rog info despre CIC, postnatal-nastere in 2007

rog info despre CIC, postnatal-nastere in 2007 | Autor: ayla

Link direct la acest mesaj

Buna ziua

As vrea sa adresez rugamintea de a ma ajuta cu informatii celor care au cunostinte in domeniu. Deci sint in CIC1 pt primul bb,care va implini 2 ani pe 26 iul 2007 si sint insarcinata cu bb2, care are DPN pe 21 iul 2007. Bb2 se va naste tot prin cezariana, deci fiind a doua operatie, stiu ca pt a nu fortza prima cicatrice, se face cu ceva timp inainte de DPN, nu stiu exact cu cat, o saptamana sau mai mult, ceea ce va modifica DPN-ul din 21 in 10 iul 2007 sau aproximativ.
Intrebarea este cum trebuie sa procedez eu cu CIC2 si cu postnatalul, caci bb2 se va naste inainte de a implini bb1 doi ani, ceea ce-mi da dreptul si la CIC2, dar nu se naste cu 42 zile inainte, ca sa incapa si postnatalul si nu stiu exact ce trebuie sa fac, cand trebuie sa depun actele pt CIC2, unde anume, daca pot lua de la medicul de familie doar postnatalul de 42 zile, daca certificatul trebuie depus la serviciu, etc.
Daca mai sint fete in situatii asemanatoare si cunosc mai bine legislatia, le rog sa-mi raspunda.

Multumesc.

Sarbatori fericite !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Poti sta in cic1 pana se termina si apoi fie intri in postnatal daca n-au trecut 42 de zile de la nasterea celui de-al doilea copil, sau daca au trecut intri direct in cic2. Sau daca vrei poti lua si cele 126 de zile (pre si post natal) in functie de salariul tau, daca e mai avantoajos decat indemnizatia.

Andreea mamica lui Filip Stefan
bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ayla spune:

Multumesc Androix. Te rog mai lamureste-ma cu ceva. Deci daca stau in cic1 pana pe 26 iulie cand implineste bb1 doi ani, si cer
concediu postnatal incepand cu 27 iulie, trebuie sa cer pt toate cele 42 de zile, sau doar pt zilele care raman neacoperite? Presupunand ca nasc bb2 in jur de 10 iulie, atunci cele aprox 16 zile care raman pana ce implineste bb1 doi ani, cum sint considerate, fac si ele parte din cele 42 de postnatal, si atunci trebuie sa cer doar pt diferenta de 26 de zile?

Mergi la inceput