Mamici de septembrie-octombrie 2007

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Eu m-am dus azi la medicul de familie si doar i-am spus ca am test pozitiv,nu mi-a cerut confirmare de la ginecolog.Dar am auzit ca unii cer.Betty,se cheama de fapt "carnetul gravidei",e editat de Ministerul Sanatatii,si are 5 capitole:informatii generale,informatii despre nastere si perioada post-natala,un capitol de "dosar medical" ,unde scrie ce analize trebuie facute,pe perioade,si acolo trebuie sa completeze medicul de fam. si ginecologul,cu rezultatele de la analize si consultatii;un capitol de informatii administrative si unul de note personale.
De exemplu,mie mi-a completat azi in caiet :tensiunea,pulsul,greutatea,circumferinta abdominala,vitaminele prescrise,si data cand trebuie sa vin din nou(pe 6 febr.)
M-a trecut si intr-un registru special,cu gravide,si fisa mi-a pus-o separat fata de ceilalti.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodoran spune:

Buna dimineata! Ce liniste este....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betty78 spune:

Irina.C multumesc mult...o sa il cer si eu. Ma duc miercuri la ea.

Teodoran in legatura cu utogestanul mie mi-a recomandat medicul sa il folosesc de preferat intravaginal. Cica ar fi mai bine. Acum eu cred ca depinde de medic.

Mie de exemplu mi-a dar Gravibinon-ul doar pentru ca ma durea noaptea ca la CM si i-am sugerat eu ca as vrea sa il fac nu ca s-ar fi simtit ea ca si medic responsabil sa imi dea ceva. Oricum dupa ce l-am facut nu ma mai doare...poate din cand in cand mai am niste jene. Aseara am avut niste mici contractii pe care le-am rezolvat cu un No-spa.

Ce ma deranjeaza in schimb foarte tare sunt variatiile de greutate pe care le am... si care nu stiu cat de sanatoase sunt. Am avut 47 kg, am ajuns la 49 si azi dimineata aveam iar 47 kg. O sa se faca pielea varza. Apropo de cand trebuie sa incepem sa ne dam cu crema?

betty78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laviniaN spune:

Bunadimineata fetelor!

voi cum sunteti?ca eu ma plangeam zilele trecute ca nu mi rau si ca la toate gravidele li se face rau.....lasa ca acuma mi rau,nici nu apuc sa-mi ridic dimineata capul de pe perna ca mi se face rau.

nu pot manaca numai paine prajita cu unt si ou fiert.
iar dupa ce iau duphastonul parca mi si mai rau.

voi ce mai mancati sa nu va fie rau?

LAVINIA.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniast72 spune:

teodoran, clar trebuie sa revii sa iei utrogestan pe cale vaginala. De fapt scrie asta si in prospect. Doar in caz de sangerari se ia oral. Eu am mai luat pe cale orala cand am fost la epilat si o sa mai iau la fel luni la echo...dar altfel, numai vaginal.

Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myral spune:

Irina multumim de informatii, e bine de stiut cum procedeaza un medic de familie bun. Betty cum iti dai seama ca ai contractii cum se manifesta? Ca si eu aseara dupa contact am simtit ca parca se misca ceva inauntru. Lavinia ai incercat sa mananci inainte sa te dai jos din pat? iar ziua putin si des sa nu ai stomacul gol. Tratamentele de sustinere pot da greturi in general de aceea unele se iau pe cale vaginala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betty78 spune:

Myral, macar tu ai voie, nu ca mine ca mi-a interzis doctorul pana in saptamana a 10-a . Dar lasand gluma la o parte, la mine se manifesta ca niste junghiuri, dureri foarte rapide care le simt in zona rectului si vaginului in sus. Oricum pe mine ma trezesc din somn, le simt ca un fulger si apoi gata.

Am o intrebare: voi mai aveti sanii la fel se tensionati ca la inceput? Ca la mine sunt mariti, dar nu ma mai dor si ma cam pun pe ganduri.
betty78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myral spune:

Betty la mine nu au fost dureri oricum a fost deranjant, trebuie sa-mi conving sotul mai rar in perioada asta. Si eu am descoperit ca parca sanii nu mai sunt ca la inceput, chiar ma gandeam ca o sa fie mai tensionati cu timpul si eu toata ziua sunt cu mana pe ei si parca sunt mai tensionati seara si mai putin dimineata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodoran spune:

Apropo de contact...eu una sunt "disperata". Nu am mai facut nimic de nu mai tin minte. Nu am facut nici pe perioada FIV-ulu pentru c aeram super nervoasa si nu aveam nici un chef....Dar acum, ma urc pe pereti, numai la asta ma gandesc, de abia asteptsa-mi dea voie medicului, macar o data la ceva timp ca doar suntem si noi oamneni.
Eu cand aveam dureri simteam niste contractii la nivelul uterului. Acum mai simt din cand in cand niste junghiuri la nivelul ovarelor, mai mult pe partea stanga.

Sa stii Betty ca parca nici la mine nu mai sunt asa tensionati sanii dar totusi la unele atingeri tot ma dor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Buna seara gravidutele!
La mine sanii sunt super tensionati, nici nu trebuie sa pun mana pe ei, e chiar nasol. Nu stiu cum e la voi, dar la mine uterul apasa super tare pe vezica, fara sa beau macar ceva ma duc la wc de 4 ori la un interval mic. Si am inceput sa simt de parca mi se mareste uterul.
In rest a inceput sa ma chinue oboseala......, iar de greturi nici vorba.....astept de saptamana viitoare....

Ma duc la culcare, ca am lucrat toata ziua, si sunt franta......

Alina5+ si Alex

Mergi la inceput