contractii , cerclaj, si nastere la 36 sapt. La ambele sarcini am luat pastile cred ca din prima zi pana la nastere. partea buna e ca ambii bbei sunt bine sanatosi, nu au avut probleme la nastere asa ca mergi la un medic bun ca la fel cum ai dus prima sarcina o poti duce si pe a doua.

Mergi la inceput

multumesc mult de incurajari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Voinea,

Am inteles din mesajul tau ca vrei sa mergi la Elias luni. Sincer vezi la cine te duci caci si la Elias sunt medici si medici. Unii foarte buni dar altii lasa mult de dorit. De asemenea sa stii ca Eliasul este in general un spital scump si in care banii conteaza. Exceptie notabila este dr. Tutunaru care nu primeste bani. Este intradevar un medic f bun dar si f ocupat.
Aventura iti scria mai sus de tratamentul de sustinere al dr. Tutunaru. Da este un tratament care are rezultate bune, de altfel medicul exceleaza pe sarcini dificile dar sfatul meu este sa suni inainte ca sa nu vi degeaba. Din cate stiu eu in prima sapt a lui ianuarie va fi plecat dar poate fi contactat telefonic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Dupa 2 sarcini pierdute cu ajutorul dr Tutunaru sima tratamentului sau am reusit sa duc la capat o sarcina cu multe multe sacrificii, cu stat in pat de la 5 saptamani, cu contractii si multe internari, tratament de 5.5 mil pe luna pana la sfarsitul sarcinii. Posibila problema a celorlalte sarcini dar sigur problema acestei sarcini a fos o valoare f mare a fluxurilor de sange pe cordonul ombilical si artere uterine pe care numai tratam cu pregnyl le-a tinut in frau. Cu toate acestea, desi mi s-a spus ca sunt sanse f mari ca si la urmatoarea sarcina sa am aceeasi problema, candva o voi lua de la capat cu multa speranta. Data urmatoare cu siguranta va fi mai usor de trecut prin toate aceste greutati avand un pui de om alaturi.
Rabdare si incredere.

Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze
Botez

Mergi la inceput

Am fost azi la medic de la care am venit putin mai optimista decat ma duceam. Concluzii: decolare pe o portiune destul de mare, inimioara bate cu 120 pe minut, are 6 mm si ca tre sa am rabdare si incredere.
Ma simt foarte obosita dupa revelion la care am stat mai tot timpul in canapea, dar Alex si nepotelul aveau mare treaba cu mine. Dureri din ce in ce mai mari, dar sunt mai optimista.

Sa aveti un an bun si La multi ani

Mergi la inceput