Borelioza - Boala Lyme

Borelioza - Boala Lyme | Autor: Mariaa

Link direct la acest mesaj

Daca a avut cineva boala asta - rog mult sa scrieti detalii.

Mama mea este bolnava, de doi ani nu se gaseste un diagnostic clar si cred ca ar putea fi vorba despre boala asta, rog mult cine a avut asa ceva-sau daca cunoasteti pe cineva cu boala asta, rog scrieti aici sau pe mail !

Multumesc.

Mariaa

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Noi stam in buza Padurii Negre- zona cunoscuta ca avand un soi de capuse agresive. De la muscatura lor poti face borelioza. Aici exista un vaccin impotriva muscaturilor de capuse. De cate ori mergem in padure tinem aleile, nu mergem pe sub copaci (astea s-au facut 'inteligente' si pot urca cam 1 m in copaci si de-acolo sa-si dea drumul pe 'victime'), ne dam cu spray anti capuse pe pantofi si picioare, copiii nu au voie in iarba si nici pe bancute (colcaiau asta vara pe bancutele din padure, pe leaganele de lemn etc.) si purtam haine albe ca sa le localizam in caz ca am cules vreuna. In cazul in care gasim bvreuna ingfipta pe noi si infruptandu-se cu sangre latino merem la spital s-o scoata. Asta vara intr-o excursie la munte am cunoscut o tipa care dadea cu spray tot timpul pe pantofii copilului si mi-a spus ca a avut ghinionul s-o muste o capusa purtatoare si ca facut borelioza, ca a stat doi ani in spital, ca a mers in carje si ca numai Dumnezeu a salvat-o. N-am cerut amanunte ca m-a bagat indeajuns in sperieti.
uite ce am gasit pe net:http://www.sfatulmedicului. ro/dictionar_medical.php?id=borelioza
si apropo de ce spun astia despre cerbi si borelioza la noi aici langa lokul de joaca e o gradina cu caprioare si cerbi ca sa joace copiii cu ei si cerbii sunt plini, plini de capuse grase si frumoase.

Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Saru-mana papadicu**

am vazut ce-i borelioza, de vreo saptamana am intors netu' pe dos efectiv !
am luat legatura cu un dr. din Cluj unde se face analiza pt. Borrelia si dupa anul noul cred ca mergem la Cluj.
eram curioasa sa vorbesc pe DC cu cineva care a avut asa ceva.
ai mare grija de puii tai - e foarte parsiva boala asta, 'imita' 200 de boli si de asta este extrem de greu de depistat.

Va pup dulce si An Nou Fericit sa aveti

Mariaa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Prietena mea are borelioza. Dr.Rosca de la Bagdasar i-a pus diagnosticul. Initial unii medici au zis ca are scleroza in placi, apoi lupus...

Mergi la inceput

Buna Grati.ela si Un An Nou Fericit !

Daca poti sa-mi dai mai multe amanunte - sau chiar sa ma pui in legatura cu prietena ta, daca e posibil, te rog.
La fel si mama - i s-a pus diagnostic slaroza multipla insa fara confirmare la RMN.

astept un semn - si multumesc.

Mariaa.

Mergi la inceput

Marie ia citeste si aici: http://doctorescu.ro/?cat=26
am mai citit pe undeva ca asta se vindeca cu amoxicilina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Mariaa, sper sa gasiti un doctor bun!

Papadie, nu va vaccinati?
Anul asta o sa o vaccinam si pe Lara, pana acum nu era recomandat.
cand o sa se poata o sa ma vaccinez si eu, personal nu am cunoscut pe nimeni care a avut probleme desi capuse au avut aproape toti copiii din cercul nostru dar totusi, ce e sigur e sigur...

Laura cu LARA si
Surpriza

Mergi la inceput

O specie anume de capuse imparte borelioza cu 'sange rece' si pediatra a zis pana acum sa fim doar f. atenti insa cum Mielu va merge la gradi ne gandim ca e mai bine sa facem vaccinul. La gradi aici ii mai scoate prin padure, locurile de joaca is in parculete etc. Vara trecuta pur si simplu colcaiau capusele pe bancute in padure (poate nu erau din specia aia periculoasa dar prefer sa nu experimentez). Oricum convalescenta cica luni de zile.

Mergi la inceput

Multumesc Papa, am gasit de zilele trecute site-ul asta.
Exista un site specializat pe aceasta boala www.boala-lyme.evonet.ro
Pana facem analiza speciala as fi vrut sa 'discut' cu cineva care are boala sa vad cum s-a manifestat, cum se simte persoana, cum s-a tratat, etc.

La tratament trebuie avut grija pentru ca unele medicamente intretin mediul acid din celulele nervoase unde se localizeaza spirochetele si astfel practic le 'ajuta' sa supravietuieasca. Deci trebuie un tratament si o alimentatie care sa elimine pe cat posibil mediul acid.

Mariaa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Mariaa, sambata ajung din Germania in Romania si vorbesc cu prietena mea. Sunt sigura ca va dori sa discute cu tine mai ales ca a avut mult de suferit din cauza acestei incertitudini: scleroza, borelioza...

Mergi la inceput

Buna Gratiela,

multumesc mult ! imi doresc mult sa gasesc ce are mama, chiar daca medicii dau din umeri ! iti trimit pe mail numarul meu de telefon sa-mi dea un mesaj si o sun eu cand poate vorbi.
multumesc mult !

sanatate maxima si drum bun spre casa !

Mariaa

Mergi la inceput