despre adoptie

despre adoptie | Autor: Daisy

Link direct la acest mesaj

Marius, Liviu, fetelor,
In cazul unei adoptii, dupa obtinerea atestatului de adoptor, copilul imi va fi incredintat pentru o perioada de min. 3 luni, timp in care vom fi monitorizati. In aceasta perioada copilul nu este de drept al meu, in consecinta, va rog sa-mi indicati daca voi putea beneficia de concediul de ingrijire copil pana la varsta de 2 ani (copilul va avea 6-8 luni) si care este baza legala pentru sustinerea acestui lucru. Daca nu, de ce alt tip de Concediu pot beneficia (doar fara plata???) Mi se pare firesc, copilul fiind mic si urmand sa il adoptam - sa stau cu el permanent in aceste 3 luni insa eu am un serviciu de 8-10 ore ... :((
Va multumesc,

Cea care spera

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Daisy spune:

Chiar nu ma poate ajuta nimeni???

Cea care spera

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Dupa obtinerea certificatului respectiv, te incadrezi in ipoteza art.122 alin.(3) din Legea 19//2000:
Art. 122. - (1) Beneficiază, la cerere, de indemnizația pentru creșterea copilului, opțional, unul dintre părinți, dacă solicitantul îndeplinește condițiile de stagiu de cotizare prevăzute la art. 98 alin. (4).
(2) Beneficiază de indemnizația pentru îngrijirea copilului bolnav, opțional, unul dintre părinți, dacă solicitantul îndeplinește condițiile de stagiu de cotizare prevăzute la art. 98 alin. (2).
(3) Beneficiază de aceleași drepturi, dacă îndeplinește condițiile cerute de lege pentru acordarea acestora, și asiguratul care, în condițiile legii, a adoptat, a fost numit tutore, căruia i s-au încredințat copii sau i-au fost dați în plasament.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_ina2000 spune:

In functie de locul in care lucrezi, in ziua cand ai decizia de incredintare a copilului spre adoptie , depune o cerere pentru concediu de crestere a copilului, impreuna cu o copie dupa buletin sau carte de identitate si certificatul de casatorie.Indiferent de raspunsurile primite cai sau nu dreptul important e sa inregistrezi cererea si apoi vei obtine si ce te intereseaza.Succes si crestere usoara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daisy spune:

Multumesc mult.

Bianca

Cea care spera

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BLUE ANGEL spune:

salut !
..gata am obosit , am secat si glanda lacrimara ...nu mai pot sa schimb doctori , sa ma documentez , etc...simt ca-mi ard creierii ... sunt pe undeva pe jos ...ca sa ma ridic imi trebuie o motivatie si de aceea m-am gandit la adoptie ...
decat sa bag atatia hormoni in mine(pe care acum ii inghit -deocamdata fara rezultat) ..ma gandesc ca mai bine cresc un copil , gresesc ?
va rooooooog , incurajati-ma !!!!!
noi ne-am dori sa adoptam un bebitz ... mic de cateva luni ... dar care sunt riscurile ? cine stie ? de unde stiu ca-i sanatos ..scuZe poate sunt ridicola in intrebari ..dar chiar nu stiu ...
multam' fain
blueeeeee

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiVa spune:

Foarte important si pt. mine acest subiect, imi puneam aceleasi intrebari ca si Daisy. Noi probabil ca vom obtine atestatul abea in luna octombrie, dar vroiam sa stiu daca voi beneficia de concediu de cresterea copilului atunci cand acesta ne va fi incredintat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Raspunsul dat de Liviu este clar pentru dreptul la indemnizatia de ingrijire a copilului. Daca e ceva totusi neclar asteptam intrebarea concreta.
Cat despre adoptie cred ca cine doreste si decide sa adopte un copil face un lucru la fel de nobil de incomparabil de neasemuit ca orice alta persoana ce decide sa devina parinte. Intrebarea daca e sanatos sau nu e superflua si raspund la intrebare cu o alta:
Daca (Doamne fereste!) copilul natural ar fi bolnav ce te-ar interesa:
1. Faptul ca e bolnav ca si o problema a ta privata
sau
2. Ce Dumnezeu pot sa fac, orice, oricand, oriunde sub orice forma ca acest copil sa fie sanatos?

Deocamdata intrebi ceea ce e la punctul 1. dar cand te vei intreba sau te va interesa ce e la punctul 2 vei(veti) fi pregatiti cu adevarat sa va asumati sufleteste rolul de parinte. Du-te ia un copil in brate, care vrei tu si tine-l pret de cateva minute asa, uita-te la el, lasa-l sa se uite la tine, mangaie-l, alinta-l, striga-l pe nume, poate vei fi ultima persoana care ii va face aceasta bucurie. TU poti sa decizi daca va fi asa sau nu. DECIDE atunci cand esti pregatit(a). Undeva un suflet asteapta mai mult ca sigur. Oare cine va veni la el?

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BLUE ANGEL spune:

nu , nu ma intelegeti gresit !
ma refeream la boli genetice ... sau eu stiu ? sa nu fie surd ,orb (Doamne fereste !) pentru ca nu cred ca as avea puterea sufleteasca ... mi se rupe sufletul , intelegeti ?
eu cred ca as merge pana-n panzele albe pentru sanatatea lui ! ..nu asta-i problema !
cred ca fiecare isi ia masuri de precautie ...
m-am gandit demult sa adopt un copil ... fara sa stiu de problema mea ..si chiar daca voi reusi sa fac un copil pe "cai naturale" ... tot as vrea sa adopt unul ..ptr. ca imi doresc doi ..dar este cam tarzior ptr. mine (35) ...
nu trageti in mine , va rog !!! am nevoie de incurajari !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ierima spune:

Blue Angel, cu privire la sanatate.
Desi cred ca in procesul de adoptie este prevazut un set de analize pentru copil, poti tu sa ceri un asemea set de analize discutand, in prealabil, in detaliu, cu un pediatru bun.
Daca cumva au si fisele parintilor poti sa-ti faci o ideea asupra problemelor de sanatate din familia respectiva.
Daca ati cazut de acord, tu si sotul tau, asupra adoptiei si sunteti pregatiti sa daruiti dragoste eu zic ca nimic nu va mai poate impiedica.
Iar in rest Dumnezeu va va proteja in felul lui si pe tine si pe copilas si pe toata familia ta.
Daca te hotarasti sa adopti si duci totul pana la capat, din partea mea ai toata stima pentru ca nu multi reusesc acest lucru, e mult, mult, mult mai greu sa fi parintele unui copil adoptat decat al propriului copil biologic, e un fapt care te va inalta enorm din punct de vedere spiritual.

Livia

Mergi la inceput